Annandags final...

Slå slut, totalt utpumpad. Trodde nästan inte att jag skulle överleva dagen på jobbet.

Annandagens bravader höll på att bli för mycket. Julfinalen blev lång och hårt...

Var hemma strax före ett från Tuppens. Ett jätte tack till Källänge som var världens mest uppskattade person när han skjutsade hem mig.

Väl hemma var jag så otroligt hungrig att jag ställde mig och lagade makaroner. Minns inte sist jag lagade fylle-mat. Har nog inte gjort det på dom åren jag bott i den här lägenheten. Pratade med Malmö under tiden också. Var för pigg då för att sova ännu.

Sen när jag väl låg i sängen under mitt jätte fluffiga nya täcke somnade jag som en stock, ända till telefonen började ringa vid klockan fem... Då var det Fredrik och hans polare som satt och bastade. Dom var i toppform till skillnad mot en annan, hade kunna strypt dom!

 

Som tur var gick timmarna på jobbet fort. Blev överlycklig när jag äntligen fick luta i kull mig på soffan framför TVn tillsammans med mina nya svarta tofflor och min döskalle filt. Försökte läsa några kapitel ur Harry Potter men var tvungen att ge upp när orden bara dansade runt på sidorna. John Blund kom förbi och några timmar försvann i mörkret.

 

Det var riktigt kul på Tuppens iaf. Tappade dock partyhumöret någonstans på dansgolvet efter ett tag... Kände mig som femte hjulet. Kunde inte riktigt slappna av heller, tänkte hela tiden på jobbet dagen efter...

Träffade mängder av kändisar igår. Det var det som fick upp humöret igen. Roligast var det att träffa Engan, Fredrik och G. Blev så glad av att se dom!

Mallan och Sigge var också rejält glada. Skulle kunna räkna upp mer folk...

Saknade några stycken där, speciellt en person.

Undrar hur många det var där inne egentligen... fast det har inte spelat någon roll om det var mycket eller lite. Bara att vara på Tuppens igen var grymt!

 

Så var julen över den här gången, det här året, och fort gick det *sucka*

Ska bara ta det lugnt fram till nyår nu. Vet inte vad som händer då. Hade ju planerat att åka till Hudik men jag kanske måste ändra planerna *sucka*

Orkar inte bry mig just nu, tänker bädda ner mig framför en film och vägra röra på mig!

Bilder från allt julfirande kommer upp på Pixbox, förhoppningsvis i morgon...


*rock on*


Väskan...

Min ny väska:

image27

*rock on*

Julbravader...

Så var det Annandag morgon. Fort har det gått. Julafton var över på ett litet kick.

Ändå var dagen väldigt lång.

Jag klev upp och jobba redan klockan sex på morgonen i stallet. Gillar att jobba mornar sen är det lite mysigt när det är jul också. Känns som om det bara är jag och Tomten som är vaken. När jag klev ur bilen på parkeringen var det alldeles stjärnklart och fullmånen lyste. Det var mörkt i alla husen, endast nån enstaka adventsstake lös här å där i fönstren.

Hästarna var som vanligt glada att se en. Dom gnäggar och bankar, sen när äntligen alla fått sin mat hörs absolut inget annat än deras rytmiska tuggande. Så himla lugnt och skönt. Brukar sätta mig på en hö bal och äta min egen frukost och bara lyssna på dom.

Då försvinner alla världens problem och livet känns lätt...

 

Jobbet flöt på utan problem den här gången också. Efteråt åkte jag hem till Bollnäs och gjorde mig i ordning inför middagen. Vid ett skulle vi börja äta men innan det skulle jag hinna åka på kyrkogården och tända ljus för syrran och Sara, och försöka slå in pappas jätte paket.

Vilken storm det blåste upp till sen, vinden rev och slet i tomteluvan när jag var på kyrkogården. Det var nästan omöjligt att tända ljusen.

 

Väl hemma igen hade folk börja kommit. Förutom jag, mamma och pappa kom lillebror som hade hämtat farmor och farfar och sen kom kusin Danne med mormor och morfar.

Normalt brukar vi vara fler, men kusin Micke hade fått halsfluss och hans föräldrar hade åkt på magsjuka. Blev inte så rolig jul för dom. Micke var upprörd för att han skulle missa min mammas goda julmat och jag förstår honom. Jag åt och åt, det var så himla gott. Allt smakade bra; skinkan, laxen, köttbullarna, prinskorven osv Jag provade till och med morfars grisfötter! Har smakat på värre saker iaf, men det såg inge trevligt ut...

När maten var avklarad var klockan tre och dags för Kalle, eller så mycket Tv blir det inte. Alla brukar somna i soffan *ler*

Vid fyra bjöd mamma på efterrätt och sen så var det bara att vänta tills det skulle bli dags att öppna paketen. Fick ju problem i år när Siv inte kunde vara med, hon har varit ?tomte? dom senaste åren, men till slut ställde mamma upp på det. Så efter sex började utdelningen.

Pappa fick det största paketet och brorsan fick flest, mamma fick det dyraste.

 

I mina paket låg det:

 

  • Ett nytt täcke (underbart härligt)
  • 2 "Mine" glas. Ett gult och ett svart ( Hertsjös färger)
  • Underkläder med "hello kitty" (vad tänkte dom där?)
  • Plankor och underlägg så man kan göra plankstek (mums)
  • Harry Potter och dödsrelikerna (redan läst 100 sidor)
  • En duk morfar broderat (han är grym)
  • Resväska med döskallar
  • Tofflor
  • Locktång (partylockarna #1)
  • Pengar så klart (välbehövligt)
  • Handdukar (också välbehövligt)
image25
Jag i full färd med att öppna

Kan ha glömt någonting men jag tror jag har fått med allt...I det "stor röda paket" låg iaf resväskan. Så nu har jag ännu mer döskallar! *hehe*

Allt var jätte bra dock undrade jag hur dom kunnat köpa "Hello Kitty" underkläderna. Inte min stil, för mycket socker sött... Det är som att sätta på Nemi en rosa klänning. Mamma skyllde på att det var Siv som lurat henne att köpa dom... Älskar mitt nya täcke iaf, så fluffigt!

 

Juldagen började lika som julafton. Åkte till jobbet och sköte om hästarna några timmar. Sanna och jag tog en mysig ridtur på Fröjson och Cowboy i växboskogarna.

Halv elva var jag hemma i Rengsjö igen och käkade skinkmacka innan jag la mig på soffan och sov i över två timmar. Kändes som om jag behövde dom timmarna för att orka med resten av veckan. När jag vaknat bjöd mamma på julmat igen och det smakade lika gott fortfarande!

Sen gasade jag och Toyyan in till Bollnäs vid tre för att jag skulle hinna göra mig i ordning inför kvällen bravader.

Frida dök upp och sen hamnade vi på förfest hos Johan W med världens sötaste katt Turbo. Lirade lite DVD-TP, tjejerna mot killarna, när vi la ner spelandet lede vi stort *hehe*

Nio ungefär drog vi ner på stan, jag och Emma hamnade på en ny förfest hos Hillan men vi tio drog jag till Frida inne på Tranan. Kan väl inte säga att det var så jävla roligt där inne. Har inget minne av hur länge jag var där, blev less nån gång innan tolv och drog ut. Då hade det börjat snö ordentligt...

Skulle egentligen åka hem då, men på nåt vis hamnade jag utanför Folkan, och fick en grattis biljett *hehe* Gick in tillslut efter många om och men, mest tack vare Jenny. Vi röjde på dansgolvet tills klockan var strax före två... Skulle äta egentligen men över allt träffade man massa kändisar man var tvungen att prata med. Vissa som man inte sett sen brännbolls yran i somras. Stod och pratade med Blomman ända till dom tände lyset och vakterna sa åt oss att gå hem. Vet inte allt jag sullade med sen. Somnade vid fyra nån gång... Vet iaf att jag inte drömde när jag hade för mig att jag såg en röd Hummer (H3a) igår natt, såg den nämligen idag också.

Om jag trakasserade nån med sms igår så ber jag om ursäkt *hehe* Var inte riktigt nykter. Har säkert gjort nåt mer pinsamt som jag har förträngt...

 

Men det var igår det nu är det en ny dag och nya tag. Har öppnat första ölen redan och hoppas att det här ska bli en rolig kväll! Hoppas på att rätt människor är ute *ler*

Hoppas på att dom lirar lika bra musik som dom gjorde på Folkan igår!

I kväll så äger vi dansgolvet igen!!

 

*rock on*


Nemi feat X-mas...

image24


GOD JUL ALLA GLAD!

...Öppas att några önskningar slår in iaf...


*rock on*


Dan före doppare dan...

I morgon är det Julafton...

Fram tills idag har jag absolut ingen som helst julkänsla men idag infann den sig äntligen.

Åkte hem till mor och far på eftermiddagen och klädde granen och slog in paket.

Mamma hade precis lagat klart skinkan som jag fick premiär smaka. Vilken smaksensation! Ser verkligen fram emot maten i morgon, mamma är ett proffs i köket! Syns att man inte har ärvt det...

 

image19
Årets julgran med dom första paketen. Det stora längst fram är till mig, så nyfiken!

 

Ska jobba första en sväng på morgonen i stallet innan det bär av till Rengsjö. Jobbar även juldags morgon och på annandags eftermiddagen. Sen är det som vanligt på torsdag och fredag. Kommer att vara sjukt sliten när helgen kommer, om man överlever, men det brukar det vara värt!

 

Saknar lite folk dock *sucka* Hade gärna träffat och umgåtts med Näslund och Celie. Den ena är i Sundsvall/Sthlm och den andra i Hudiksvall/Frankrike. Får hoppas att det blir snart nog iaf.

Sen har vi ju Johan alias "Malmö" också. Han borde ha kommit hit så han får uppleva Bollnäs ordentligt *hehe*

Träffade Emma B och Lena i dag på MM så jag vet att dom är i stan sen är det frågan om man hinner träffas något...

 

På juldan blir det fest iaf men vad som händer riktigt vet vi inte än. Har inte biljetter till nåt men det brukar lösa sig. Annandagen ska vi till Tuppens och jäklar vad jag längtar!

Var flera år sedan jag var på Tuppens nu men där har jag alltid haft kul.

"Tuppen, Hälsinglands största nattklubb" hade dom som slogan när det var som mest drag där. Tror aldrig jag varit in på nåt liknande ställe, bara det säger mycket.

Jag, Emma och Frida ska rocka så hela Bollnäs gungar! Synd bara att man jobbar dagen efter men på ren svenska så skiter jag fullständigt i det. Sova och må dåligt hinner man göra sen!

 

Trött som 17 nu, var ut på Tranan i går med Fredrik, Toll och Frida. Trots omständigheterna så hade jag riktigt kul. Får hoppas att det löser sig med Jennys bil och att dom får ut på försäkringen...

 Jag, Fredrik och Toll ägde dansgolvet iaf *hehe*

Fredrik satte både thailändare och små brudar på plats, bra jobbat!

Somnade glad runt tre och vaknade lika glad även om det ringde konstant i telefonen

 

*rock on*  


Lyssnar på: Greedy - Ännu en jul // Cornelis Vreeswik - Tomten är faktiskt död //  Jimmy Eat World - Last Christmas


Nostalgi...

"You feel bad, let me tell you, we all get the blues
Sometimes life is a burden, weighed down in your shoes
When it's bad, worse, worst
And when you're feeling so bad
And you think you're cursed
And you've got it sad
Well, if there's one thing for the better that can turn you loose

It's gotta be rock'n roll
To fill the hole in your soul
There's gotta be rock'n roll
To fill the hole in your soul"


Hole In Your Soul - ABBA


 

Vissa hål verkar oändliga...


Bäst den här veckan: Magnus Betnér - Inget är heligt

*rock on*


Seger...


VI VANN!!

Hertsjö-Ankarsvik 7-3

 

Känns så otroligt underbart! Är helt slut både fysiskt och mentalt. Det har varit en långhelg med både jobb och alldeles för lite sömn...

Ankarsvik såg på förhand ut som det starkaste laget. Dom hade inte förlorat en match på hela säsongen och ställde upp med 3 femmor plus några avbytare, lite skillnad om man jämför med oss.

Taktiken till och börja med var att vi skulle försvara oss och gå på kontringar.

Deras taktik verkade vara att springa som 17 och slänga in bollar från halva plan och sen gröta och hoppas på det bästa.

Trots ett grymt försvars spel lyckas Ankarsvik göra det första målet i matchen. En av tjejerna slänger iväg ett halv löst skott som studsar lite olyckligt framför Emma i målet som inte ser nåt.

Men sen gör vi 3 mål på raken. Två av Lillen och ett av Vickan.

 

Inför andra var jag sjukt nervös. Kändes som om matchen kunde gå åt vilket håll som helst.

Hatar att byta sida också. Allt blir så besvärligt av nån underlig anledning. Känns genast bättre när man byter tillbaka.

Andra perioden var nog en av dom längsta vi spelat. Ankarsvik börjar perioden med att göra två mål, men bara 6 sekunder efter deras andra mål tystar Vickan deras jubel med ett snyggt mål. Sen sänkte Leeken dom ännu mer med sitt snygga mål. 5-3 stod det när det var dags för paus...

Hela andra perioden var rejält svängig men vi vårat starka försvar höll tätt och lagandan var stark. Alla hjälptes åt, även om man ibland trodde man skulle svimma av syrebrist.

 

När vi passerade motståndarna vid sidbytet hörde man mycket gnäll och klagande. Det var som musik för en annans öron. Då kändes det som att vi skulle fixa det och vinna matchen.

Ankarsvik tryckte på ordentligt hela perioden men utan resultat. Vi var rejält tillbaka tryckta och stressade ett tag men det rede ut sig. Lillen åkte på en utvisning i mitten av perioden, vilket vi klarade av ganska bra. Dom fick egentligen bara till ett farligt skott.

Jag har positionen längst bak i boxen och Ankarsvik hade en rejäl tjej framför mål. Fick ta ifrån tårna för att orka rubba henne. Tur att domarna inte var så hårda, fick knuffas som vi vela framför mål.

I den 16:e minuten slog Vickan in 6-3 målet och då började man få segervittring. Även om Ankarsvik öste på mot mål så kändes det mycket lugnare och vi var inte lika stressade.

Lillen satte sista spiken i kistan när hon målade för tredje gången i matchen och fixade slutresultatet: 7-3.

Det var rejält jubel när signalen ljöd och vi hade spöat serieledarna! Det var till och med så publiken jublade. Våran publik brukar inte var så stor och inte så högljutt heller.

Jäklar vad kul det var att spela. Det var en lång match och nu värker fötterna men det var så värt det! Vinst smakar alltid bra...nu är det juluppehåll ett tag innan serien vänder och vi möter Ankarsvik borta på tretton dan. Får se hur det går då.

Nu ska jag bara njuta framför en bra film med en chips påse. Ibland är inte livet så komplicerat *ler*

 

*rock on*  


Lyssnar på:  Alter Bridge - In Loving Memory // Hardcore Superstar - Sorry For The Shape I'm In // Heart - Barracuda


Julen nalkas...


Den 14 december idag, bara 10 dagar kvar till julafton.

Vad jag önskar att jularna kunde vara som förut, som när man var liten. Allt var så okomplicerat. Allt var vackert och glittrande. Dagarna innan julafton kunde man knappt bärga sig... Nu känns det bara krystat.

 

Varje jul har vi firat i mina föräldrars hus. Pappa hämtar hem grannen från skogen som vi sen klär dan före julafton. Mamma lagar mat och bakar hela veckan innan så att det ska räcka till alla. Det är allt från skinka, lax, sill och köttbullar till Ris a?la malta och saffransbullar. Hela huset dekorers sen med tomtar och ljus.

Vid tolv på julafton börjar släkten komma: farmor & farfar, mormor & morfar, moster, faster och alla kusiner...Sen serveras maten lagom runt två tiden.

Efter ett par timmar runt matbordet och lite vila brukar det bli paket öppning runt klockan sex.

Hela golvet brukar vara täckt med presentpapper, sen ska allt nytt provas och testas.

Förra årets populäraste julklapp blev nog öl-pumpen som Siv och Benny fick.

När paketen är avklarade så är det dags för den obligatoriska skinkmackan och sen brukar det bli lite alkohol. Sen är det slut på julafton...

 

Många skulle nog tycka att man är lyckligt lottad som får fira en "riktig" jul med släkten, men det känns ändå som om det är nåt som saknas.

 

Har inte köpt några julklappar än heller *sucka* Har visserligen sagt ifrån till vännerna. Ska bara ge familjen i år. Vi bestämde att det var bättre att spara sina pengar och använda dom till nåt roligt i stället, tex en trevlig middag med gänget, eller som en biljett till Tuppens på Annandag Jul *ler* Bättre det än att köpa nå krimskrams.

 

Minns när storesyrran var Tomte. Förstod visserligen inte då att det var hon som var tomten, fick reda på det efteråt. Jag var nog bara runt 4-5 år då.

Kommer ihåg att hon fick en jätte stor stereo med två kassett spelare, LP spelare och CD spelare. Tyckte synd om henne som missat att Tomten varit här redan och delat ut alla paketen. Det var nog sista julen med henne.

Den 7 december 1989 dog hon, tänker på henne varje dag. Tiden och åren bara flyger förbi...


image18

Jag med lillebror Henrik och storasyster Cecilia

 

I morgon ska jag, mamma och pappa åka till Söderhamn och shoppa iaf, efter jag har jobbat klart. Hoppas på att hitta några julklappar och en snygg nyårsklänning.

Har nyss suttit och surfat nästan en timme på YouTube och kollat på mängder av klipp på Takida. Började med att jag skulle kolla in deras nya musik video till Curly Sue, sen hittade jag klipp från när vi var och såg dom på Peace and Love Festivalen -06. Vilka rysningar man fick!! Även om kvaliten sög på filmen... Fanns även mängder av klipp från årets Bollnäs Festival. Av alla konserter som jag har sett så ligger Takida lätt i topp. Har varit så grymt bra stämning och drag varje gång jag sett dom. Så dom första gången 2004 och dom har bara blivit bättre och bättre.

Hoppas det blir fler gånger snart nog..


*rock on*


Julshowen...

Dagarna gick trots att Fakiren var borta. Hans nya ägare ringde på fredagen. Efter att Beate pratat med henne kändes det mycket bättre. Verkade som han kommit till ett jätte bra ställe. Tjejen hade varit jätte trevlig på telefonen och bla så hade hon berättat att hon jobbat hos Torbjörn Jansson i några år vilket kändes bra att höra. Då har hon lite koll iaf. Får hoppas att det fortsätter bra och att man kanske får se honom på tävlingsbanan snart. Om hästarna startar och går bra är det ett bra tecken på att dom mår bra.

 

Fredagen innehöll bara massa regn, slutade extra tidigt pga det men det var tur det för klockan 17.30 skulle vi samlas på Höghammar Hallen för att börja jobba i gardroben på årets Julshow. Vi i Herstjö hade tagit på oss det för att tjäna lite extra till föreningen. Jag var lite emot det från början bara för att vi skulle jobba mellan 17.30 till 03.00. Sjukt länge!

Ca 1200 personer var det dukat för som skulle äta. Insläppet började klockan sex. Folk strömmade in och det blev lite tryck i gardroben, men det flöt på ganska fin. Vi hade ett riktigt bra teamwork, precis som på plan *ler* Några stod vid disken och tog betalt och några sprang med galgarna. Det var en rejäl garderob med tanke på alla gäster. Det sämsta var att jätte många kom med 500 lappar, när gardroben kostade tjugo kronor. Lite drygt. Räknade att vi fick ihop runt 20 000 i bara garderobs pengar. Vid halv åtta började det lugna ner sig och vi kunde ta det lite lugnt.

Vi passade på att äta lite julmat som det bjöds på och sen var det bara att återgå till jobbet. Fick nya uppgifter nu också: vi skulle gå och plocka tomflaskor från borden sen skulle vi stå som dörrvakter vid entrén och vid dörren till rökrutan.

Blev lite missnöjda när vi inte fick några kläder, utan vi fick ha våra privata. I gardroben spelade ju det inte en så stor roll men när man stod i dörren trodde inte folk på en. Vi skulle stå och se till att ingen gick ut med alkohol eller smet in. Tillslut fick vi några bar-förkläden, efter det fungerade det lite bättre. Märkte att man kommer rätt långt med ett leende...

Några blev lite tjuriga i början när dom först var tvungen att lämna ölen innan dom fick gå ut, men efter man sagt att man vaktade den till dom kom tillbaka blev dom genast på bra humör igen. Fick bara höra positiva ord då: gudinna, ängel, pärla osv...var jäkligt roligt! Har nog aldrig blivit raggade på så mycket nån gång som den här kvällen *hehe* Träffade otroligt mycket folk i alla åldrar och skick...

Boppers och Jive lirade hela kvällen och folk dansade så svetten lacka. Vi dansade även loss i gardroben mellan alla galgar.

Vid elva, tolv började folk gå hem och vi trodde vi kanske skulle få sluta tidigare men ack vad vi bedrog oss. Musiken tystnade runt halv-kvart i två på natten. Tio i tre tände dom lamporna och då var det fortfarande mycket folk kvar. Dom hade ingen brådska alls att gå hem. Fötterna och ryggen värkte nåt fruktansvärt vid det här laget. Sakta men säkert minskade jackorna iaf tills det var bara en kvar. En långhårig hårdrockare kom med den lappen som jag ryckte åt mig i ett nafs, med dom sista krafterna blev det några glädjeskutt innan jag lämnade fram jackan. När vi blickade ut över gardroben fanns det inte en pryl kvar, vi hade lyckats! Alla jackor, väskor och halsdukar hade kommit till sin rättmätiga ägare.

Halv fyra på natten låg man äntligen i sängen.


Det blev inte så mycket sovmorgon på lördag morgon, telefonen gick varm. Städade lägenheten lite och åkte ner på stan med Frida och köpte förköpsbiljetter till Tuppens på annandag jul --> http://www.collinis.com/Bilder/flyerannadan.jpg


Började göra mig i ordning inför kvällen bravader vid tre tiden. Klockan sex skulle jag vara uppe på Höghammar hallen igen men den här gången skulle jag inte jobba. Chefen bjöd nämligen då. Allt var verkligen jätte trevligt. Maten smakade så himla gott, åt så mycket att man knappt kunde röra på sig. Mycket och trevligt folk, Underhållningen var också bra. Trollkarlen var riktigt imponerande! Efter honom, och Lasse Eriksson började The Boppers spela. Vela inte dansa i början med tillsist gav jag med mig, och det var faktiskt riktigt roligt. Lite skillnad mot Tranan. Hade planerat att åka dit, men tiden bara flög förbi och vips så var klockan ett på natten igen och jag skulle upp och jobba klockan sex, men man ska ju sluta på topp.

På söndag morgon mådde man som man förtjänade. Bakis som en gazell, men det blev en helg att minnas iaf.

Nu blir det bara jobb och träningar i veckan. Nästa helgen blir också lugn då jag ska jobba hela, plus att vi möter serieledarna på söndag. Kommer nog att bli en hård match...

 

*rock on*

 

Lyssnar på: Hardcore Superstar - Dreamin'In A Casket // Marylin Manson - If I Was Your Vampire // Something Corporate - I Woke Up In A Car


Svart onsdag...


Var klar tidigt på jobbet idag så jag åkte hem runt halv fyra. Precis när jag svänger in mot Hedhamre piper det till i mobilen

Gissade på att det var Celie som hörde av sig eftersom vi planerat att gå ut på 25 Kronan, men det var det inte. Det var från jobbet:

"Fakir är såld till Boden och åker om en timme"

Jag vet att det bara är en häst, han är inte ens min och så är det i jobbet...och livet.

Men hjärtat stannade för en halv sekund innan det högg till och började värka outhärdligt.

Kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Han är en av mina absoluta favoriter. Har jobbat så hårt med honom och lagt ner hela min själ i den hästen, så försvinner han bara...

 

Hade känts mycket bättre om man fått veta om det i förväg i ett par dagar. Det ingår i jobbet, det har hänt förr. Har lärt mig att inte binda mig och fästa mig vid dom så mycket genom åren, men med vissa går det inte att undvika. Utan hjärta gör man nog inget bra jobb heller.

 

Fakir kom oss den 27 mars 2006. Han hade då startat på Bollnäs och varit 6:a. Rätt otroligt med tanke på hur han såg ut; Han var mager, omusklad och halt på alla fyra benen, med fyra olika stora hovar.

Det är svårt att tänka sig nu när man ser honom. Nu är han en välmusklad, pigg och glad hingst.

Vi fick börja med att behandla honom runt om och göda upp honom. Efter ett par veckor började jag skritta honom för tryckvagnen och rida honom i skogen. Det var alltid jag som körde eller red honom.

I juni gjorde han sina första starter för oss. Det blev lite pengar här och där men han var fortfarande inte helt okey i travet. I december började det lossna och i april 07 började han hitta toppformen. 2007 hann han med att göra 14 starter för oss vara av 1 vinst, 2 andra och 3 tredjeplaceringar och 54 250 kronor insprunget. Bara 6 stycken starter där han inte fick några pengar alls, vilket är ganska bra. Rätt så imponerande att han kunde tävla överhuvudtaget när veterinären inte gav en så stort hopp i början.

Men man fick ju sköta om dom där fyra spirorna som glas, det var bandage och liniment jämt i princip.

Han hade en sån stor personlighet också så det var svårt att undgå honom. Nästan alla föll för honom, tex Kajsa Frick, som körde honom några gånger, brukade komma och fråga hur det var med honom.

Sen med en mankhöjd på 170 cm och jag med mina 160 cm, så såg vi nog ganska roliga ut i lag. Han kunde vara en riktig buse som mest stod på bakbenen, samtidigt som han kunde vara världens goaste.

Finns många roliga historier om honom tex hur han blev pappa när han tjuvbetäckte ett sto eller när han skrämde Tv4s tv-team när han stegrade sig vid en intervju *ler*

 

Vi hade precis nu börjat köra igång honom efter vila. Jag hade kört backe med honom i några veckor innan vi i fredags åkte in för att köra första snabbjobbet. Jag körde Fakir och Janne körde Cowboy. När vi kom ut på banan blev Fakiren så glad och pigg att han gick upp på bakbenen innan han sansade sig och kom ner på jorden igen. Fick lite hög puls men det var bara att skratt åt det sen. Han kändes kanon fin i jobbet, i 25 tempo. Var riktigt nöjd när vi kom in...

 

Men nu är det slut. Kommer antagligen aldrig se honom igen. Han ska så långt upp i norrland man i princip kan komma. Vet inte vart han ska...det visste dom inte på jobbet heller.

Det är säkert trevligt folk och det blir säkert bra men just nu sitter jag och fantiserar om allt hemskt som kan hända honom. Vilka otäcka människor han kan komma att komma till...

Min darling...det svider i hjärtat

image14

*rock on*


Sweet dreams...

"I cannot sleep I cannot dream tonight, I need somebody and always,
This sick strange darkness, Comes creeping on so haunting every time"

-Miss You, Blink 182

 

Jag blir galen när jag inte kan sova på nätterna...

Är ruskigt trött hela dagarna. När man äntligen kommer hem från jobbet vill man inget annat än att få sova.

Vid elva tiden på kvällen gäspar jag så tårarna rinner men så fort jag borstat tänderna och lagt mig är jag klarvaken...

När man äntligen lyckats somna vaknar man 17 gånger innan väckarklockan ringer.

Blir så irriterad på mig själv. Värst är det när klockan bara går och går och man ligger och tänker på att man verkligen måste somna snart.

Fungerar hyggligt bra iaf bara man får runt fem timmars sömn, även om man inte kanske är på sitt bästa humör hela dagen, märks nog på jobbet ibland...

 

När jag sover så drömmer jag väldigt mycket, intensivt och verklighetstroget.

Dofter, smaker och känsel. Alla sinnen är i gång. Ibland har man vaknat och är inte riktigt säker på vad som är minnen och drömmar. Aldrig har det varit några sanndrömmar iaf, vilket nog är tur.

 

När jag var yngre fick jag en bok om drömmar, Drömlexikon. I den förklarade man betydelsen av olika saker i ens drömmar.

Saras mamma Denise berättade att hon brukade skriva ner sina drömmar i en bok, om hon haft någon konstig, otäck eller rolig dröm. Senare slog hon upp orden och försökte tyda drömmarna. Jag tyckte det lät kul, så jag införskaffade en bok och började skriva ner mina drömmar.

Det är ganska längesen nu, den boken försvann nog i någon av flyttarna. Har bara en bok kvar som är precis på börjad innan jag la ner skrivandet. Rätt roligt att läsa så här i efterhand om drömmar som händer för ca fem år sedan. Nått som är genomgående i nästan alla drömmar är hav och vatten.

En av dom sista drömmarna jag skrev ner kommer jag fortfarande ihåg utan att läsa om den...

 

"31 oktober 2004

Vi var på en fotbollsmatch på en stor arena. Försökte ta oss ner från läktaren till plan genom ett hål i ett stängsel. Var rädda för att bli upptäckta så vi gömde oss bakom kartonger och bräder. Plötsligt insåg jag att jag var för stor för att ta mig genom hålet, så istället hjälpte jag dom andra innan jag återvände till min plats.

Jag satt högst upp efter ett långt bord som liknade en bardisk. Det var jag och fem till som satt där uppe. Jag kände två av dom; en gammal man och en kvinna. Mannen höll i en massa spelkulor. Han ger mig en full påse med kulor innan jag går och sätter mig vid min plats. Börjar hälla ut påsen men den verkar oändlig. Den tar inte slut förens jag bestämt mig för vilken kula jag vill spara; en stor genomskinlig. Vid det laget är matchen slut och hela arenan är övergiven förutom oss. Plötsligt försvinner arenan ner i marken och fram träder istället ett stort stup med havet nedan för sig. Den gamle mannen sa att det var dags att gå för nåt skulle hända...men vi brydde oss inte.

Jag märker plötsligt hur allt blir mörkare. Jag tittar upp och ser hur en skyhög tidvatten våg kommer i mot oss. Det var försent för att fly, så vi gick hålla fast oss för livet. När det iskalla vattnet träffar oss känns det som om man krossas. Överallt var det vatten. Simmar för livet och är rädd att jag ska simma åt fel håll men lyckas till slut komma upp till ytan. Simmar allt vad jag orkar till stranden för att inte dras med i strömmen, ut i ingenstans. Kryper upp på stranden. All överlevde utom den gamla mannen..."

 

En ganska obehaglig dröm...drömmar som är mycket trevligare är flyg/sväv drömmar.

Inget flygplan alltså, inga vingar heller, man flyger av sig själv. Efter en sån dröm vaknar jag alltid på bra humör.

Många världskända konstnärer sägs ha hämtade mycket inspiration från sina drömmar, kanske nåt man skulle prova *smile*



*rock on*


Lyssnar på: Exilia - Rise When You Fall // Alter Bridge - Open Your Eyes // Lenoa Lewis - Bleeding Love

RSS 2.0