Avslutningsfesten...

Så var den årliga avslutningsfesten över med innebandylaget...

 

I år höll vi till på Lenninge Bastun. Jätte fint ställe. Där blir det nog fler fester. Perfekt på alla vis, lagom stort, kök, discokula och altan.

Jag trodde inte att jag varit därförut, men det hade jag tydligen. Kände igen mig när vi åkte ner på parkeringen. Minns inte varför vi åkte dit men jag var med Näslund iaf och hon storbråkade med Jossan under discokulan...minns inte vad dom bråkade om heller bara att jag tyckte det var rejält pinsamt. Då det tydligen var någons 18 eller 20 års fest som vi crasha *hehe*

 

Våran kväll började iaf med att folket kom vi halv sju sen dök Linnea upp med pizzorna. Vi hade beställt 7 st familjepizzor och dukade upp för pizzabuffé!

 

Sen bjöds det på lite fin allsång från sånghäftet, snacks, godis och blandade drycker.

Johan och Pecka, våra tränare, var först ut med att dela utpriser till laget. Eftersom Sigge hade ordnat alla dekorationer gick allt i rosa och det hade även Pecka och Johan tagit åt sig av så alla, ALLA, priser var rosa *Jösses*

Jag fick iaf en rosa vacker väckarklocka så jag kommer upp i tid och slipper komma för sent och slipper köra på bredställ in på parkeringen när vi ska iväg *hehe*

Det blev många skratt när dom gick igenom motiveringarna.

Efter grabbarna var det dags för Sigge och dela ut priser till Dom Sju Dvärgarna, Snövit och Stora Stygga Vargen. Dom hade alla i laget fått röstat fram och lämnat motiveringar till. Skrattade så man fick magknip!

Sen var det dags för Linnea och kan man göra nåt annat än att skratta när den härliga puman ska hålla tal?? Hon delade iaf ut pris till Pecka och Johan.

När alla fått sina priser så lekte vi charader och andra lekar.

Jag lämnade tillställningen vid tolv, skulle upp och jobba så det kändes bäst att ta det lite lugnt.

 

Det blev en riktigt lyckat kväll på alla fronter. Synd dock att några inte kunde komma pga sjukdom och att Vickan var frånvarande. Då hade det varit ännu mer drag...

Det var mest drag på dom äldre också...så jag är lite orolig inför framtiden...Hur ska det gå när vi slutar? Någon måste ju ta över partyhatten! Men dom har ju några år på sig att växa tills sig *smile*

Synd att inte det komma några från herrlaget heller, men vi hade kul ändå.

Nu dröjer det ett år till nästa...

För alla bilder kolla in Pixbox!

*rock on*


Bra onsdag...

Egentligen så var det bara en helt vanlig onsdag men små saker gjorde att det blev en riktigt bra dag!

 

Jobbade som vanligt. Var ovanligt seg och fumlig i morse men lyckades till slut blir klar med allt och körde ut med Steamer. Första gången han kördes sen han blev behandlad så det blev bara en lugn skritt tur.

När vi kom tillbaka och jag släppt ut Steamer i hagen igen körde Ljusnan, våran lokaltidning, in på gårdsplanen. Dom skulle göra en intervju angående hur läget ser ut i stallet inför den kommande travsäsongen. Det brukar dom göra varje år inför premiären på Bollnäs travet. Sen skulle dom skriva lite extra om Mark, så jag fick gå och hämta honom i hagen så dom fick fotografera honom. Dom tog mängder av bilder på honom och jag var med på nästan varenda bild *hehe* Får se om man fastnade på bild och om dom tar med någon i tidningen. Snygg som man var i kördressen, fullt påpälsad med mössa, halsduk och allt.

Inte hann jag borste till Mark heller men han ser alltid bra ut. Tror att det kan ha blivit ganska fina bilder annars: solen sken och Mark tyckte det var jätte intressant och stod med spetsade öron hela tiden.

 

Sen flöt dagen på bra, och det blev eftermiddag och tid för att sluta, då rullade en hästtransport in på gårdsplanen och min nya passhäst lastades ur. Jag visste inte att jag skulle få en ny förän idag.

Det var ett stort 3 årigt mörkt sto. Jag vet inte än vad hon heter bara att hon är efter Tap In, min favorit hingst, INTE! Men tydligen så ska hon ha en riktigt bra mamma.

Får se i morgon hur det går, hur hon verkar och så. Roligt med en ny häst iaf.

 

När jag kom hem från jobbet så hade mina filmer från CDON kommit. Det var som lillajulafton! I det hårda paketet låg Pirates of the Caribbean-boxen, Matrix-boxen och The Dracula collection-boxen. Sist men inte minst var det dubbelfilmen med Moulin Rouge och Walk the Line. Jag beställde dom i måndags när jag låg hemma och tyckte synd om mig själv efter den där katastrof morgonen. Plus att det var extra rea på CDON så jag kunde inte låta bli. Alla 11 filmer för 550:-...

Sen åkte jag på ner på stan, på vägen hem stannade jag för att tanka och köpte Travronden. I den stod det lite kort om Mark. Han blev ?Toppen? på Östersund!

 

Citat ur Ronden:

"Med två lopp i kroppen var tiden inne för Simb Mark att besöka vinnarcirkeln. Hästen visade lite olater att inte vilja gå förbi 500 kvar, men väl i ledningen var han sedan helt överlägsen"

 

Mark är lite trögfattad emellanåt så ibland får man påminna honom att han inte bara ska springa och lattja med dom andra, men bara han vinner så får han göra som han vill *ler*

 

Dags att ladda om för morgondagen nu...


 

"rock on"


Angel Sanctuary...

image69

 Det tog ett bra tag, några år, men nu har jag läst ut alla böckerna i Angel Sanctuary! 20 st böcker!
 Kaori Yoki heter tecknaren av serien som gör både vackra och fantasifulla bilder som blodiga och groteska.

Jag blev helt kär i serien när jag hittade några bilder från den på internet och letade reda var man kunde köpa dom.
Storyn är väldigt invecklad och ibland fick man läsa om några sidor för att riktigt hänga med i vad som hände, plus att killarna i serien har en viss tendens att se ut som tjejer, och några är tjejer fast dom är killar osv...så man fick ibland nästan gissa vilken ängel det var på bilden av dom alla, men nyfikenheten fick en att fortsätta läsa.

Allt handlar om Setsuna och hans syster Sara som är förälskade i varandra, men Setsuna är egentligen en inkarnation av ängel Alexiel och Sara är en reinkarnation av ängeln Jibril, ängeln av vatten.

Alexiel var en av dom mäktigaste änglarna, som upprördes över hur korrupt resten av Himlen blivit och startade ett uppror mot gud. För det dömdes hon för förräderi och straffades med att hennes kropp och själ separerades, och själen fick leva i all oändlighet eländiga och olyckliga liv på jorden. Nu senast som Setsuna...

 

Det är bara början av allt...Setsuna måste nu, med hjälp av Alexiels krafter, ge sig ut för att rädda Sara och resten av världen från död och undergång med både Änglar och Demoner hack i häl...

Ganska spännande faktiskt *ler*

Slutet var lite förrvirat men jag blev inte helt missnöjd iaf...

 

*rock on*


Påskdagen...

Fy 17 vilken dag!

Klev upp sex och åkte till stallet. Det var 22 minus grader!! Helt sjukt kallt, strupen och lungorna drog ihop sig och vägrade andas in luften utanför.

Hästarna var otåliga i boxarna och jag var jäkligt trött och på dåligt humör. Efter att kastat ut dom fick jag ställa mig å tina vattenkoppar. Mitt i alltihopa brast en packning en vattenkran och det började spruta vatten över hela stallgången. Panik!

 

Av med vattnet, torka upp vatten, tina bort is, mocka. Gud vad less jag var! Allt gick ju bra och löste sig, men mitt humör blev knappast bättre...

 

Kollade Agnes Cecilia på fyran sen när jag kom hem. Maria Gripe som skrev boken var en av mina favorit författare som barn men jag hade aldrig sett filmen tidigare. Jag frös som en nakenhund på Alaska. Fullt påklädd och gömd under världens tjockaste täcke, stängda persienner försökte jag glömma dagen.

Klev upp och duschade tillslut och mötte upp Frida för att kolla på film. Vi kollade på Ond Aning med Sandra Bullock. En riktigt bra film faktiskt, man satt hela tiden och försökte pussla ihop alla trådar och händelser.

 

Äntligen är det kväll iaf. Äntligen Filip och Fredrik...

 

På tal om gårdagen så var den lyckad den också. Drog visserligen hem tidigt, när Idolerna var uppe på scen var det riktigt tråkigt. Lessnade fort, det var roligare när DJ lirade musik. Var väldigt lite folk ute, hade trott på fler. Förfesten var iaf jäkligt rolig. Lirade ölspelet igen med regler som att man inte fick säga några namn överhuvudtaget och att man bara fick snacka engelska. Jag var totalt hopplös på namnen, fick många straffklunkar *hehe*

Vi överlevde Påsken ännu en gång, nu är det bara morgondagen kvar och alla andra dagar.

 

"But I won't be around, I'll be out of sight, out of sound"

*rock on*


Påskafton...

Vilken härlig kväll!!

Den blev ungefär som jag hade tänkt mig.

Förfest hos mig med bara dom bästa: Jenny, Erica, Frida, NiZse, Jimmy, Linde, Patricia och Alexandra *smile*

 

Ibland inser man hur mycket man tycker om sina kompisar trots att dom är som dom är...

 

Vi lirade ölspelet med apmästarn, vattenfall å allt. Elva drog vi i första gänget ner och halv tolv kom dom andra efter.

Det blev Tranan trots allt. Rykten sa att det var halvdött på Folkan. Vi försökte äga dansgolvet som vanligt men det var så sjukt mycket folk där så ibland stod man mest på stället och gungade lite å försökte få luft i sardinburken.

Det var inte så mycket folk jag kände där, dom som var det var ganska lätt räknade.

Men jag träffade iaf Emma, Malin och Therese där och det var grymt kul! Tre roliga pumor det där! Kos glömmer oss aldrig *smile*

Emma också som man träffar alltför sällan! Träffade Fia också...Så dom kändisar som var där var väldigt kul att träffa.

Vi var kvar till dom stängde. Iskallt var det ut sen när man skulle gå. Minns inte när jag somnade...

 

Vaknade knappast utvilad med solen i ögonen. Nu var det bara att på med masken och åka till Rengsjö för Påskmiddag med släkten. Det smakade såååå gott! Skinka, ägg, lax, sylta, köttbullar...och lite efterrätt sen så mådde man som en prinsessa!

 

Nu börjar festen om strax igen. Förfest hos Ola och sen Tranan, men det blir lugnt ikväll eftersom jag lär upp och jobba några timmar på måndag morgon. Får sova senare. Hoppas på en lika lyckad kväll nu.

Med lite Nanne blir man på G igen. Modin, Emma och Lena förstår iaf *smile*

 



"Jag har donat, jag har fixat, jag har gjort mig riktigt snygg
Och nu känner jag mig rentutav kaxigt trygg
Och ikväll så ska jag satsa på att hitta han som finns
Min hundraprocentiga drömprins
Om nån lelle plötsligt skulle komma fram
Och säga; "tjena stumpan, ska vi ta en liten dans
Och sen gemensamt gå hem till mig?"
Så ska jag svara "lilla bubben, du är ingenting för mig"

Tror du verkligen jag tar vad som helst
Tror du verkligen jag tar Vem Som Helst
Nej, här ser du en som är kräsen"

SWEEET!!

*rock on*


Långfredag...

Så var det Påsk tydligen. Har faktiskt fått två påskägg i år, ett från mamma och ett från Sanna i stallet. Det var så snällt *glad*

 

Igår fick jag välja om jag vela jobba hemma eller åka på trav till Östersund, vilket var ett lätt val: Östersund så klart! Mark skulle ju starta. Dit han åker, åker jag.

 

Vi lastade hästarna vid halv åtta. Förutom Mark skulle Sot Eld och Berras Linn Fame med.

Vi hade nu nästan fyra timmar framför oss i hästbussen. Det hade snöat rejält under natten så det var lite besvärligt att ta sig fram.

Jag sov iaf nästan 3 timmar av resan så den gick relativt fort.

 

I Östersund var det strålande sol och nästan 10 grader kallt. Hästarna var glada att få komma ur bussen och in i stallet. Mark gnäggade så det hördes över hela stallbacken. Han gillar att höras och synas. Han skulle starta i lopp 4, Sot Eld i lopp 7 och Linn i lopp 11.

 

Mark var grym i värmningen. Han var jätte pigg och Janne hade fullt sjå att hålla honom, såg ut som en rund miljon.

Sen stod han mest och sov tills det var dags för tävling. Han är nog den perfekta tävlingshästen...

Mark hade spår två på volten och gick i väg lugnt. Jag var som vanligt sjukt nervös. Kunde inte stå still en sekund...

Han fick iaf andra par utvändigt och det kunde inte bli mycket bättre. Det såg ut som om han bara joggade när han passerade oss.

Ungefär 800 m kvar till mål gick han på i tredje spår och gick till ledningen. Även om han stannade till lite när han kom upp jämsides med ledaren så Ulf fick peka lite på honom för att han skulle fortsätta. Sen drog han och lämnade dom andra bakom sig och vann med halv upploppet! Han var helt överlägsen!

Jag hoppas verkligen han får vara frisk och fräsch för han är verkligen den mest lovande hästen jag mött...

 

Jag stannade aldrig och såg segerdefileringen för jag gick tillbaka till stallet för att göra klart Sot Eld. Tyvärr gick det inte lika bra för honom, blev galopp två gånger om och inga pengar. Nu blir det eventuellt undersökning på honom i Sthlm. Dom har misstänkt ett tag att han har halsfel, sk entrapment. Där gomseglet krånglar och kan lägga sig som ett lock över luftstrupen och hästen får svårt eller kan inte andas.

Han är en väldigt lovande häst han också, men har inte fått till det. Hittills bara en seger på 11 starter.

Linn blev sen diskad som två i mål pga trängning, vilket känns som en tveksam diskning... men sånt är livet ibland. Mest synd om Berra, när hans märr för en gångs skull är duktig så blir hon diskad.

 

Halv sex lämnade vi Östersund iaf. Stannade bara för att handla lite käk på vägen.

Strax före tio var jag hemma i lägenheten. Det blev en långdag, orkade inte gör nåt då trots att både Andreas och Frida ringde och tycket jag skulle komma.

Slocknade vid halv tolv...

Idag hoppas jag att det blir en rolig fest med mycket drag. Jenny är hemma i helgen så bara det är extra kul!

 

*rock on*


Ett nytt liv på jorden...

Silvia har äntligen fölat!!!
Det blev ett litet sto föl med JÄTTE långa ben. Hon är så otroligt bedårande söt!! På bilderna är hon nästan precis ett dygn gammal...
image66

image67


*rock on*

Förlusten...

Hade juh tänkt att skriva en ordentlig redogörelse om helgens bravader men jag är bittrare än Tony Rickardsson...
Vet inte hur mycket Åsa skriver om det på hemsidan, men ni borde iaf kunna läsa där vilka som gjorde målen...

Vi lirade som sagt semi-final mot Söderhamn först på morgonen. Den var relativt enkel. Efter första perioden stod det 2-0 till oss och vi hade allt spel, sen blev vi lite bekväma och gjorde inga fler mål den matchen.
Hudik/Björlberg gick sen vidare till final efter att spöat Alfta med 4-0.

I herrarnas finla skulle det stå mellan Hudik och Alfta. Både finalerna såg ut precis som förra året, och dom slutade lika. Herrarnas slutade 2-1 till Alfta. Även den matchen hade varit jämn.

Så våran final då:
Jag var riktigt nervös inför matchen, många andra var det också även om det var mycket skratt, precis som det ska vara. Så startade matchen tillslut...

1-0 efter första till Hudik, 2-2 när slutsignalen tjöt...Hertsjös pumor viker inte ner sig i första taget!

3-2...nitton sekunder kvar av sudden...så surt!
Ett skitmål, enligt mig iaf, som rullade in snöpligt över Emma...
Hatar verkligen att förlora. Kändes orättvist när vi som vanligt hade det bästa spelat men dom hade farten istället...
Det såg ut som om det var många trötta ben i slutet.
Jag har snart analyserat sönder matchen...alla passningar, skott, misstag jag gjorde.
När det var ca 5 sekunder kvar av matchen hade jag kunna avgjort den...Sköt ett skott från röda, målvakten ser ingenting men lyckas ändå precis komma i vägen för bollen...tänk om jag lyckats sätta den...
Trodde vi skulle kunna ta det i sudden då vi större delen av tiden hade spelet på deras plan halva. Vi hade nåt skott i ribban, utanför och i händerna på målvakten...lyckades inte få in bollen innanför stolparna surt nog *suck*

Men som Linnea sa: Det är bara att bryta ihop och komma igen!
Synd om tjejerna dock, dom förtjänade en seger.
Får ladda om nu och satsa allt på Lövet Cup i Stockholm i maj!

*rock on*

Näslund: Jag skulle tatuera in nr 19 Hertsjö om vi vann...men eftersom det inte blev så så blir det ingen tatueringen heller, tråkigt nog

DM-Finalen...

Det blev förlust med 3-2 i sudden mot Hudik...Suger get!! Fan också!!
Utförligare redovisning kommer senare...
Nu ska jag supa bort förlusten och försöka ha lite kul med gänget.
Vi var grymma idag iaf eller hur pumor! Ingen har så bra laganda som oss iaf! Stolt att få lira och vara lagkapten i vårat lag!
Bucklan som vi fick var stor iaf...
image65
...tur att det finns andra guld!

*rock on*

Nervös...

Klockan är nu strax före elva på kvällen och i morgon ska vi spela DM...Så himla nervös redan!

Hoppas verkligen att det ska gå bra...

 

Annars har det varit en väldigt långa dag. Har varit på trav hela dagen och kvällen.

Åkte till jobbet redan klockan sex för att hinna göra klart allt. Sen lämnade vi Växbo och styrde mot Rättvik där Mark skulle starta i första loppet.

 

Mark hamnade lite oturligt i dödens och orkade inte riktigt hela vägen fram men det blev ännu en andra plats. Jag var nöjd ändå. Den hästen har väldigt höga krav på sig och vi trodde länge att han skulle vinna men det blev en hård öppning och han avslutade med en 15 runda plus att banan var något tung så det blev lite mjölksyra i benen till slut. Han hade iaf gått framåt sen den förra starten vilket är positivt så det är bara att ladda om inför nästa start.

Efter loppet var det bara att packa ihop allt så fort som möjligt och åka hem.

Dagen hade bara börjat...

 

Vi var hemma igen vi tre då vi lastade ur och Beate lastade på Cowboy och Malin och sen for till Bergsåker för att starta.

Jag gjorde kväller med Mark och fodrade hästarna innan vi lastade Sot Eld i transporten och styrde mot Gävle.

Det var ganska intensivt där ett tag *ler* men vi fick ihop det till slut.

 

Fem kom vi fram till Gävle och Sot Eld gick i lopp fyra. Han hade inte gått felfritt på dom fem senaste starterna så vi hade inte så höga förväntningar.

Höll bara tummarna att han skulle sköta sig...vilket han också gjorde. Felfri och en sjätte plats...undrar hur det har gått om inte Persson kört över honom? Det var ett under att han inte galopperade då.

 

Sämre gick det för gänget uppe i Sundsvall: Malin ströks för att banan var totalt värdelös och dom inte vela riskera nåt, och Cowboy fick dödens, galopperade och utgick så det var ingen vidare kväll för dom.

Tur att man slapp åka dit iaf.

 

Klockan tio var vi tillbaka hemma. Kändes skönt att äntligen komma hem. Var ganska less på att åka, det blev några mil sammanlagt och i morgon ska man åka till Hudiksvall...

Håll tummarna att det går bra nu! Annars blir det ingen tatuering *ler*

  

*rock on*


Blandade känslor...

Det har varit en väldigt blandad dag...
Silvia hade ännu inte klämt ut något föl när jag kom till stallet. Vädret var trist med grå himmel och regn. All snö vi hade förra veckan har förvandlats till is och blask *suck*

Beate berättade på morgonen att Fakirens nya ägare hade ringt till hans förra ägare och sagt att dom gått bet med honom. Han var bara halt och dom fick inte någon ordning på honom...åhh vad less jag blev! Klantskallar!!
När vi lämnade iväg honom var han i princip startklar och behövde bara ett snabbjobb till... men dom har tydligen "toktränat" honom. Kört och ridit flera gånger i veckan, på alla underlag...En häst som har ben av glas håller inte för det! Hjärtat värker *suck*
Anade nästan att det skulle gå så här...framför allt efter att hon ringt första gången. Hon var då bekymrad över att han gick i passgång när hon red och berättade då hur dom körde och tränade. Jag bara ruskade på huvudet och tänkte att det inte skulle dröja länge innan han skulle bli halt.
Hade jag pengar skulle jag köpa honom utan att blinka *suck*

Besiktade Toyyan idag också. Det gick väl som väntat...många anmärkningar *suck*
Nu måste vi fundera vad som är bäst att göra. Ska vi kosta på att laga upp den, eller ska jag ta över farmor och farfars bil och skrota min?
Får jag som jag vill så behåller jag självklart Toyyan. Vi har varit med om mycket tillsammans men nu på senare tid har det börjat märkas att hon varit med i några år. För att vara 17 år så är hon fräsch och piggare bil får man leta efter. Får hoppas på det bästa...

På fredag har vi fyra hästar som ska iväg och tävla: På morgonen åker jag och Janne till Rättvik med Mark, sen på eftermiddagen åker Beate upp med Malin och Cowboy till Bergsåker. När jag och Janne kommer hem igen byter vi bara häst och tar med oss Soteld till Gävle travet. Det blir en intensiv dag men förhoppningsvis går det bra...

På lördag smäller det sen, då är det äntligen dags för slutspelet i DM!
Vi spelar semifinal mot Söderhamn klockan 10 uppe i Håstaholmen och med lite tur så lirar vi i finalen klockan två...
Jag har lovat att om vi vinner DM-guld så ska jag tatuera in nummer 19 och Hertsjö *ler*
Så nu blir det att ladda upp allt vad som går!


*rock on*

Lyssnar på: Tobias Sammett - Carry Me Over // Paramore - Crushcrushcrush // Timberland - Scream

Club 25...


Igår var det alltså lördag med allt vad det innebär.

Jag jobbade hela den här helgen så klockan ringde tidigt på morgonen. Lite extra spännande att jobba just nu för Silvia ska föla vilken dag som helst!

Hon hade tid i onsdags, men det är inte ovanligt att dom går över när det är första gången dom ska ha föl...Än så länge har hon inte visat några tecken att det skulle vara nära iaf.

 

På kvällen samlades det gamla gänget hemma hos mig för en liten förfest. Förutom mig så var det Frida, Erica, Jimmy, Uffe, NiZse och Johan.

Vi kollade melodifestivalen och spelade Musikalias. Jag tror alla var nöjda med att Nordman och Sibel gick vidare. Alla av oss ringde och röstade på Norman iaf *hehe*

Jag hade knappt hört låtarna innan det här, har inte orkat engagerat mig å kollat på allt. Schlager är inte precis min favorit musik. Hade önskat att The Poodels dumpat E-Type för då hade jag röstat på dom istället.

 

Vid elva drog vi ner på Tranan. För kvällen var det Club 25 (åldersgräns 25 år) men det var inga problem att komma in. Väl där inne var det ganska mycket folk i blandade åldrar. Den yngsta jag kände igen var 21-22 och dom äldsta var runt 50, så det var en salig blandning. Roligt som attan var det också! DJn var lite seg från början men efter lite E-Type och andra 90-tals idoler blev det rejäl fart på dansgolvet. Jag och Erica skakade loss ordentligt. Tur att vi håller ställningarna *ler*

Höjd punkten var iaf Def Leppard med "Pour Some Suger On Me"! Gick inte att stå still då, har lite träningsvärk i nacken idag *haha*

Jag struntade fullständigt i att jag skulle upp och jobba dagen efter. Vi var kvar tills tryckarna började då vi gick för att hämta ut jackorna. När vi stod där i kön kom en kille fram och frågade om vi kunde ta ut hans och hans polares jacka. Det slutade med att vi gick och dansade till Takidas "Curly Sue"...

Kändes lite pinsamt sen jag dissat en kille på dansgolvet tidigare som vela dansa. Jag dansar inte tryckare egentligen. Tycker det är pinsamt värre, iaf på Tranan! ...men det var juh Takida.

 

Sa hejdå till Erica och gänget och studsade sen fram på ömma fötter genom regnet till brorsans bil. Slocknade som ett ljus med ringande öron.

 

Vaknade, jobbade, inget föl, kollade The Tudors och nu blir det jobb igen...

 




"Pour some sugar on me
Ooh, in the name of love
Pour some sugar on me
C'mon fire me up
Pour your sugar on me
Oh, I can't get enough

I'm hot, sticky sweet
From my head to my feet yeah"

*rock on*

Summering...

Så var ännu en vecka slut. Dom bara försvinner iväg...

Det är så kul på jobbet nu så det är väl därför dagarna bara försvinner iväg. Alla hästarna börjar komma i form och ser fina ut och då går det lätt att jobbat.

Glömde berätta att jag fått en ny häst i veckan också: Queen Turbo. Ett två-årigt sto. Hittills har hon skött sig jätte bra, inga problem att köra eller så...

Ska slänga upp längre presentationer snart.

 

Förutom att jobba så har jag inte gjort så mycket. Var visserligen iväg och tränade igår, men vi var bara fem stycken där så det blev inte så kul...men efteråt stannade jag och Emma kvar och lirade med Herrlaget. Det var däremot riktigt kul, bra träning för en annan också *ler*

En viss Per Larsson gav mig nästan en hjärtattack när han löpte upp bakom mig och vrålade rakt ut när jag hade bollen i hörnet. Tror hjärtat stannade i ett par sekunder iaf *haha* Minns inte vart bollen tog vägen sen...Skönt att få springa av sig lite iaf. Första träningen och den enda träningen den här veckan också...

 

Har lyckats fått ner hela första säsongen av The Tudors nu. Gissa om jag är lite glad! Ser framemot att se hur allt började.

Ska bädda ner mig i soffan nu och börja kolla...

 

Får se vad som händer i helgen sen. Jobbar både lördag och söndag men med lite tur och energi så blir det kanske Club 25 i morgon eller Sport In. Det rycker i Ölnerven...


*rock on*


Östersundstripp..

Så himla trött...

I natt kom jag hem klockan två från jobbet. Vi hade varit på tävling med Fröjdson och Mark i Östersund, ännu en gång...

Det var tredje gången på 21 dagar jag åkte dit upp på trav! Även om vi åker Horse Combi så tar det runt 3,5-4 timmar enkel resa. Känns som om jag kan den där vägen utan och innan och inte är den skön att åka heller, guppig och krokig. Knappt så man kan sova när man ligger där bak på sängen.

 

Fröjdson startade i lopp sju och Mark i lopp nio. Otur att dom skulle starta så sent men sånt är livet. Mark har kunna fått ett bättre startspår också, nr 13 i ett 15 hästar stort startfält, men eftersom det var första starten efter hans tävlingsuppehåll och vinterträning så spelade det inte så stor roll. Huvudsaken var att han skulle få ett lopp i kroppen, att han betedde sig och att han skulle vara fräsch och fin.

 

När jag fick för att hämta vojlockarna innan tävlingarna börjar kom dom på inskrivningen med Fröjdsons segertavlor! Helmer hade beställt ett exemplar åt sig själv och ett åt mig på dom två senaste segrarna. Han är nog en av dom snällaste. Blev så glad när jag fick dom! Det var väldigt fina bilder också. Kul att spara som minne...

 

Kvällen rullade på sakta men säkert. Det blåste väldigt kallt utanför stalldörrarna så jag höll mig mest inne med hästarna. Som tur var stod vi i samma stall som norrlands snyggaste lärling *ler*

Emma var på där också, men dom hade så många hästar till start så det kändes onödigt att gå dit att störa.

Plötsligt så var det vår tur att börja jobba också. När det väl börjar så går det fort och är intensivt. Så länge man ser till att allt är i ordning och planerar så går allt smidigt.

Fröjdson var först ut att värma, medan han var ute gjorde jag klart Mark. Sen var det bara att byta vagn när Fröjding kom in och skicka ut Mark. Både hästarna var pigga och fina i värmningarna.

 

Sen var det dags för start...

Frödson hade spår fem på volten och när starten gick for han i väg mot ledningen. Så långt gick allt som planerat. Vi hade hoppats på att han skulle få släppa till någon eftersom han går bäst i rygg, men ingen kom så han fick fortsätta...

När han passerad förbi oss sista gången hade Ulf ryckt tussarna och drev rejält. Det såg ut som om det började bli soppa torsk...

I början på upploppet kom två hästar väldigt fort och var förbi honom. Tänkte att han blir juh trea iaf, det är inte fy skam, men helt plötsligt fick han nya krafter och började kämpa sig tillbaka medan dom andra började tröttna! Dom sista metrarna var otroligt spännande men tyvärr hann han inte hela vägen fram...en fin andra plats blev det iaf *glad*

Han är i en otrolig form nu: 102 500 kr sen i januari!

 

Helmer duschade Fröjdson medan jag och Janne gjorde klar Mark. Markus hade varit lugn hela tiden. Innan tävlingarna hade jag varit orolig för att han skulle vara hingstig sen han blivit lite vildare nu som fyraåring men han skötte sig strålande.

Så loppet gick iväg och Mark kunde inte göra så mycket från sitt 13:e spår. Han hamnade bland dom sista i andra spår. Med värsta konkurrenten i ledningen, King Today D.S., och ett riktigt "lustempo" var Mark tvungen att börja avancera tidigt i spåren. Mindre än ett varv från mål gick han på i tredje, men ungefär mitt på långsidan lyfter en dum brudjävel ut sitt ök mitt framför honom. Öket tar inte en meter så Mark måste ut i fjärde spår och runda även det skrället! Där försvann nog segern...

Han svepte sen resten av fältet snabbt men ledaren hade redan hunnit få ett för stort försprång för att Mark skulle kunna hinna upp honom. Så det blev även en andra plats för honom, och som han såg ut! Han var så läcker när han sträckte ut över upploppet. Det ser så lätt ut när han springer...

 

Det var bara glada minner i stallet även den här gången. Jag har en känsla av att det här kan komma att bli ett roligt "trav-år". Janne nämnde V75...och fler stycken som kom och tittade på Markus sa: att den där, han är något extra..

Blir så stolt över dom när någon säger så om mina hästar. Pållarna som man sliter, jobbar och lever med större delen av sin tid.

 

Beate var snäll och gav mig sovmorgon i morse vilket var så skönt. Började halv åtta i morse och behövde bara köra en häst. Strålande sol hela dagen och Cowboy kändes som en miljon!

Veckan kunde inte ha börjat bättre... *glad*

 

Jag och Mark i somras i Sundsvall


*rock on*

 


Säsongsavslutning...

Resultat:

Hertsjö-Alfta 3-2!!

 

Så underbart skönt!!

Säsongens sista match, inget stod på spel, det var bara att lira, precis som det ska vara.

Vi gick ut med samma inställning som jämt egentligen: ha kul och ge järnet.

Vilket vi gjorde, matchen var väldigt jämn och den har egentligen kunna slutat hur som helst.

Det var riktigt kul att spela men jobbigt. Det var högt tempo och mycket närkamper genom hela matchen.

Jag och Jossan spelade back dom sista 40 sekunderna av 3:e perioden. Alfta tog då ut målvakten så det blev 5 mot 6. Märkte att 40 sekunder är en väldigt lång tid, men vi lyckades hålla undan, mycket tackvare Hallgrens krigande mot Kajsa dom sista långa sekunderna.

Var en sån lättnad när äntligen slutvisslan kom och vi äntligen hade vunnit över Alfta.

Skönt att avsluta säsongen med en seger och härligt att vi uppnådde vårat mål med att göra över 100 mål! Vi förbättrade även våran position från förra året då vi slutade femma, i år slutade vi fyra.

Läs på hemsidan för att få utförligare om matchen och se tabell...

 

Trist att det är slut redan, nu är det bara DM kvar, kanske nån cup...

Jag vet inte hur det kommer att se ut i höst, sen planerna är lite dimmiga än så länge. Jag vet inte vart jag hamnar, men så länge jag är kvar i stan så kommer jag alltid att spela med Hertsjö, det är en sak som är säker!

"Hertsjö i mitt hjärta..." som Näslund skulle ha sjungit.


Celie har åkte hem nu också, flyger till Frankrike så fort som möjligt...Trist. Hann inte umgås så mycket den här gången. Måste kanske flyga till Frankrike ändå...Toyyan orkar nog inte ända dit, hon mår inte så bra just nu...

Dags för kväller nu och i morgon åker vi till Östersund med Fröjdson och Mark. Ska bli kul...

*rock on*


Herregud...

Jisses vilken kväll!! Oh lord!!
För dom som inte var med så går det inte att beskriva allt som hände...
Cellen var hemma på besök, det säger juh allt!
Karatefyllor har alla hört talas om men Celie körde en Ninjafylla!
Kvällen började bra och slutade med Hitlermustach *hehe*

Vid åtta kom Cellen ner från Hudik och strax efter kom Frida.  Innan dess hade jag hängt upp hos EP å umgåtts lite.
Det blev några öl och lite melodifestival.
Vid nio kom Thoms och Harrysson. Jäklar vad längesen man träffade dom!! Grymt kul var det iaf. Nicke kom en sväng också. Vi blev ett litet gäng iaf.
Efter elva skulle vi dra ner men tack vare en person så tog det över en timme att komma ut från lägenheten och då hade hon fortfarande inga kläder på sig...
Efter ett par vurpor på vägen lyckades vi iaf ta oss fram till Tranan men där var det stopp i dörren...vi blev väl egentligen inte förvånade.
Snurrade runt lite på stan innan vi lyckades få tag på en bil som körde hem oss. Innan dess hade Cellen hälsat på fler gatustenar och lekt krabba ett flertal gånger *hehe*

Vi lyckades bädda ner henne i sängen, i "fram-stupa-sidoläge", där hon somnade som en stock. Sen sprang jag och Frida ut till bilen så fort våra högklackade skor bar oss. Klockan var nu kvart i ett på natten men vi skulle prompt in och röja på dansgolvet!
Det är bra med snälla kusiner ibland men han fick nästan 150:- för allt körande, det var det värt.

Där inne var det som vanligt förutom att det luktade sjukt mycket äcklig-gubb-svett på dansgolvet. Fick nästan kväljningar, fy sjutton alltså!
Träffade lite folk, hängde i puben, snackade känslor med nicke och sneglade på "Kisse" *haha*
När tryckarna började drog vi ut och hem. Jag och Thoms gick på Max där det var krig på liv och död för att få mat. Folk var helt galna och slet och skrek åt varandra. Jag skickade in Thoms i smeten medan jag stod på sidan och såg på eländet...
Vid tre fick vi nog maten så då kilade vi hem till mig för att kolla om Celie levde fortfarande och för att käka.
Hon levde och efter några minuter så var hon redo för att gå ut. Hon trodde vi ljög när vi sa att klockan var fyra på morgonen! *haha*
Minns inte när Thoms drog men sista gången jag tittade på klockan var hon fem iaf. Innan dess hade Celie kokat makaroner i hela köket och jag hade hittat en av mina tofflor i frysen och påssnusar överallt! Jag var ingen kattunge då, något trött och sur...tur att det snabbt går över.
Men det belv inte precis den perfekta uppladdningen inför dagens match men det får gå iaf*ler*
Nu ska vi käka och sen torka ölgolven...
Håller tummarna för en bra match!!

Cellen straffmålad för att hon däcka! *asg*
image60


*rock on*

RSS 2.0