In Flames...

Går kom dagen jag och Emma väntat på i månader! Det var äntligen dags för In Flames konserten!

Hela dagen var totalt kaos och jag stressade så jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Nästan två timmar senare än vad vi planerat kom vi iväg...När vi kom till gävle började det bli mörk och regnet började ösa ner. Trots att vi hade vindrutetorkarna på högsta såg vi knappt någonting alls, sakta sakta närmade vi oss Bålsta.
Strax efter klockan sex på kvällen kom vi fram och halv sju skulle insläppet börja till konserten...Det betyde alltså att vi hade över fem mil kvar till Globen, som tur var hade Kristoffer fixat skjuts så vi kom dit alldeles lagom till Sonic Syndicate började spela. Dom var ett av två förband. Det andra var ett band från Frankrike, minns inte deras namn just nu. Dom lirade ungefär 40-50 minuter var. Mellan spelningarna tog vi och släckte törsten med nån öl utsmugglade från puben ( det fanns bara 3,5 i kiosken ).
Sonic var väl helt okey, men jag har sett bättre spelningar med dom. Dom körde iaf alla låtar jag vela höra, både från dom gammla skivorna och den nya.
Det franska bandet hade jag aldrig hört talas om men dom var helt okey dom också. Sångaren var riktigt rolig och hade till och med lärt sig ett par meningar på svenska.
Efter dom blev det äntligen dags för IN FLAMES!

Det var väldigt mycket folk så stundtals såg man inte så mycket mer än lamporna på scen, men andra gånger såg man strålande och såg allt.
Inledningen med medlemmarna som siluetter bakom ett vitt skynke är dock inte lika effektfull som man önskat. The chosen pessimist är inte så häftig som det skulle kunna vara men ändå man njöt i fulla drag och jublade när skynket föll ner *smile*
Jag var lyckligast när dom spelade min favorit "Delight and Angers", sjöng med och njöt i full drag! Det var också en av dom låtar som fick bäst betyg av alla recensenter. Även om alla klassiker som tex "Only for the Weak", "Take This Life", "Cloud Connected" var grymma.

Vid elva började jag kolla på klockan och fundera på när konserten skulle ta slut. Hela tiden väntade man på att sista låten skulle komma...men den kom aldrig, kändes det som iaf.
I över 1,5 timme lirade dom! Det var sjukt länge!
Jag hade så ont i ryggen och fötterna så jag nästan inte orkade stå upp. Man fick då valuta för biljettpengarna iaf...
Det blev nästan för långt med två förband osså 1,5 timme efter det, man orkade inte hela vägen, men jag var ruskigt nöjd när vi gick ut därifrån! Även om det inte var deras bästa spelning så är dom iaf asgrymma och så mycket bättre live än många andra. Dom är så otroliga live! Så tighta och Anders vid miken har en grym röst!

Det var med tunga fötter men lätt hjärta man tog sig hem till Bålsta igen. Vi hade planerat att ta en öl på stan efteråt men ingen orkade.
Trots allt detta önskar jag att det inte hade tagit slut!

Bilder kommer på Pixbox

Idag har jag och Emma gjort stan och shopat loss i STHLM. Det blev inte så mycket som vi trodde. Ena anledningen var att vi hade så ont i fötterna efter gårdagens bravader och den andra att det var så himla dåligt väder, men inte lika dåligt som i Bollnäs! Där det snöade nåt fruktansvärt!
När vi ringde hem hade det kommit nästan två decimeter och höll fortfarande på. Vi hade egentligen tänkt att åka hem men vädret och mörkret fick oss att bestämma oss för att stanna kvar ännu en natt.
Så det blev god mat på Bifrost i Bålsta och sen film med folket.
Men i morgon blir den en lång och härlig dag, nämligen: Halloween!



"Delight and Angers" - In Flames
Annexet 30 oktober - Vi var där!

*rock on*

Ännu en helgen...

Måndag kväll och ännu en helg har passerat...
Jag blir så less att tiden ska gå så himla fort, visserligen längtar jag till slutet av den här veckan men lika fort som den kommer, kommer den att vara över...och allt som kommer att vara kvar är bara minnen och kanske en mängd fotografier...kluvna känslor.

 

Vi spelade två matcher i helgen. På lördagen mötte vi Frösön. Vi förlorade den matchen och det finns inte så mycket att säga om den. Det var inte alls nå kul att spela och det var riktig ”gris-innebandy”, inte mycket till spel. Domarna var så otroligt dåliga och det var fritt att spela precis hur man vela, vilket ledde till många fula knep och trix...

Det stod 4-4 med 6 minuter kvar av matchen men slutade 4-7 till Frösön. Jag var så jäkla arg efteråt. Vi borde ha vunnit kändes det som, hade absolut ingen lust att spela match på söndagen.

Söndagen kom med vintertid och allt. Jag var bara trött och less på allt. På uppvärmningen började det vända och det var kul att spela igen.

Matchen började och vi fick en bra start med mål efter redan 4 minuter. Matchen var jämn men idag hade vi turen på våran sida och det var så himla mycket roligare att spela!

Den slutade 6-4 till oss! Första gången vi lyckas ta poäng mot Brunflo.

Efter matchen stressade jag iväg till travet för att sela Fröjdson, men det gick inte lika bra. Redan innan loppet sa jag att det skulle bli galopp sen dom bytt kusk, till en kusk som inte passar att köra Fröjdson…och det blev det också *suck* Han hoppade i ledningen 600m kvar från mål och blev diskad. Han har inte tagit ett galopsteg på över ett år och var hur fin som helst så det kändes riktigt tråkigt. Får leta nytt lopp åt honom nu...

 

Det var helgen i korthet, men den var så intensiv också att man inte hann med nästan nå annat.

Nu när måndagen är slut så är det bara två dagar kvar innan jag och Emma drar till Sthlm!

Ska bli så kul *smile* Är nervös att jag ska glömma biljetterna...

.

*rock on*


Fredags-funderingar...

Fredagkväll och jag har precis packat ur alla kassar från min och Emmas lilla shopingrunda på Dollar, Rusta och Albert och Herbert.
Jag var på jakt efter saker till Halloween nästa helg *suprise suprise* Hittade inte allt jag vela ha men en del.
Det som inhandlades var:
-Avspärrningsband (spärra av brottsplatsen)
-Vit tejp (likmarkeringar i golvet)
-Gravljus (till gravstenarna utanför)
- Marschaller
-Röd färg (blod till slaktbänken)
-Papersduk (till slaktbänken/bardisken)

Hittade även en blodig hand på dollarstore för 50:- Emma köpte en gästbok med en jättedöskalle på och en lite "ljud-grej" att skrämma folk med *hehe*
Det som återstår att fixa nu är en pumpa, lite fake blod och lite mer spindelnät sen så har vi nog allt vi behöver.

Jag ska gipsa några händer, lika som jag gjorde för två år sedan, till dekoration.

Måste försöka fixa i ordning lite lekar också, det brukar vara obligatoriskt med sånt *smile*
Jag längar så till nästa helg! Först In Flames konsert nere i STHLM och sen Halloween!


Men först ska vi ta oss igenom den här helgen...Jag är inte nå motiverad att spela match. Vet inte varför...brukar juh se fram emot det som 17, just nu känns det bara jobbigt. Emma trodde jag var sjukt när jag bertättade det.
Hoppas jag får spela back med Jossan iaf..
På söndagen vet jag inte hur jag ska göra. Vill mycket heller åka och sela Fröjdson på travet, men det krockar lite med matchen...hade vela sagt ifrån mig att spela men då känns det som om jag sviker laget.
Jag vet att jag kommer ge järnet när jag kommer ut på plan, men just nu känns det bara jobbigt *suck*
Hade vela festat och gått på Hela Huste Gungar också...Får se hur allt löser sig.

Nu ska jag gå och gipsa lite händer iaf. Hoppas dom blir lika bra som dom tidigare blev.


By the way...tänk så mycket ett sms kan göra. Bara några få ord och man blir varm inombords och hela dagen blir genast mycket bättre...

*rock on*


Halloween nedräkning...

10 dagar kvar!!

(besök Bodega för exakt tid)

Alla vet hur besatt jag är av Halloween och jag tänker inte förneka det *smile*  Jag längtar så mycket efter nästa helg! Först ska jag och Emma ner till Stockholm och se In Flames! Sen blir det lite shoping på fredagen innan vi åker hem och gör iordning inför Halloween...

Jag provsminkade mig och provade kläderna ikväll. Klänningen är lite kort och tyget lite genomskinligt, så jag har lite problem att lösa. Strumpbyxor kanske, men vilken färg isf... Små shorts? Tights? Piratbyxor?
Mitt döskalleskärp passade strålande som "svärdbälte". Hittade en massa smycken jag kan ha också, stora örhängen, döskallering och halsband...blir nog bra.
Hatten var också ett problem. Den såg inte alls ut som på bilden och såg mest bara konstig ut, men lyckades få till den ganska bra med en säkerhetsnål, men gissar på att jag kommer ha tappat den innan kvällen är slut *hehe*
Jäklar vad kul det kommer att bli!

Inbjudan är utskickad till en hel hög med folk också, till dom som var med förra året...festen är flyttad från Fridas hus till Olas nere på stan. Hoppas det blir bra.

Men först måste den här veckan ta slut och den här helgen passera...i helgen har vi dubbelmöte i innebandyn också, kommer bli jobbigt. Känner redan nu hur kroppen kommer att värka, först Brunflo och sen Frösön, två topplag.
Veckodagarna innan helgen verkar se ut som vanligt iaf...jobb och träning, kanske kanske att det kan hända nåt spännande nån dag *smile* Den som lever får se..

*rock on*








Underkläder...

Såg den här videon på MTV och upptäckte att tjejen har exakt  lika bh och trosor som mig! Lite lustigt. HM är tydligen en populär affär *smile*


Guru Josh Project - Infinity 2008

*rock on*

Äntligen...

Äntligen efter lite mer än två veckor har jag fått min skiva!





Jag skulle gissa på att jag spelat sönder den inom en vecka *smile*  Where Is My Mind är så otroligt bra!
Det var precis vad jag behövde en mörk tisdags kväll som den här...

*rock on*

Was It A Dream...



Was It A Dream ( akustisk) - 30 Seconds To Mars

...Älskar den här låten...
*suck*

*rock on*

Till en förlorad vän...

Sara skulle ha fyllt 25 år idag...grattis...



-22 augusti 1993 Sara, Jag, Sofie och lillebror på Sofies häst Bella på våran gård-

Sara hann bara fylla tjugo innan hon dog. Sannlöst hur mycket man kan sakna en person, och inte blir det bättre med tiden. Fan vad det suger!
Det värker i hjärtat varje gång jag tänker på henne och det går inte en dag utan att jag gör det...
Fick ett sms från Sofie idag där hon beskrev samma känsla...

Tänk vilka minnen man har från "Rengsjö tiden". Ibland önskar jag att man hade uppskattat och värderat den tiden mer än vad man gjorde...

Jag önskar jag fått chansen att säga allt jag vela innan hon försvann, jag hoppas hon vet hur saknad hon är av alla och vilket tomrum hon lämnade efter sig.

Ibland dyker det upp minnen och tankar där jag har svarta hål och luckor tex på platser, namn och personer, där bara hon kan hjälpa mig att fylla i dom...men det går inte nu. Dom minnena är och förblir halva.

Satt och bläddrade i massa gamla fotoalbum nyss och blev helt sentimental...
Hittade foton jag helt glömt bort. Folk, platser och upplevelser som försvunnit långt in i minnesbanken. Bilder från lågstadiet, åren i Hudiksvall, Irland och mängder med bilder av folk som man umgåtts med genom åren men av olika anledningar inte träffar längre. Undrar vad dom gör nu...
Inser att jag nog borde uppskatta mitt liv, min tid och mina vänner mer än vad jag gör, i morgon kan det vara över...

Usch nu måste jag skärpa mig kan inte sitta här och snyfta. Det kommer en ny dag i morgon


-1989? Luciatåg på förskolan i Rengsjö-
-Från Vänster: Sara P, Sara Å, Jenny, Carro och jag-


-2002 Husvakt hos Anna i Rensgsjö, Sommaren innan Sara blev sjuk-
-Tre grymma vänner: Jenny, Celie och Sara-


*rock on*
 





Vinst...

Vi vann!! Äntligen!!

Vi lirade DM-match mot Hudik/Björkberg ikväll. Vi var taggade till tusen trots att hälften av oss, däribland jag, var förkylda plus att Vickan hade ont i ryggen. Vi hade inte precis dom bästa förutsättningarna.

Matchen började inte bra heller för våran del...efter fem minuter lyckades dom få ett in ett mål genom att skjuta på min fot! Jäkligt surt och bättre blev det inte: tio minuter senare spelade dom bollen på Hannas klubba och in i mål. Så det stod två noll till dom efter en kvart var av båda målen var själv mål från våran sida!! Jäklar vad frustrerande det var! Vi hade fina chanser men bollen vela inte in i deras mål helt enkelt.
Men strax efter deras andra mål lyckades Vickan redusera, vilket kändes bra inför periodvilan.

Andra perioden ägde vi totalt. Även om dom fick några kontringschanser på oss så hade vi allt spel. Vi spelade som vi lärt oss och fint klapp klapp spel lede fram till ett par mål.
När slutsignalen gick ledde vi med 4-2! Så himla skön vändning på matchen!

Sigge och Youko gjorde ett varsitt mål och Vickan två. Jag och Jossan var inne på alla målen och vårat spel fungerade riktigt bra idag.
Det här var roligaste matchen hittills!

*rock on*

Kärlek...

Nemi vs Kärlek



*rock on*

Lyssnar på: President Roadkill

En olycka...

I dag hände det en otäck olycka på jobbet...

Vi var inne på travbanan med fyra hästar för att köra fort. Allt började bra och jag hade precis släppt ut Janne och Beate med dom sista två hästarna, så jag gick och satte mig på bänken utanför stallet för att titta på medan dom körde.

Dom skulle först värma upp innan det var dags för att köra heatet. Under tiden tittade jag på dom andra hästarna som gick fort på banan. Blicken fastnade på en ung nordsvensk med en ung tjej i sulkyn, Linda. Jag tyckte hästen såg ut att vara släkt med Beates nordsvenskar i stallet, som hon föder upp, så därför stannade blicken där.
Dom skulle precis till att börja köra.. Dom började volta och körde sen..Efter ca 100 meter började hästen galoppera sen ser jag hur den drar åt sig rumpan och jag hinner precis tänka att det där ser inte kul ut, när han sparkar bakut och sen går om kull!
Hästen kommer till slut upp på benen och skenare i väg med vagnen under magen... Vart Linda var kunde jag inte se då det var buskar i vägen. Jag ser iaf hur hennes mamma springer ut på banan och försöker stoppa hästen, den stannar inte då utan springer in på innerplan...jag ser då hur mamman struntar i hästen och springer mot Linda istället.
Jag inser då att hon inte har rest på sig!
Janne och Beate hade nu också upptäckt vad som hänt och körde undan så inte löshästen skulle springa på dom.
Jag och Sandra springer ut på banan för att försöka fånga hästen som nu har lugnat sig något och travar efter innerplan. Sandra springer över till andra sidan på banan men får inte stopp på den så jag springer mot utgången och när jag väl möter den där så saktar den av och stannar när jag "proar" på den.
Det syntes på hästen att den var chockad och skärrad. Blod rann ur närborrarna och från skrapsår på bogen och några andra ställen.
Vagnen hängde fortfarande under magen och selen hade snurrat sig. Käken satt som ett skruvstäd på den så jag fick knäppa upp den i nacken för att få lös den. Som tur var kom Sandra snabbt fram och vi kunde lossa vagnen från hästen.
Hästen stod blixtstilla hela tiden och verkade tacksam att få hjälp.
Under tiden kom ambulansen...
När vi ledde av hästen från banan hade hon fortfarande inte rest sig upp...Efter att vi lämnat hästen i stallet gick jag ner till banan igen. Dom höll precis på att lasta inne henne i ambulansen då och for sen iväg till sjukhuset...

När dom andra kom in från banan efter att kört klart fick man höra att hon varit medvetslös och varit blodig i ansiktet...
Usch vad man mådde dåligt! Jag skakade i händerna när jag selade av hästen och var fortfarande skakig efteråt. Plus att man fick en klump i magen.

Vi stod länge och pratade om vad som hänt i stallet. Till slut ringer dom iaf, Då hade Linda kvicknat till så pass mycket att hon kunde prata själv och var klar i huvudet men hon minns inget av vad som hade hänt..
Hon väntade då tydligen på röngen. Det lät som om dom misstänkte att hon brytit näsbenet och fått en rejäl hjärnskakning, och hon själv var mest bekymrad om hästen och hur länge hon var tvungen att stanna kvar.
Så det verkade som om det hade gått bra trots allt...om man tänker på hur illa det kunde ha gått!

Det är obehagligt när man plötsligt inser hur fort saker och ting kan hända och hur fort livet kan förändras.
...och att hästar alltid kommer att vara hästar. Även världens snällaste häst kan sparkas, skena eller gå omkull...
Ibland behövs det inte mycket för att det ska gå åt skogen...

*rock on*

Helgen som gick...

Det blev en fin sjätte plats för oss i lördags på V75, men dte borde ha varit en fjärde plats egentligen...Mark var inte som bäst tyvärr.
Det finns risk att han har nån infektion i kroppen. Han har inte haft nån feber eller så men pulsen var lite hög och gick inte ner som den borde. Den var mycket högre än efter loppet i Skellefteå. En timme efter loppet låg plusen fortfarande för högt och då borde han definitivt vara nere på vilo puls igen. Så nu blir det ett besök hos veterinären i veckan, tråkigt men så är det ibland. Hoppas att det inte är allt för allvarligt, för om några veckor är det V75 på Hagmyren som vi hade tänkt att vara med på. Får se...

Lirade en innebandy match i dag. Vi spelade mot Krokom idag. Tjejerna hade spelat på Östersund igår och förlorat, men tydligen så hade dom gjort en riktigt bramatch mot dom, och Östersund kommer antagligen vinna serien i år...
Vi spelade på tre femmor idag vilket nog inte har hänt på flera år...det är på både gott och ont att ha så mycket folk, det är lätt att man hinner bli kall...
Vi började pissdåligt och efter några minuter så ledde dom med två noll! Vi spelade som krattor men efter ca tio minuter lyckades vi äntligen ta oss i kragen, vakna och började spela lite innebandy, mycket tack vare att dom började bli lite trött.
Vi vände iaf matchen till vårna fördel och när det plingade för period paus så ledde vi med 4-2. Ett av dom målen lyckades jag göra! Första målet för i år. Johan sa när han såg att jag fick tag på bollen "Nu gör Roos mål" och det gjorde jag *hehe*

Dom andra två perioderna såg ungefär likadana ut. vi hade gott om chanser men missade och sumpade dom, sen spelade vi väldigt slarvigt på alla positioner. Åsa i målet räddade oss många gånger. Vi har mycket att jobba på nu.
Det var ingen speciellt rolig match att spela, tyvärr...
Nu väntar DM match mot Hudik på torsdag. Åhh vad jag vill tvåla till dom nu!

Hon med luggen...

I går var jag hos Cattis och klippte mig. Det var så otroligt skönt att äntligen komma iväg och får det gjort. Håret känns så friskt och fräscht igen. Klippte lugg den här gången! Blev så sugen på att göra det när jag såg Modin med sin nya lugg sist.
Det var säkert två årsedan jag hade lugg så det var på tiden och bra blev det!
Den får nog hänga med ett tag nu *smile*
Bilder kanske kommer sen när jag inte har så svarta ringar under ögonen som jag har nu...
Kan inte somna i tid på kvällarna och vaknar 17 gånger på nätterna. Störigt... i natt vaknade jag tio i tre av en smäll, tror jag iaf, gick til och med runt i lägenheten för att kolla om det hänt nåt nånstans men såg inget...Skumt

I morgon är det vanlig fredag sen efter den kommer lördag med allt vad det innebär!
Jag måste antagligen kliva upp före 5 på morgonen för att hinna allt som ska göras. Först ska jag jobba och sköta hästarna innan jag och Mark ska kliva på hästlastbilen och åka till STHLM och Solvalla! Det är dags för V75 igen...hästarnas elitserie.
Mark startar från spår 5 i lopp 5 på V75.
Han möter bara bra hästar så får vi med oss några pengar hem är jag jätte nöjd! Vi får hoppas på det bästa och hoppas ni håller tummarna för oss!
Jag är lite nervös redan *smile*

Det enda som är synd är att jag missar innebandymatchen mot Östersunds IBC men jag får ta igen det mot Krokom dagen efter istället.

Annars då? Lika förvirrad som vanligt. Vet inte vad jag ska göra och om jag ska säga nåt. Tänk om hjärta och hjärna kunde säga samma sak nån gång...

Halloween-kostymerna är beställda nu! Nedräkningen har börjat... för exakt nedräkning kolla: Bodega --> Allt för maskeraden!
Längtar redan *smile*

*rock on*

RSS 2.0