Båtutflykt, första doppet och otrolig värme...

Den här galet varma men underbara sommarvärmen bara fortsätter. Idag åkte jag, Engström ut med Myra på Varpen och glassade i solen. Vi stannade vid "Stor Jonas", en stor sandbank mitt i sjön där det är så grunt att det når en strax ovanför midjan. Engström var tuffast och dök i från båten medan jag och Frida använde oss av badstegen bak på båten.
Jag trodde inte jag skulle våga doppa mig, men efter lite grupptryck från dom andra och lite ylande från min sida så tvingade jag ner min motsträviga kropp, i det som då kändes otroligt kallt. Jag ska inte säga att det blev varmt efter det men det var iaf rejält uppfriskande!

Det var en helt underbart skön och slapp söndag, trots att jag jobbade.
Ibland så inser man vilket bra liv man egentligen har. Det är inte alla som kan unna sig att glida ut med en båt på en söndag och bara glassa och må bra.
 


Solbrännan svider på ryggen. Trots att jag använt solkräm med faktor 20! Så tråkigt att vara så känslig..och solen ska bara fortsätta skinna hela veckan, men det är såå mycket bättre än den där satans snön!!

*rock on*

Bröderna Grimm, sagor och fantasi...

När jag saknar inspiration till mina tavlor brukar jag alltid surfa runt på nätet eller bläddra igenom någon av alla mina böcker. I går började jag bläddra i en bok jag fick av mamma: Bröderna Grimms Sagovärld Det är en nyproducerad bok av Andreá Räder.
Jag älskade Bröderna Grimm som liten. Tyvärr hittar vi inte dom böckerna längre som jag hade som liten., mins att jag älskade att bläddra i dom och titta på bilderna.
Många av sagorna kommer man ihåg men minst lika många har man glömt bort.
Den jag läste igår hette: Grodkungen och Henrik med Järnbanden

Utdrag ur berättelsen:
"...Så somnade de båda, och när solen väckte dem följande morgon kom en vagn förspänd med sex vita hästar som hade vita strutsplymer på huvudet och guldkedjor till seldon. Bak på vagnen stod kungasonens tjänare, den trogna Henrik.

 

Den trogna Henrik hade varit så bedrövad då hans herre förvandlats till groda, att han låtit spänna tre järnband kring sitt hjärta för att det inte skulle brista av sorg..."

 

Hur bra är inte det? Helt underbart. Får så många idéer direkt.

Jag älskar sagor. Det goda vinner alltid. Överallt är det feér, enhörningar, trollkarlar och drakar. Förr läste jag bara deckare, men det har jag nästan slutat med helt...Det blev ointressant att ständigt läsa om ond bråd död. Den ena boken och mordet värre än det andra. Det räcker att kolla på nyheterna, jag orkar inte läsa om mer död efter det.

Även Döden finns i sagorna och fantasyböckerna men den har sällan en framträdande roll eller så är den "romantiserad" om man kan uttrycka sig så..

Så mer Sagor till folket!

....Åh vad jag önskar jag var på väg till Göteborg och Metaltown just nu *snyft*...

*rock on*


Midsommardagen, båttur och fest...

Går dagen var helt underbar! Saker och ting kan vända och ändra sig så fort. Igår fungerade verkligen allt. Kanon att Frida lärt sig köra båten. Hoppas verkligen det blir fler turer med Myran i år!
Bilder från igår:

För resten av bilderna gå till PIXBOX!

*rock on*

Köpa eller inte köpa...

Im in lööööve!


Beslutsångest! Köpa eller inte köpa...

*rock on*

Midsommarafton...

Den blev inte som jag hade tänkt mig...men så går det när man sabbar för sig själv, har mensvärk så man bara vill dö och inte tänker på vad man säger.
Iljungen är iaf mitt paradis på jorden. Där känns alltid livet okomplicerat.
Bilder från igår:

Snart ska jag gå in i dimman och förhoppningsvis inte hitta ut förän i morgon eftermiddag

*rock on*

Midsommar, regn och Kate Voegele...

 Midsommar afton och det regnar lika mycket inne som det gör ute...
Sitter framför datorn just nu, helt omotiverad. Lyssnar på Kate Voegele...så underbar röst.

Ska åka till sommarstugen och sen får vi se vad som händer. Har plockat en jättestor bukett med blåklockor som jag ska binda till en krans. Hoppas dagen slutar bättre än den började..

*rock on*

75-års festen och konfettiregn...

Jag ska fan bli festfixare, är en naturbegåvning *haha*
Våran 75-års fest som vi planerat i en månad och lite till blev så lyckad!
Trots en masa strul men att hitta en trubadur löste sig allt tillslut och vi klarde våran budget som vi satt.

Hela lördagen var som en enda lång julafton. Jag hade så otoligt kul! Tack alla underbara som kom! Ni som inte kom...fan vilken miss ni gjorde *haha*

Orkar inte skriva allt som hände utan ni får titta på bilderna istället. För alla bilder gå till PIXBOX!

 


Tur man bara fyller 25 år en gång. Det tog över 4 timmar att städa!! Konfettin lämnade gröna, lila och rosa fläckar i mattan! Vi fick bort det men vilket jobb det var!...så så här efteråt var det värt allt!

*rock on*

I väntans tider...

Jag har så fullt upp just nu så det absolut inte finns någon tid till att blogga. Inte för att det är nåt ovanligt att jag har ont om tid, men nu har jag ännu mindre tid sen man är festfixare också

På lördag smäller det! Våran stora 75 års fest! (25 x 3)
Jag , Emma och Frida har anordnat en födelsedags fest för alla våra vänner.
Över 70 personer har tackat ja till inbjudan. Det återstår att se om alla kommer, men hur som helst hoppas jag att det blir mycket röj..
Allt är i princip fixat nu.. Lokalen är fixat. Dekorationer och snacks inhandlade. En trubadur är hittade..
Det som återstår är smörgåstårtorna, räknar på minst 7 st, alkoholen och lite "pappersarbete"
Det kommer att bli hektiskt och intensivt dom kommande dagarna men som jag ser fram emot allt!

Hoppas verkligen att festen blir lyckat och att alla är glada.
Det jag önskar mig mest just nu är strålande väder, men det blir nog svårt det...

Emma, Jag och Frida på väg på Bandit-Kryssning

*rock on*

RSS 2.0