Det gångna 2009...

Helt otroligt att ännu ett år har gått!
2009 känns inte som ett positivt år, många dåliga nyheter och bakslag men ska  försöka summera det lite kort:

Mitt 2009
Januari-Febuari-Mars:
Som vanligt var vintern seg och tråkig, det roligast som hände var att Bollnäs vann körslaget. Den kvällen finalen gick stod hela Bollnäs stilla! Hela staden och alla var klädda i lila. Mycket snygg färg!
Flyttade ur min gamla lägenhet på Hedhamre till en större på Gärdet. Herregud vad saker jag har!
I mars åkte vi ner och såg Volbeat på Fryshuset i Sthlm. Hur bra som helst!
Innebandyn flöt på och vi slutade trea i våran serie i div 2.
Blink 182 återförenades! Bästa nyheten på hela året?
April-Maj:
I slutet av april åkte jag och Emma på våran årliga Sthlms resa: SM-Finalerna i innebandy! Jag tror det var 6.e året i rad vi åkte ner. Inget av lagen vi hejade på vann men kul var det och vi brände pengar som alldrig förr *hehe*
Helgen efter åkte vi på Bandit-kryssning med M/S Galaxy. En båt full med galna och glada hårdrockare, bra musik och alkohol! Något vi måste göra om.
Min älskade Turbo kom tillbaka från Åke Svanstedt.
Den 14 maj fyllde jag 25 år. Tydligen ska man vara vuxen nu..
Juni-Juli-Augusti:
Den jättestora födelsedagsfesten jag annordnade tillsammans med Frida och Emma ägde rum. Mycket folk och jätte kul! Det tog över 4 timmar att städa!! Konfettin lämnade gröna, lila och rosa fläckar i mattan!
Midsommar kom och gick, åkte med Fridas båt Myran på en underbar tur. Svensk sommar är bäst! Fler sånna turer hoppas jag det blir.
Blev i dag på årets Rockweekend. Säger bara: LERA!
En veckas semester blev det bara i år. Pine Cone C.A. tog två rakar segrar den här sommaren. Hon är snabb den lilla kanadensiskan. Hoppas det ska bli fler segrar nästa år..
Sen var det äntligen dags för årets bästa helg: Brännbolls Yran! Vi var Don Vitos Torpeder. Nu laddar vi för nästa år.
Fixade en egen hemsida. Äntligen! SARA ROOS
Var ner till Sthlm igen på Stagedive Day Out. Såg bland annat Sonic Syndicate och Millencolin.

September-Oktober-November:
Hösten har som vanligt varit den mörkaste delen av året, i år på alla plan. Ingenting har fungerat och allt känns bara ångest framkallande. Totalt mörker är en bra beskrivning. Fick bland annat reda på att ett av mina vänner lider av obotlig cancer, om inget mirakel sker..
Sarah skulle ha fyllt 26 år den här hösten..
Så kom det lite ljus i mörket, åkte på konsert tillsammans med Piit och hans polare till Sthlm och såg Rise Against! Ett av mina absoluta favorit band! Jag var lycklig för en kväll.
Kvällen efter var det dags för årets näst roligaste helg Halloween! Så kul att få klä ut sig *smile*
Påbörjade min 3:e tatuering, fortsättning följer..
Var och hälsade på i Hudik och såg Hoffmaestro. Alldeles för långt mellan gångerna jag besöker dom där uppe.
December:
Vinter kom till slut med mängder av snö, och borta var våran hund Buster. Det är han fortfarande..död är han, det är jag säker på, men var är han?
Såg Billion Dollar Babies på Tranan.
Firade jul som vanlig hemma i Rengsjö. Dansade på Tuppens och insåg att det är dags för nåt nytt och nya förändringar..

I kväll är det som sagt Nyårs Afton som kommer att firas i Lottefors. Siktar på att  göra 2010 till ett äventyrligt år!

*rock on*


Wiiiiii ett tv-spel....

Åh vad jag väntar på mitt paket från CDON! Vill helst ha det nu, idag, igår! Beställde Wii Fit med Balance Board och G1 Jockey.





Hur jäkla roligt ser det inte ut då? Jag kommer att garva ihjäl mig *haha*

*rock on*

New Moon...

Igår var jag, Erica och Jenny på bio i Arbrå och såg New Moon! Äntligen!
I över en månad har vi försökt hittat en tid och dag som passar. Vi hade tänkt att åka till Gävle men nu när den dök upp på närmare håll var det lite lämpligare.

Kul att äntligen ha sett den. Väntar med spänning på dom andra filmerna. Tur man läst böckerna så man vet vad som händer. Men några oscars blir det inte.



*rock on*

Kaos utbröt när krog stängdes...

Vi var där!
Saxat från HelaHelsingland.se

"BOLLNÄS/Ljusnan
Det blev en stökig avslutning vid Tuppens danskrog i Bollnäs på juldagen. Många vittnar om kaos vid utgången och garderoben när besökarna skulle hem under natten mot annandagen.
- Det var full panik, folk grät och svimmade, berättar flera av besökarna.

Enligt polisen blev också en person klämd i trängseln och fick föras till sjukhus.En del berusade fick omhändertas.

- Det var riktigt oroligt en stund, säger polisen.

Mejl till Ljusnan och kommentarer på Facebook vittnar också om problemen. En flicka skriver:

- Vi var instängda. Det tog mer än en och en halv timme att få ut jackorna. Under den tilläts inte heller några toalettbesök. Stället stängde klockan två och klockan fyra var jag hemma. Fy fan!

Men versionerna är delvis motstridiga. En del lägger ansvaret på krogen, en del hävdar att det var besökare som misskötte sig och skapade kaoset.

- Bemanningen av garderoben var klart underdimensionerad. Galgarna räckte inte till när vi kom och därför blev oordningen total också när kvällen var slut. En del kastade sig över disken och slet åt sig saker, säger en av gästerna.

I villervallan kom kläder och mobiltelefoner bort.

- Alla vakter bara skrek "backa"! Men alla vet ju hur enkelt det är att backa en trött och full grupp människor. Tog man något steg tillbaka så klev ju andra bara framför en. Jag hade velat se kravallstaket, mer vakter, mer folk i garderoben, säger en kvinna.

Kritik riktas mot att personer stängdes in på krogen och att dörrar låstes. Sedan släpptes besökare ut tio åt gången genom en annan utgång än genom huvudentrén. En del gäster fick vänta nästan två timmar på att komma ut.

Danskrogen var utsåld under juldagskvällen, när även Perssons Pack framträdde"

 

Tur att vi hade vett nog att stanna på dansgolvet och ha kul istället för att stå och trängas, mig gjorde det inte så mycket att vi fick stanna lite längre *hehe* men stämningen var riktigt otäck till en början och vakterna var helt talanglösa. Hade dom talat om vad som hände istället för att bara låsa dörrarna ock skrika åt folk hade det nog gått bättre. Stressade mer upp folk än lugnade ner dom. Skönt att man kom hem med både väska och kappa iaf.


*rock on*


Julen 2009...

Julen kom och gick. För en gångs skull flöt den på riktigt bra. Bortsett från att jag hostar värre än den värsta kedjerökaren. Har träningsvärk i magen och ont i bröstet för att jag hosar så mycket *värdelöst*

Firade som vanligt hemma hos mina föräldrar hemma i Rengsjö. Maten smakade lika gott som vanligt och alla i hela släkten dök upp. Kollade på Kalle och åt mängder av julgodis. Mammas riskakor är bäst! Vid sju öppnade vi julklapparna, måste erkänna att jag blev lite besviken till att börja med. Fick mycket rammel och inget jag önskade mig bortsätt från en Babyliss iCurl. Ja, jag vet att man ska vara tacksam...men vem blir glad av att få strumpor? och när dom lägger ner mer energi på att ge lillebrors tjej en massa presenter, och när vi får lika grejer...känns lite opersonligt men men...

Efteråt satt jag och funderade vad jag hade fått av lillebror och insåg att jag inte fått nåt... men tänkte bara "jaja han fick ju inget speciellt av mig heller". Då kommer han och slänger ett paket i knät på mig, tejpat till tusen.
Där i låg en dosa till hans Wii!!
Jag fick hans hela spelkonsol, sen han skulle skaffa sig ett playstation i stället. Jäklar vad glad jag blev! Bästa presenten, blev lite gladare efter det *haha*

Juldagen firade vi på Tuppens. Sjukt mycket folk. 1200 biljetter sålda, men undrar om det inte var mer folk än så. Dansade hela kvällen. Det är första gången man inte blir utsläppt från en krog! Dom stängde egentligen 2 men vi kom inte ut förän efter tre! Det var kaos i gardroben som slutade med att folk svimmade å fick hämtas på bår. Tillslut var dom tvungen att knäppa på musiken igen och bjuda på vatten å läsk i baren, men jäklar vad kul det var på dansgolvet då! Det gick ingen större nöd på oss. Vi röjde till E-Type och annan schysst 90-tals musik.
Mat på Max sen sussade man sött, vaknade med värkande fötter *hehe*

Bilder från julhelgen:




*rock on*

Olycklig...

Hur ska man kunna vara glad när en av ens vänner har cancer? När det har spridigt sig ännu mer...
Julen känns väldigt avlägsen även om den bara är några dagar bort.

Vad ska man säga? Vad ska man göra?
Fick kommentaren igår: "Du verkar juh glad så jag trodde inte du mådde nå dåligt" Tack för den...Vad ska man göra då? Gräva ner sig? Skära sig med rakblad? Börja dricka? Man orkar inte vara ledsen jämt...

Låten som spelas om och om här hemma just nu:

Winter Winds- Mumford and Sons

 

"Oh and pestilence is won when you are lost and I am gone
And no hope, no hope will overcome

And if your strife strikes at your sleep
Remember spring swaps snow for leaves
You'll be happy and wholesome again
When the city clears and sun ascends"

*suck*

*rock on*


Efterfest och julgranspynt...

Efter bara dåliga nyheter så var det skönt att få omgås med bara roliga, spontana och bekymmerslösa människor en kväll och glömma allt. Inga frågor, inga krav. Bara helt skönt röj.

Vi stod på Tranans dansgolv hela kvällen, musiken var som vanligt inte den bästa med det struntade vi i. Tävlade om vem som stod kvar längts på dansgolvet, den som gick därifrån först skulle få en snöboll innanför tröjan. Det slutade med att vi stod där genom alla tryckare och ända tills dom sista tonerna klingat ut genom högtalarna.. Hjalle gav sig till slut, men jag tror inte han fick nån snöboll innanför nån tröja...

Efter det körde vi en liten efterfest hemma hos mig. När Gugge gick ner för att öppna dörren åt Hjalle, Nicklas och Nicklas kom en julgran in genom dörren!! Dom hade "hittat" den på Statoil *haha* Den var inte vacker så det var nog däför den var lämnad, men nu har den fått en fin plats bredvid min TV. Det fattas kvistar på den ena sidan, men den får vara åt väggen så ser det ganska bra ut *haha* Som tur var hade jag lite julgranskulor som vi kunde hänga på kvistarna.
Bilder från i natt:



Har köpt glitter till granen nu så den ser ännu lite bättre ut. Granen är som mig: trasig och tilltufsad men charmig och fin ändå *haha*

*rock on*

Who's a Rockstar? I am...

Går var det den roligaste kvällen på väldigt länge!! Lord all mighty!!
Jag skulle vara en perfekt rockstjärna bortsätt från att jag inte dricker JD *haha*

Allt började med en lite lagfest ute i Runemo, det var bara jag och Medvik från Bollnäs, vilket var väldigt tråkigt, restn var Alftafolk. Började med bål som bestod av Piggilinglassar och vindruvor och massa sprit, innan vi fortsatte med ölspelet. Så jäkla glad att jag inte fick det sista esset och var tvungen att svepa glaset mitt på bordet! Då har jag nog aldrig kommit därifrån. Fridas svar när hon hörde att jag drack sprit: Fyfan nu kommer du bli odräglig! *haha*

Senare rullade vi ner till Tranan och spanade in Billion Dollar Babies. Jag säger bara:SWEEET!
Det var nästan folktomt på Tranan men när dom körde sista låten tyckte jag det var riktigt bra drag på alla där inne. Så jäkla kul när det kommer bra liveband till stan.
Vi blev kvar tills Tranan stängde och sen hamnade vi på efterfest med bandet på deras hotell. Riktigt roliga killar!
Det lustiga är att i alla band så faller Frida alltid för trummisarna och jag för gitarristen eller bassisten *haha* Plus att jag har nån svaghet för killar med kajalpenna.
Vid fem tiden rullade jag hemmåt till Gärdet igen. Somnade nöjd i min säng, trots att den gungade som en finlandsfärja, eller så var det bara mitt huvud *smile*

Kommer Billion Dollar Babies till stan ska ni absolut gå iväg och kolla in dom. Ni lär inte bli besvikna.


*rock on*


Ehh..ett par till...

Tröstshopade en tidig julklapp till mig själv. Kunde inte låta bli: dom var lila och billiga! *smile*

(Mina är juh lila då och inte svarta, fast jag skulle kunna skaffa ett par sånna också)

Jag måste snart skaffa en större lägenhet så jag frå plats med alla skor.

 

*rock on*


Julpynt...

Vart är julstämningen?

Hittade ett "julspel" på Albert och Herbert. Kunde inte låta bli, blev nostalgisk *smile* Plingar fint i fönstret nu.

 

Ikväll blir det lagfest med innebandyn och sen röja till Billion Dollar Babies på Tranan. Kan inte bestämma mig om jag ska ha lila eller röd klänning. Hade den röda sist...så det lutar åt den lila men den röda borde få en chans till efter som kvällen blev ganska misslyckad och jag drog hem tidigt, eller så spar vi den till julen... Får se. Ska ner och inhandla alkohol nu iaf.

 

*rock on*


Karma = Bullshit...

Varför går livet käpp rätt åt helvete hela tiden för? Är så jäkla less på den här skiten nu. Snart drar jag.

Karma är då riktigt skitsnack, det lär inte finnas! Folk som beter sig som idioter, snackar skit, glider runt på andras bekostnad, är otrogna mm går det hur bra som helst för, medan andra som jobbar, sliter och är snälla får kämpa för allt, eller drabbas av cancer..

Varför gnäller jag:
-Buster, våran 15-åriga hund försvann i tisdags. Vid det här läget är han antagligen död...
Pappa släppte ut honom som vanligt på kvällen innan dom ska gå sin kvällsrunda. När han kom ut var Buster borta och han hittade inte honom någonstans...letat dagar som kvällar utan ett spår! Ingen har sett honom. Han var juh så stel och gammal så han kan inte ha gått långt. Pappa tror han gick undan för att dö. Jag hoppas bara det gick fort och att det inte hänt honom något...
Världens bästa Buster...

-Min älskade Turbo ska säljas. Ge mig mer pengar så jag kan köpa honom!
Mark ska nog också skickas iväg...Steamer säljas till Finland.
Om dom försvinner betyder det att jag är utan jobb.
Känns så meningslöst att jobba så hårt för ingenting.
All handlar om pengar. Jag hatar pengar.

-Monté-kursen verkar också gå åt skogen. Nu har jag betalt 1500:- för den här förberedande kursen och ska betala 2000:- till för att rida licensloppen (minst 10 st godkända) som börjar den 20 januari, medan Emma betalar bara 2000:- och börjar med sina licenslopp nästa vecka! Va fan, jag är inte sämre än henne. Varför ska jag vänta? Jag vill ha min licens nu! Men alla verkar vara lite förvirrade som håller på med det där...

-Kärlek är också bullshit. Varför ska det vara så svårt att få det att fungera?

-Framtiden? Vad ska man göra? Kommer världen att gå under elle sjunka? Jag har beslutsångest, prestationsångets, dödsångest...ja det mesta i ångestväg. Just nu är det lättare att bryta ihop än att orka bita ihop.

-Så många tänk om...Tänk om Sarah levt, Tänk om syrran och Migge levt kvar. Tänk om jag kom in direkt på konstskolan, tänk om jag vågade ta klivet ut för klippan...

Jag måste lämna den här staden innan den förstör mig och jag växer fast helt. Måste se världen igen och hitta glädjen.

Rädd för att dö men rädd för att leva fullt ut.

*rock on*

Motivationsbrist och photoshop...

Åh vad less jag är på allt just nu *suck*
Har haft fullt upp varenda dag den här veckan. Så ikväll har jag inte gjort någonting mer än att kollat på idol och lekt i photshop. Så skönt att inte göra nånting alls ibland.

Mina två favoriter gick till final i Idol iaf, fast jag kollar juh inte på det tvprogrammet, det skulle juh förstöra min image *haha*

Kvällens resultat i Photoshop:


Så onödigt roligt kan man ha en fredagkväll, ska fortsätta färglägga en annan dag. Nu lär jag sova och ladda inför matchen i morgon..

 

*rock on*

 


RSS 2.0