Onsdagsfunderingar...

Onsdag kväll och äntligen börjar jag komma ikapp tiden! Känner att lugnet börjar återinfinna sig. Det enda jag egentligen ligger efter med är Sigges målning...

Hon vela ha en tavla på sig och hennes 3 syskon för att ge bort till sin pappa.

Vi sa från början att den skulle vara klar till en 1 juni men Sigge sa att det var inte hela världen om hon fick den några dagar senare. Vilket kändes skönt, men det är inte så många timmar kvar på den heller så bara jag får tid på torsdag eller fredag så borde jag hinna klart med den. Räknar att det är cirka fem timmars målning kvar på den.

Det är dom små detaljerna som tar så låååång tid. Än så länge är jag nöjd med den. Ser ut som om den kan bli bra. Svårast har varit att få till hudfärgerna, men så är det ju alltid. Blir sällan riktigt nöjd med den. Angtingen ser den för orange ut eller rosa eller grå...Bara man får till den går det ganska fort.

Sen har inte jag så stor vana av att måla killar. Dom är inte lika roliga att teckna som tjejer, plus att det är så svårt att måla munnen på killar. Dom får gärna "tjejläppar" om man inte bara målar ett rakt streck.

Borde träna mer på det...

För övrigt så är det ganska lugnt nu:

- Innebandyträningarna är slut...Nu väntar vi på barmarken med skräckblandad förtjusning!

- Små förkylningar som går i stallet...Malin, Queen, Ali, Nanne och nu Fröjding. Många som vilar vilket betyder inte så många körningar och tävlingar. Lugnt men tråkigt...

- En sträckt ljumske...Sträckte mig i fredags när vi lirade brännboll, sprang 4 km på lördag morgon och sen efter har det mest gjort ont hela tiden. Vill ut i springa men gör nog bäst i att vila.

 

Borde kanske vara deppig när det ser ut så här men vädret gör mig på strålande humör! Bara tanken på allt som kan komma att ske i sommar får en att le.

Största problemet är Brännbolls Yran vs Rockweekend. Hur ska man göra? Vill ju göra båda...

Sen planerar jag och Emma en resa till Frankrike för att hälsa på Celie. Problemet är boende; vill ju bo så bra som möjligt för så lite som möjligt...

Hittade några hotell som verkade okey men då hade dom fått jättedåliga recensioner av folk. Vi kollade också på ett par "lyxiga" vandrarhem men då var dom så krångliga att boka eller så fanns det dåligt med rum.

Ett av ställerna vi kollade på: Oops! Hostel

Så jag vet inte hur det slutar men iväg ska vi iaf *smile*

 

*rock on*


Tidspress...



"Så mycket att göra...Så lite tid!!

*suck*


*rock on*

Trubadurer...

I går var en otroligt rolig kväll! *jisses* Jag har så ont i nacken och fötterna efter allt dansande och rockande.
Jag, Frida, Gunilla och Fia rockade loss framför Powertrip. Frida å jag hade så grymt kul hela kvällen!

Även om det var kul på Tranan så var det förfesten som var överlägsen.
Jag och Frida åkte till Engström där han och hans killpolare redan hade börjat. Som vanligt är det alltid trevligt hos honom.
Efter ett tag dök det upp tre killar till, som kom och försvann lika fort för att dyka upp lite senare med gitarrer och whisky.

Jaha tänkte jag, vad blir det av det här då?men jisses som grabbarna kunde spela!

 

Dom drog av den ena rockballaden efter den andra. Rutan eller vad han kallades för hade en grym rockröst.

Hade gåshud över hela kroppen när dom var klar *smile*

Engström blev nervös att vi skulle störa grannarna så vi kilade över till Krille som bodde i ett hus cirka femtio meter bort.

Där fortsatte musiken tills vi drog ner på Tranan efter elva någon gång.

 

Jag blir så grymt imponerad av folk som kan spela instrument! Jag är totalt talanglös själv, kanske är det därför jag beundrar folk så mycket som kan spela.

Eller beundrar, jag blir kär i dom *haha*

Finns nästan inget som är sexigare än en kille med gitarr...

Har det inte varit för att Normans band skulle spela på Tranan så har vi nog suttit kvar där än...


På Tranan:
image90
Glad, gladare, gladast? *haha*

Skönt med en helg när man bara får vara ledig och ha kul!
By the way så blev det inställt i fredags. Det blev ingen Östersunds resa pga all snö. Lite surt när man klev upp fem på morgonen, men nu laddar vi för en ny vecka!

 

*rock on*

 


SNÖ...

Vaknade fem på fredag morgon. Lite extra tidigt bara för att vi skulle åka till Östersund och tävla, men utanför fönstret SNÖADE de!! Fy 17!! Man kan inte tro att det är maj... *suck*
Undrar om vi kommer iväg...snöar det här är det väl snöstorm i Östersund.

Bilder på världen utanför 05:05:

image88

image89

Undrar hur det här slutar...ska försöka köra till jobbet nu iaf.

*rock on*

24 års dagen...

Om 20 minuter är min födelsedag över...
Den blev knappast som jag hade planerat. Jobbad från klockan sju på morgonen tills jag kom hem nu halv tolv på kvällen. Valde det lite själv, hade jag frågat så har jag sluppit åkt och jobba, men tidigare i veckan så kändes det som om det inte spelade någon roll...

Önskar att man kunde få vara liten igen när man firar sin födelsedag. Det var härliga tider med tårta, saft och paket!

Just nu sitter jag och äter en bit rosa prinsesstårta i mörkret och tänker på allt som var och komma skall...
Hoppas att 24 blir ett lycko nummer...

Den 14 maj 1995 var det faktiskt snöstorm på min födelsedag!! *smile*

Fick nya nyheter om Fakir idag...Tydligen så är han ut annonserad på Hästnet för 5000:-. Jag vet inte vad jag ska tycke om det. Har han tur så får han fortsätta leva men vart kommer han att hamna nu om han blir såld? Önskar att han aldrig lämnat vårat stall...

*rock on*

Nära ögat...

Idag hade jag en "nära döden upplevelse"! *rysa*

Det var i morse på jobbet. Jag höll på och släppa ut hästarna i hagarna. Skulle precis släppa in Ali, en 2års hingst, i sin hagen när han blev rädd och stegrade sig. Han reste sig rakt upp och fäkta till med frambenen...
Jag som precis hade sträckt mig för att öppna hagen ser hans hovar i ögonvrån och hoppar bakåt av ren reflex...men jag hann inte undan helt. Ena hoven träffade min högra kind...
Har klockan inte varit före sju på morgon och om jag inte har varit så trött så har jag nog hunnit reagera fortare...

Den hundradels sekunden när jag ser hovarna komma mot ansiktet var sjukt otäcka. Smärtan var intensiv i hela käken.
Allt efter det gick väldigt fort. Ali försökte slita sig av rädsla men jag lyckades hålla honom och stänga in honom i hagen. Först då kunde jag känna efter hur allvarligt det var och om alla tänder satt som dom skulle, men som tur var klarade jag mig bra! Kommer nog bara att få ett blåmärke på kindbenet.

Det är första gången jag är med om något liknande...Jag har haft många hästar som har stegrat sig och varit vilda men det är första gången jag bli träffade. Så går det när man inte är koncentrerad på vad man gör...
En hov i tinningen och man reser sig aldrig mer...Livet kan ta snabba vändningar...
Ska lägga mig i tid idag så jag är utvilad till i morgon *smile*

*rock on*

Födelsedagsfest...

Åhh vilken kväll det var!! Så otroligt roligt!

Frida kom och hämtade mig vi sju och sen bar det iväg. Var vägrade hon säga...
Tillsut hamnade vi på Långnäs!
Där blev det paketöppning och andra trevligheter. Det välde in folk hela tiden. Som mest räknade NiZse till 34 stycken personer, vilket Frida kunde intyga, men allt som allt var det 40-50 olika personer där under kvällen som kom och gick.
Jag är så otroligt tacksam och glad att jag har sånna grymma vänner som fixar nå dyligt! Jag hade verkligen kanon kul hela kvällen!

En bild säger mer än tusen ord:
image82
Födelsedagsbarnet
image83
Vy över borden
image84
Frida, Jag och Emma i solnedgången
image85
Allsång
image87
Jag, Fredrik och Klara
image86
Linda och frida hade roligt

För att se alla bilder gå till Pixbox
Fast egentligen så fyllar jag inte för än på onsdag*smile*

*rock on*


Down...

Det är fredagkväll och helg men det känns långt ifrån kul *suck* Normalt sett så är det här bästa tiden på veckan...
Är rejält oense med mor och far...blir så *#"!¤%"!!!* less!
Tafsar om bilen för det mesta just nu, och sen efter det allt annat som också går att bråka om...
Förstår inte varför vi ska ha så svårt att komma överens... Dom tycker jag är bortskämd av någon anledning och jag anser att dom aldrig bryr sig. Om jag är bortskämd vad 17 är alla andra då? Fast kanske är jag de...borde kanske vara nöjd med att jag har båda föräldrarna i livet och att dom fortfarande lever ihop efter över 30 år tillsammans...

Jag vill bara ha tillbaka Toyyan, det är allt jag vill!
Det jag inte förstår är varför han lagade upp farmor och farfars bil för typ 10 000 kr och nu säger han att laga upp toyotan också kommer att kosta 10 000:-. MEN varför la han inte dom pengarna på Toyyan istället för på deras skitbil? Jag orkade inte diskutera mer med dom...
Jag hatar den bilen, jag avskyr att köra den! Kan inte komma på en enda positiv grej med de skrället. Ett rejält fel till exempel är att jag kan dra lös bältet med en hand. Det är nog väldigt säkert om man skulle krocka!
Den är till och med sämre än min förra bil som mer liknade en traktor och som man bara kunde tanka 10 liter i åt gången: en Toyota Tercel modell -89 men då hade jag iaf 4 hjuls drift.

Min födelsedag är om fem dagar också...inte ett ord har sagts om den dagen.
Inte för att det spelar så stor roll, fyller ju "bara" 24, och inte för att presenterna spelar någon roll, men vi brukar iaf gå ut och äta någonstans...Men inte ett ljud har yttrats så nu skippar jag det och åker till Hudiksvall med Cowboy istället. Känns som det blir roligare och ger mer även om han startar i sista loppet.

Tur att man har sina vänner istället. Så länge dom är med så spelar det ingen roll. I morgon ska det tydligen/kanske bli något firande. Frida ringde igår och sa att jag ska vara klar till klockan sju på lördagkvällen, då dom kommer och hämtar mig och vad som händer sen har jag ingen aning om. Utgång blir det iaf. Ska bli kul! Ser fram emot de trost att motivationen är låg just nu.
Lär ta mig i kragen och rycka upp mig nu. Kan inte sitta här och deppa.

Köpte en födelsedagspresent till mig själv för att bli lite gladare. Köpte en förstoring från ALN på Mark när han vinner lopp på Dannero. Jätte fin bild! Måste fixa en fin ram till den nu också.

Hoppas på en kanon dag i morgon nu...med mycket roligt folk *smile*

*rock on*

Lyssnar på: Renegade Five - Shadows // Dead by April - Painting Shadows // Akut Slut - Vi Höjer En Skål

Bad News...

Fick dåliga nyheter på jobbet idag:
Fakiren ska dö...min darling, min pärla...

Det fick hjärtat att brista igen. Han förtjänar så mycket mer...
Tydligen så hade han slitit av gaffelbandet. Sorgligt när livet måste sluta så...

image81
Fakiren och jag

Ibland hatar jag det här jobbet...det är ett sånt jobb där du inte kan låta känslorna styra och ibland måste man försöka stänga av dom helt, men ibland går det helt enkelt inte.
Det kommer alltid en häst man fäster sig lite extra för...hur mycket man än försöker undvika det.
Självklart tycker man om alla sina hästar men några blir alltid speciella...
Under dom åren jag har jobbat så är det fem hästar som har betytt lite mer än dom andra, som har varit svårare att skiljas ifrån, att glömma...
Först var det Majsan (död), sen Bixi (ridhäst), efter honom kom Turbo (Åke Svanstedt) och sen blev det Fakiren (Boden) och nu är det Mark...
Det är det värsta med det här jobbet, att hästar kommer och går hela tiden, utan att du kan göra så speciellt mycket åt det *suck* All tid du lägger ner tillsammans med dom har ingen betydelse så länge hästägarna inte är nöjda.
Det är så mycket mer som händer bakom kulisserna inom travet än vad folk tror. Det är inte bara att sela å köra...
Hoppas det går fort iaf och att han får det bra där upp...

*rock on*

Lövet Cup...

Har precis kommit hem från Tumba och cupen. Fy sjutton vad sliten jag är. Hela kroppen värker, mest ena armbågen och ryggen. Sen är ena knogen och ett finger svullet och blått efter ett par smällar från några klubbor. Sen är hakan blå och öm efter en armbåge upp i ansiktet. Många ?innebandy-rosor? finns det på fler tal ställen på kroppen. Benen är fulla i blåmärken så det syns att man varit på cup *hehe*

 

Man märkte tydligen hela helgen att vi var "The Underdogs" i den här turneringen. Inte så många visste vilka vi var och trodde det skulle bli en lätt match att slå oss men ack så fel dom hade *smile*

 

Första matchen spelade vi klockan tolv på lördag då vi mötte Arlanda som vi slog med 2-0.

Det märktes på oss att det var längesen vi spelade en riktig match. Vi var lite sega i benen och såg match ovana ut, men ju längre matchen rullade på desto bättre tyckte jag vi blev, och vi höll nollan. Mitt i uppvärmningen dök helt plötsligt Näslund upp! Jäklar vad kul det var att se henne. Kul med lite publik på våran sida också.

 

Match nummer två började halv tre mot IBK Handen A (dom hade två lag med) Inför den här matchen var jag riktigt nervös. Dom här verkade som om dom var ett bra lag, men efter att vi börjat spela mot dom ändra vi uppfattning ganska fort. Vilket otroligt grinigt lag! Dom var sura på allt och alla, både oss, domaren och varandra. Det var perfekt, bara fördel för oss som bara behövde le åt dom för att dom skulle sura ner sig ännu mer.

4-2 slutade matchen till oss och jäklar vad glada vi var efteråt! Hittills hade det gått över förväntan och vi spelade riktigt bra den här matchen.

Efter den här fick vi äntligen vila lite innan vi skulle spela nästa. Så då passade vi på att åka till hotellet för att checka in. Vi skulle bo på Scandic i Kungens Kurva. Lite lyxigt och skönt det kändes! Jag, Hallgren och Maria bodde i samma rum. Nöjt när vi äntligen fick luta kull oss i dom mjuka hotell sängarna och vila.

 

Klockan sju skulle vi spela dagens sista match mot Arlanda, för andra gången den här dagen. Det var redan klart nu att vi skulle gå vidare till slutspel och att det var slut för dom. Så det blev ingen höjdarmatch precis men vi vann relativt enkelt med 2-0.

Tillbaka på hotellet igen vid klockan nio. Då det blev sängen och tv direkt, ingen orkade lyfta ett finger plus att vi skulle upp tidigt på söndag för att spela sista matchen i grundspelet.

 

Halv sju klev vi upp och gjorde oss i ordning och åt frukost. Tyvärr var det dåliga nyheter vi fick höra när vi vaknade. Vickans pappa hade gått bort under natten och hon och Kickan skulle åka hem. Det var fruktansvärt tråkigt att höra och ännu sämre var att vår lilla trupp blev ännu mindre...

När det var dags för match försökte vi tagga till och skaka av oss all mjölksyra, men benen otroligt tunga och armarna som spagetti. Vi gav inte allt i matchen då vi tänkte på slutspelet utan försökte bara göra det bästa vi kunde med dom få spelare vi hade. Vi har en otrolig laganda i vårat lag som inte många andra lag har...

3-1 förlorade vi med men vi var glada ändå. Nu var det bara att ladda för semifinalen klockan tolv...

 

Vi åkte tillbaka till hotellet för att checka ut och möttes av glada nyheter: Vickan och Kickan stannade kvar för att spela med oss! Det gav oss andra nya krafter inför nästa match.

Vi skulle få möta Huddinge i semin. Fjolårets cupvinnare och div1 lag... Var sjukt nervös inför matchen. Dom var ju så stora! Mycket större på både bredden och längden än någon i vårat lag. Matchen började och Huddinge tryckte på... men vi spelade ruskigt bra i försvaret hela laget. Huddinge underskattade oss bra nog och vi lede med 2-0 inför sista perioden.

Det kändes då som vi skulle orka hela vägen men det blev jobbigt...Vi tappade till 2-2 och det såg ut som det resultatet skulle stå sig men med tre sekunder kvar lyckade dom peta in bolljäveln i mål. Fan vad surt det var. Nu var det bara att packa ihop och åka hem...

Kändes trist även om det hade varit sjukt jobbigt att spela en final också...

 

I finalen möttes Huddinge och IBK Handen A (dom vi spöade med 4-2). Matchen slutade med vinst för Handen med 3-2 i sudden. Undrar hur det gått om vi spelat...

Vi var iaf grymma och domarna i semifinal matchen hälsade att ?kommer ni nästa år vinner ni? *smile* Det var en jätte rolig helg med tjejerna och det är så roligt att spela med ett lag som ställer upp så mycket för varandra!

Hoppas bara att jag orkar jobba i morgon *hehe*

 

Bollnäs/Hertsjö IBF, vi som var med...

 

image82
"Det lilla laget med med stort hjärta"

 


*rock on*


Inför cupen...

I morgon åker vi ner till Tumba för att lira Lövet Cup!


Ända fram tills i dag har jag varit jätte taggad...
Allt började mad att jag fick ett sms av Pecka där det stod att Jossan fått magsjuka och inte kunde följa med, i och med det så fattades det en bil också eftersom vi skulle låna Jossans pappas bil...
Kände bara: FAAAAAAAAAAN!

-Ingen Jossan på backen
-Ingen bil
-Ännu en spelare mindre i vår lilla trupp

Ju mer jag funderade på allting kändes det bara tyngre och tyngre och mitt humör sjönk snabbare än Titanic...
Bråkade med mor och far om att låna deras bil, som vanligt vägrade dom, men dom har inte varit nå intresserad heller av att veta nåt om cupen eller hur vi ska lyckas ta oss dit, när vi spelar eller nåt annat. Blir så less...
Mitt humör har knappast varit på topp idag *suck*

Som tur var lyckades Pecka, som vanligt, styra upp de och fixa en bil till och Kickan hoppas in och spelar lite.
Så mycket mer går det nog inte att fixa och göra med så kort varsel...

Nu hoppas jag iaf att vi kommer fram hela och rena och att Cupen går bra.

För att se resultaten och följa cupen spana in: Lövet Cup

Håll tummarna för oss!

*rock on*

Äntligen maj...

Äntligen så är det maj, kanske den bästa månaden på året egentligen. Nu har man den allra bästa tiden framför sig och om två veckor fyller jag år. Den 14 maj...kan inte säga att jag ser fram emot det så mycket. Hoppas bara att det händer nåt kul...

 

Annars har den här veckan varit riktigt dålig *suck*

Allt började redan i måndags när veterinären kom för att titta på Markus. Han var ju inte helt bra vid förra starten trots att han vann. Benen har sett fina ut hela tiden men som han travade anade vi att han var lite öm i lederna. Han böjde fram hälta på två ben men när vi bedövade dom lederna så försvann inte hältan vilket är ett dåligt tecken. Veterinären tyckte vi skulle åka upp till Hudik-kliniken och lysa senorna för att vara på den säkra sidan...Deppigt värre.

 

Tisdagen blev inte mycket bättre då Fröjding startade på Bollnäs travet och fick dödens. Han gjorde ett kanon lopp men blev trist nog utan pengar. Första nollan i år för honom... När han kom in skakade han av mjölksyra och andades tungt. Han ger verkligen allt i loppen synd att det inte räckte hela vägen fram den här gången men han gick nytt rekord iaf med 1.5 sekund.

 

När onsdagen kom hade vi stora planer men nästan alla gick i kras.

Det började med att Mark åkte upp till Hudik och kom hem med tre bandagerade ben, bla syntes det lite på gaffelbandet fram där han haft käning tidigare.

Han ska nu vila i två veckor innan han får börjas skritta i gång igen. Förhoppningsvis ser det bra ut efter dom veckorna...

Sen blev det ingen grillning, ingen kubb, tjejerna bangade och resten av gänget dök inte upp före klockan nio. Så jag och Frida fick roa oss bäst vi kunde under tiden. Vid elva drog vi ner på stan. Först till Sport In där det var jätte lite men trevligt folk iaf. Efter en timme drog vi vidare till Tranan där det var mer folk och bättre drag.

Träffade en gammal killkompis där, som jag inte sätt på hur länge som helst, som jag var kär i när jag var 16 år och gick på Nytorp. Kul att träffa lite annat folk än dom vanliga som man alltid ser och träffar. Annars stannade vi inte så länge Frida fick ont i magen så vi drog till Max istället. Kvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss...

 

Nu är det torsdag iaf. Hoppas att resten av veckan blir bättre! På lördag morgon sticker vi ner till STHLM och Tumba för att lira Lövet Cup.

Ser verkligen framemot det även om det nog blir hårt motstånd och vi har väldigt få utespelare med oss...Får se hur det går men kul ska det bli!

 

Väntar på Jenny nu så ska vi dra och käka mjukglass!

 

*rock on*


RSS 2.0