Film film å film...

Vi har slukat en hel del film dom senaste dagarna, veckorna, månaderna.
Och bäst av dom alla är en animerad och en musikal!
 
Först ut är Rise of the Guardians, på svenska: "Dom fem legenderna", som handlar om Jultomten, Påskharen, Tandfeén, Sandman/John Blund och Jack Frost. Dom utmanas av the bogeyman och måste nu skydda alla barn från mörkret.
Jag trodde den skulle vara en aning för barnslig men även om storyn är klassisk och man redan vet hur det kommer att sluta i förtid så berör den på ett djupare plan.
Kanske för att man alla varit där, dagen då man insåg att tomten inte finns på riktigt..Dagen då fanasin fick sig en törn och man tog ett steg närmare vuxenvärlden.
 
Filmen är fantastisk vacker och med många roliga detaljer och fyndiga sidospår. Big-Foot och Nissarna står för många skratt. Samtidigt som mörkret är ständigt närvarande och lagomt skrämmande.
Helt klart det bästa jag sett på länge, och "Sandy" är helt klart bäst!
 
Sen till Les Miserables. För att se en musikal måste man vara på rätt humör, och det brukar ta ungefär 10 minuter för mig innan jag kommer in filmen, men sen går det bara uppåt. Dom två viktigaste sinnerna stimuleras i närmare 3 timmar. Filmen är både en fest för ögat och öronen. Den är i mellan åt så mörk och hemsk så man får svälja flera gånger för att ögonen inte ska svämma över, och stundtals är sången så vacker att ögonen tåras på grund av detta.
Efter att ha sett filmen vill man gå ut och kämpa för något, man känner deras eld som brinner för deras frihet.
Och skådespelarna är fenomenala, Russel Crowe gör sig väldigt bra som ond.
 
Tredje och sista filmen är Lawless, en rå och blodig film som till viss del är baserat på en verklig historia.
Filmen utspelar sig under förbudstiden i USA 1931, tre bröder smugglar och säljer hembränt, med ett rykte om sig att vara odödliga, men nya tider kommer och med en ny galen och ond polis i stan får dom rejäla problem.
En perfekt söndags film, hjärnan behöver inte arbeta alltför mycket för att hänga med i storyn, helt klart sevärd om man gillar "gangster och pistol" filmer.
 
Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0