Sista bortamatchen...

Igår lirade vi sista bortamatchen för den här säsongen. Vi hade match mot Granlo i Sundsvall. Det blev seger med 7-3 trots att vi bara var nio utespelare och hälften av laget var förkylda och krassliga. Tur att det är hårda pumor i Hertsjö! Ett stort tack till Veddan som följde med huxflux, utan henne har det varit ännu jobbigare.

Med så några utespelare rullade vi på tre backar och jäklar vad jobbigt det var. Sassa hade varit sjuk i veckan och även jag hade varit sjuk så man var inte på topp. Vissa byten blev otroligt jobbiga och benen kändes som betong i vissa lägen, men efter några sekunders vila var det bara in å köra igen.

Efter första perioden stod det 2-2. Vi hade betydligt fler skott på mål än dom, men lika många som vi hade på mål hade nog vi utanför också...Ett av deras mål var lite tveksamt när en av deras spelare knuffar undan våran målis Åsa när hon ska ta bollen, men domaren dömer som sagt. Det var bara att gå ut och kriga.

I pausen andades vi och diskuterade att vi måste vara noggrannare och välja våra lägen bättre.

Vi spelade lite bättre i andra även om vi inte fick nåt resultat. Ida var den enda som lyckades näta i perioden, vilket kändes skönt så vi kunde få andas lite.

När tredje perioden äntligen började var det bara att ge järnet. Nu var det bara 20 minuter kvar att slita. Då kändes det lite lättare. Plus att vi fick en kanonstart tack vare Lillen: Med ett rekordmål efter bara 4 sekunder in i perioden! Sen fick vi nya krafter och 3 minuter senare stod det 6-2 till oss.

Matchen var relativt lugn resten av tiden då vi försökte spela runt bollen. Granlo försökte pressa på men kom inte närmare, 7-3 till oss alltså. Gud vad skönt det kändes när slutsignalen äntligen tjöt. Bra krigat av alla tjejer som var med!

Nu återstår bara årets kanske mest spännande match: Derby mot Alfta hemma på parketten!!

Även årets sista hemmamatch tråkigt nog... efter det återstår bara DM slutspelet i mars.