Kaos utbröt när krog stängdes...

Vi var där!
Saxat från HelaHelsingland.se

"BOLLNÄS/Ljusnan
Det blev en stökig avslutning vid Tuppens danskrog i Bollnäs på juldagen. Många vittnar om kaos vid utgången och garderoben när besökarna skulle hem under natten mot annandagen.
- Det var full panik, folk grät och svimmade, berättar flera av besökarna.

Enligt polisen blev också en person klämd i trängseln och fick föras till sjukhus.En del berusade fick omhändertas.

- Det var riktigt oroligt en stund, säger polisen.

Mejl till Ljusnan och kommentarer på Facebook vittnar också om problemen. En flicka skriver:

- Vi var instängda. Det tog mer än en och en halv timme att få ut jackorna. Under den tilläts inte heller några toalettbesök. Stället stängde klockan två och klockan fyra var jag hemma. Fy fan!

Men versionerna är delvis motstridiga. En del lägger ansvaret på krogen, en del hävdar att det var besökare som misskötte sig och skapade kaoset.

- Bemanningen av garderoben var klart underdimensionerad. Galgarna räckte inte till när vi kom och därför blev oordningen total också när kvällen var slut. En del kastade sig över disken och slet åt sig saker, säger en av gästerna.

I villervallan kom kläder och mobiltelefoner bort.

- Alla vakter bara skrek "backa"! Men alla vet ju hur enkelt det är att backa en trött och full grupp människor. Tog man något steg tillbaka så klev ju andra bara framför en. Jag hade velat se kravallstaket, mer vakter, mer folk i garderoben, säger en kvinna.

Kritik riktas mot att personer stängdes in på krogen och att dörrar låstes. Sedan släpptes besökare ut tio åt gången genom en annan utgång än genom huvudentrén. En del gäster fick vänta nästan två timmar på att komma ut.

Danskrogen var utsåld under juldagskvällen, när även Perssons Pack framträdde"

 

Tur att vi hade vett nog att stanna på dansgolvet och ha kul istället för att stå och trängas, mig gjorde det inte så mycket att vi fick stanna lite längre *hehe* men stämningen var riktigt otäck till en början och vakterna var helt talanglösa. Hade dom talat om vad som hände istället för att bara låsa dörrarna ock skrika åt folk hade det nog gått bättre. Stressade mer upp folk än lugnade ner dom. Skönt att man kom hem med både väska och kappa iaf.


*rock on*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0