Wii...

Efter matchen igår så tröstade vi oss med öl, chips och tv-spelet Wii hemma hos mig. Jäklar vad roligt det var. Det var lätt den roligaste förfesten på länge!
Det var Emma, Frida och jag, senare dök Tomas, Emil, Urban och Micke upp. Vi delade då in oss i lag och spelade först bowling då jag och Emil utklassade dom andra *smile* Efter det spelade vi golf men vi körde nog aldrig klart den rundan för vi det blev dags att åka ner på stan.

www.pixbox.se
Inlevelsen var stor hos alla, synd bara att vi åkte ner på stan. Det var mycket roligare på förfesten. Nere på stan så var vi lite förvirrade om vart vi skulle gå någonstans men tillslut bestämde vi oss för att gå på Hela Huset Gungar på Folkan. Jag minns inte hur länge vi var där men vi hann köpa en öl iaf innan vi gick vidare. Vi gick först förbi Sport In där det var smockat med folk, värre än en sardinburk! Så vi gick vidare mot Tranan där det var Club 25 och coverbandet Sad But True skulle spela. Vi stannade där tills dom stängde. Det var nog minste med folk där men vi hade ganska trevlig ändå.
Efter några 5-6 så gick det att dansa på benet ganska bra *hehe*
Slocknade som ett ljus när jag kom hem och vaknade hyffsat pigg i morse. Så nu är det bara att ladda om för en ny vecka...

*rock on*

Seriepremiär...

Igår hade vi säsongens första innebandy match. Den gick inte riktigt som planerat...
Vi hade bara lyckats skrapa ihop 10 utespelare plus Linnea så som inte sprungit eller tränat nåt sen operationen...

Vi spelade mot Hudik/Björkberg uppe på Håsteholmen. Innan match fick vi även våra nya matchkläder.

Uppvärmingen gick riktigt bra; bollarna satt på mål och bra tempo, men jag kände mig väldigt stel i kroppen efter montéjobbet jag red på Cowboy på fredagen. Värst var det i ljumskarna och ryggen, sen hade jag rejält med mjölksyra i vaderna...trodde jag iaf.
Ju mer jag sprang desto ondare fick jag i vänster benet. Det var det enda som oroade mig inför matchen.

Matchen rullade i gång och jag spelade back med Vickan. Efter ca 26 sekunder fick vi ett mål genom Jossan Primh. Sen hände det inte så mycket mer. Vi hade spelet större delen av perioden och vann skottstatestiken, men mitt ben blev bara sämre och sämre. Jag kunde inte rätta på foten pga av all smärta. Det värkte från knät och ner i tårna. Hela vadmuskeln var stenhårt...provade med allt från linda och linement men inget gjorde det bättre.

Andra perioden började dåligt med ett snabbt mål av dom, sen var det mållöst fram till den 16 minuten då dom gjorde sitt andra mål. Vilket var ett riktigt lottomål där dom bara skickade in bollen och den lyckades smita förbi Åsa. Vi började spela väldigt stressat å slarvigt dom sista tio minuterna av den perioden. Jag hade nu så ont i benet att jag hade domnat i hela överdelen av foten och hade stickningar i tårna. Tårarna var nära ibland...

Period tre började inte bättre den heller med ett snabbt mål från dom, även det en boll dom bara slängde in från hörnet framför mål och som studsade oturligt. Vi lyckades inte vända matchen även om vi gjorde flera tappra försök. Fia fick göra det sista målet, vilket också blev dagens snyggaste då hon själv snurrade upp hela H/B upp på läktaren.
Så resultatet blev 3-2 till dom. Vilket var riktigt surt. Som Sigge sa "Ska jag förlora så förlorar jag hellre mot ett bra lag.."
Men vi får skylla oss lite själva, vi sätter inte våra chanser och med tre powerplay borde vi nätat lite mer...även om vi var nära flera gånger.

Det som var tråkigast med matchen var att flera av deras spelare snackade så mycket skit. Det är nåt jag hatar! Spela hellre hårt å lite fullt men håll munnen stängt! Igår blev jag bla kallad fitta av en av deras forwards, sen var det en annan som började mucka framför vårat mål. Jag bara stod och gruffade lite så hon skulle flyttade sig från Åsa i målet då hon tände till å frågade vad fan jag höll på med. Jag började garva och sa "Lägg av va, flytta dig från våran målvakt då" sen klappade jag henne på axeln å sa att det är juh kul ju *haha* Hon såg ut som ett åskmoln och vevade klubban efter mig, synd att domaren inte var närmare så dom kunnat fått en till utvisning.

Så det var ingen kul match att spela. Hade kunnat varit hemma istället nästan men nästa gång ska vi spöa dom iaf!
Foten då? Den gjorde så grymt ont hela tiden men jag spelade hela matchen trots allt. Antagligen så har jag fått en bristning eller blödning i muskeln. Idag så känns det lite bättre även om jag fortfarande haltar. Värst är det att försöka gå i trappor och när man suttit still länge. Hoppas att det läker fort iaf, måste jobba i morgon och då behöver jag båda benen.

*rock on*

Storm Large...

Idag beställde jag en CD-skiva från internet...en CD-SKIVA! med musik på *hehe*
Jag minns inte sista jag köpte en skiva sist, det var nog Blink 182 sista album eller Angels and Airwaves första skiva...det är ett bra tag sen iaf.
Det är lite synd att det blivit som det blivit, minns hur kul det var med en nya skiva. När man tog av plasten, satte in den i cd-spelaren och lyssnade på alla låtarna medan man bläddrade igenom det lilla häftet...
Hade jag obegränsat med pengar så skulle jag utan att tveka köpa alla skivor jag vela ha, det är alltid roligare med orginalen.

Anledningen till att jag köpte en skiva den här gången är att jag inte lyckats fått tag på den på nåt annat sätt. Jag har letat överallt, ända stället att få tag på den verkade vara att beställa från USA, men det var så krångligt så det la jag ner...
Men så av en slump hittade jag den nu på Megastore! Lite glad jag blev!

Så för 115:- blev Storm Large Ladylike Side One min! *segerdans* Hoppas den kommer fort nog nu...Where Is My Mind - Storm Large

*rock on*

Fyrkantiga ögon...

Dom senaste dagarna har det blivit väldigt mycket tid framför Tvn...kanske inte så nyttigt men det kan inte hjälpas ibland.
I söndags såg jag Wall-E med Kristoffer. Jag måste säga att jag var lite skeptisk till att se den från början. Filmer som fått många priser och mycket beröm brukar inte vara så bra som man tror...men den här gången blev jag glatt överaskad. Det blev många skatt och även en del tårar...ja jag vet att jag är blödig *smile*
Den var så härlig rakt igenom, alla små detaljer här å där, en typisk Disney film.

Senare på söndag kväll, när jag kommit hem från Bålsta, tittade jag, Frida och Emma på Shutter. Fy sjutton vilken läskig film!
Egentligen så var det en dålig story som var lätt att lista ut på förhand, men vissa scener var väldigt otäcka. Dom sista tio minuterna var värst/bäst...japaner är ett otäckt folk! På film iaf, alla dom läskigaste filmerna är antingen från Japan eller så är det nån japan med.

Idag har jag kolla på ännu ett avsnitt av min favorit serie: The Hills Det är egentligen hemligt *hehe* Det är inte många som tror att jag följer den serien, men den och One Three Hill är dom enda serier jag följer slaviskt.
Spencer måste vara bland dom mest korkade och elaka människor på denna planet! Jag har aldrig hört honom säga eller göra nåt snällt överhuvudtaget...Det är mest tack vare honom jag följer serien, sen är det ganska roligt att se att dom har samma problem och intriger som en annan har i sitt liv, enda skillnaden är att dom har grymt mycket mer pengar...
Ikväll lär det juh bli några fler timmar framför apparaten. Ska försöka måla lite, det var längesen nu...då brukar det gå bäst framför tvn.
Önskar den här veckan kunde öka takten och ta slut snart...

*rock on*

Lyssnar på: Negativ - Dead As We // Regina Spektor - On The Radio // Finger Eleven - Good TimesSnuff...

På repeat just nu:


Snuff - Slipknot

..Somliga dagar och kvällar önskar man att det kunde regna lika mycket som det gör inombords..
..Så mycket att göra men så lite tid..Så mycket att göra men ingen lust..
..Så många problem men så få lösningar..Så många problem men så lite pengar..
*suck*

*rock on*

V75 i Skellefteå...

Vilken helg det blev!

Mark slutade 2:a!! Han var så himla duktigt!

På fredag förmiddagen rullade Bimbos stora hästlastbil in på gården med Mia vid ratten. Vi lastade in alla väskor som skulle med och sen styrde vi mot Lönns stall för att hämta upp fem hästar där.
Det var så mycket prylar som skulle med så vi fick nästan inte plats med allt i lastbilen.
Sen rullade bussen mot norrland och Skellefteå.
På vägen upp spelade vi kort och drack öl. Det var väldigt trevligt och mycket skratt. Vi stannade och åt mat strax innan Sunsvall, sen rullade bussen vidare.
När vi passerade Örnsköldsvik korsade vi gränsen på hur långt norrut jag varit, någonsin. Så resten av resan var helt okända marker... *smile*
Även om resan gick väldigt bra så var dom sista tio milen var väldigt dryga...

Vid sju tiden rullade vi äntligen in på stallbacken vid travbanan.
Det strulade lite när några norskar råkat ta Marks box, men det löste sig ganska fort med att Mark fick ta en annan box medan dom skottade ur hans box och rengjorde den. Under tiden red jag ut en sväng på honom så han fick sträcka på benen efter den långa resan. Red upp i skogen bakom travbanan och hittade en väg där som vi red på en bit, helt plötsligt skuttade en hare framför fötterna på oss. Jag blev nog mest rädd av oss två *haha*
Skogen var tätt och det mörknade snabbt så det blev ingen lång ridtur. När vi passerad ett område öppnade sig skogen en liten bit och vi såg ut över hela Skellefteå. Hela staden lyste upp väldigt vackert i mörkret.

När vi kom tillbaka till stallet gjorde vi klart allt inför natten och fodra hästarna, sen gick vi ner mot banan där det bjöds på gillad korv och öl mm. Det var ett kanon bra mottagande och alla var så himla trevlig!
"Hej SvartSara!" sa en av gubbarna när jag kom dit. För nån sekund blev jag helt ställd och fattade ingenting sen kom jag på att Emma varit där! *haha* Det var juh hon som sagt det till gubbarna så jag hälsade tillbaka att dom skulle säga "Hej LillEmma" nästa gång dom träffade henne. Allt efter två horor som tydligen fanns i Bollnäs för många år sedan och våra snälla föräldrar *hehe*

När vi ätit skjutsade dom oss till hotellet. Allihopa skulle bo på Scancid hotell. Efter att vi checkat in tog jag en välförtjänt dusch, det kändes skönt efter att sutit i lastbilen hela dagen.
Vid tio mötes vi upp allihopa nere vid entrén, tanken var att vi skulle försöka hitta någonstans att käka men dom flesta ställen hade stängt så Lönn å Marina gick på max medan vi andra stannade på hotellet och åt räkmackor.
Där nere satt även Marks hästägare som bjöd på öl. Kvällen blev trevlig även den. Vi hade tänkta att åka iväg och träffa Emma och dom men med tanke på morgon dagen så stannade vi kvar på hotellet. Det blev några till öl och även lite styrdans *haha*  Strax efter ett gick vi och la oss...

Min väckarklockan ringde kvart i sex då jag och Marina åkte och fodrade hästarna. Ute var det två minusgrader och frost på rutorna och i gräset! Hästarna mådde bra och var hungriga. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och åt frukost.
Efter det chekade vi ut och det var dags för allvaret...
Jag och Mark tog en ridtur på morgonen också så han skulle vara mjuk och smidig. Sakta men säkert börjades stallbacken fyllas på med hästar och folk. Mark var väldigt spänd och laddad men var ändå lugn, allt kändes bra iaf.

Dagen rullade på i sakta takt. Mark skulle värma efter lopp fyra. Så fort jag la på honom selen blev han lugn ås han nästan somnade. Då visste han vad det var dags för och vad som skulle hända.
Sen på banan såg han ut som en miljon när han travde runt med Ulf i vagen...men det gjorde även dom andra hästarna i hans lopp...jag började bli nervös redan nu.
Så blev det äntligen dags för loppet. 2640 meter skulle dom springa. Mark startade från bakspår med nr 8 på brickan. Så det fanns inte så mycket han kunde göra i starten så han tog rygg direkt på Örjan Kihlström med Pluton Du Goutier med spår ett. Till ledningen stack Lönns Staro After Eight, så det blev tredje invändigt för Mackan. Allt såg bra ut...loppet rullade på och i näst sista kurvan hoppade en av favoriterna och Örjan kom ut med sin häst i andra spår och Mark flyttade fram sin position till ryggledaren. Vilket var kanon! Skellefteå travet som har Open Strech på sin bana. Det betyder att det finns ett extra innerspår som den i rygg på ledaren kan använda men bara på upploppet...

Mark förstod inte först när Ulf drog i vänster tömmen och gav order om fullfart framåt, men efter nån hundradel fattade han och fick fart på benen. Över hela upploppet och hoppade jag upp och ner och kunde inte var tyst *haha* Jag brukar inte var sån men nu kunde jag inte låta bli. Det var så spännande!
När mållinjen kom var Pluton Du Goutier först och Mark strålande tvåa på 1.15,9! Jäklar vad kul det var!

Jag var på ett strålande humör sen resten av kvällen. Vi lämnade banan strax för klockan sex på kvällen. I lastbilen skålade vi för andra platsen med en öl *smile*
Vi spelade kort så länge det var ljust ute sen så försökte man sova resten av vägen hem. Strax innan Höga Kusten bron såg vi en brand vid sidan av vägen, det gick inte att se vad som brann men det var en rejäl kasa med brandbilar där redan...
Förutom det gick resan hem problemfritt. Vid två på natten rullade vi in på Lönns gård där vi lastade ur deras hästar innan vi åkte hem till oss. Mark var lycklig över att komma hem och gnäggade och studsade av glädje. Det första han gjorde när han kom in i sin box var att rulla sig *smile*

Tack vare andra platsen blir det finaler senare i höst, så det gäller att formen håller i sig!


*rock on*
 

Snart dags...

I morgon åker vi!!
Det är dags för Marks V75 debut!...och jag är redan nervös *smile*
I morgon lämnar vi Växbo och styr 56 mil norrut till Skellefteå!

Allt är putsat, tvättat och polerat till det yttersta...täcken, selar, huvudlag mm
Hö, havre och betfor är iordning ställt.
Eftersom det är en sån lång resa blir det övernattning från fredag till lördag för att Mark ska kunna få den bästa uppladdningen som möjligt, och vi människor ska på på Scandic vilket heller inte är fel *smile*
Men det är mycket saker som ska med när man är på resande fot, och en häst äter väldigt mycket!

Nu får vi bara hoppas att allt går bra och att vi kanske kommer hem med en liten slant med pengar!
Håll tummarna för oss!

*rock on*

( Titta på V75 lopp 5 häst nr 8, där är Mackan! min pärla.. )

Grå tisdag...

En regning tisdag som den här är det svårt att hitta nåt positivt att glädjas åt, allt är bara grått och trist *suck*

Nu är hösten verkligen här...det märktes visserligen redan i helgen, det kändes i luften.

Annars var helgen kanon! Fick fin besök redan på fredag kväll och sen på lördag eftermiddag åkte vi ut till min familjs sommarstuga. Vädret var verkligen så bra som det kan vara en dag i september. Det var lite molnligt på dagen men under kvällen klarnade det upp och när väl Vildmarksbadet var lagom varmt värmde solen med sina sista strålar innan den försvann ner bakom bergen...

Vet inte hur länge vi satt och plaskade där i, men klockan var efter tio innan vi gick upp iaf.

Efter det blev det lite kort spel och grillning innan alla slocknade som ljus.

 

Jag var uppe med tuppen eftersom jag skulle till stallet, solen var redan på väg upp då och sjön låg spegelblank. Ibland önskar man att man kunde frysa ett ögonblick i tiden och spara, för att ta fram det sen och återuppleva det...så härligt var det.

 

När jag kom tillbaka till stugan var det bara att städa och plocka ihop, vilket gick på ett kick. Kristoffer hade tatueringstid att passa i Sthlm så därför var vi tvungna att dra tidigt, men det var ännu en lyckad helg. Så himla trevligt å mysigt.

Resten av dagen blev det soffläge i princip…vilket var skönt värre. Somnade tidigt den kvällen.

 

Fick även reda på i söndags att Mark ska starta på V75 i Skellefteå. Först kändes allt jätte kul, eller det gör det fortfarande men det är juh så långt bort! Jag gruvar mig för resan, ca 8 timmar kommer det ta åka...

Vi åker redan på fredagen så det blir att bo på hotell. Hoppas man hinner äta hotellfrukosten...

Mycket som ska planeras och packa nu, idag tog jag fram mina ”V75-tömmar” och smörjde upp dom. Jag har inte använt dom sen Turbo startade på Årjäng och var 2:a men nu är det dags igen *smile* Lär se till att dom är riktigt mjuka och smidiga bara...

Men än är det bara tisdag, en regning och grå tisdag *suck*

 

*rock on*


Fribiljetter...När jag kom hem idag låg det ett vitt kuvert innanför dörren...vad är det nu då tänkte jag och suckade. Var helt säker på att jag glömt betala någon räkning eller nå...
Men det var fribiljetter!! Hur överraskad blev jag inte på en skala då?! och glad!

Hade helt glömt bort att jag ställde upp i den där tävlingen... men nu blir det bio iaf!

Efter en sån deprimerande vecka började fredagkvällen riktigt bra! Snart kommer Kristoffer också, och i morgon ska vi och några till åka och bada i tunnan uppe i stugan, grilla å ha det bra. Känns som om det kan bli en kanon helg trots att jag jobbar och missar Hela Huset Gungar... *smile*

*rock on*

Örebro-tripp...

I lördags åkte jag och Frida ner till Örebro för att hälsa på Jenny, äntligen!

Hon har bott där i flera år nu utan att  jag varit ner och hälsat på. Har haft dåligt samvete över det men nu tog vi oss äntligen i kragen och åkte ner.

Vi lämnade Bollnäs tio i nio på morgonen och både jag och Frida var slitna efter fredagens festande på Terassen. Jag hade varit hemma runt två på natten så det han inte bli så många timmars sömn men jag räknade med att få sova på tåget ner.
Fick beröm för min fina döskalle väska av en tjej på tåget, blev lite stolt då *smile*

Väl i Gävle gick vi på Pressbyån och inhandlade proviant till den återstående tågresan. Det smakade så underbart med en iskall Coca-Cola, den kylde ner hela kroppen, kolsyran stockade sig i halsen och ögonen tårades...
Vi behövde inte vänta länge innan vårat andra tåg dök upp som skulle ta oss hela vägen till Örebro. Var lite nervös att vi hoppat på fel först, men det var inga problem, det gick åt rätt håll.
Tågresan tog lite mer än tre timmar...jag sov större delen av tiden, vilket var väldigt skönt. Resten av tiden roade vi oss åt att titta å skratta åt folk runt omkring oss, en kille var tex väldigt lik en näbbmus, en annan tant/dam åt och smaskade på tomater så hon överröstade min hörlurar, en kille hade "unibrown" så det var nå hemskt osv...det fanns mycket att roa sig åt i tristessen. Sista kvarten var dryg dock, då var man rastlös, men till slut rullade vi in i Örebro!
Där på perrongen stod Jenny och väntade, det blev ett roligt återseende!

Vi gick hem till hennes jätte fina lägenhet mitt i Örebro centrum, lämnade grejerna innan vi drog och shopade. Mitt Visa kort användes ganska flitigt hela helgen. Hittade en hel del nya underkläder, en tröja och en tjocktröja, en tunika åt mamma och ett par smycken mm
Hela Örebro verkar vara en väldigt vacker stad även om jag nog aldrig sett så brunt och lortigt vatten som det var i deras å! Dom hade många vackra byggnader. Ett område kallades för Stallbacken, vi åkte bara förbi där men det såg himla mysigt å trevligt ut.
Efter det gjorde vi oss i ordning inför kvällen. Jenny hade bjudit in massa folk hon kände där ner...
Vi kände oss lite malplacerade i början: bara en massa "plus i kanten" folk och på killarna var det lite braz varning...men alla var jätte trevlig även om man inte hade nåt gemensamt med dom.
Jenny bjöd på kladdkaka innan vi drog ner till krogen vid elva tiden.
Krogen vi gick in på kallades för Frimis och var ett jätte fint ställe med kristallkronor, speglar i taket, träinredning mm.
Det var tur man tog med sig finkläderna den här gången *hehe* Det var väldigt mycket fint folk där inne också, mer kavajer och slipsar än vad en annan är van vid.

Vi dansade hela natten så fötterna värkte nå fruktansvärt när vi gick hem, men roligt hade vi! Lyckades hitta en pizzeria när vi gick hem så vi fick lite fylle mat i oss. Pratade med Malmö så han fick mig på bra humör igen trots allt å all smärta i fötterna *smile* Har ingenaning om vad klockan var när vi somnade...nån sa fyra, nån sa fem. Vet inte när Jenny slängde ut Magnus å Gabbe, dom sista att lämna byggnaden iaf...
Somnade på en madrass på golvet efter att ha haft ett rejält skrattanfall. Började dra en massa dåliga ordspråk i stil med: "Han har inte alla hästar hemma i stallet" "Hissen går inte hela vägen upp" "Lyset är på men ingen hemma" ... Höll på så länge till Frida kom med kommentaren "Det fattas en takpanna" eller om det var tegelpanna, minns inte nu men roligt var det så tårarna rann *hehe*

Vaknade tidigt av Frida sen var det bara att packa i princip och göra sig klar. Strax för två gick tåget...Sa Hej då till Jenny och tackade för en trevlig helg.
Resa hem blev lång även om vi sov större delen av den...
sju på kvällen klev jag in innanför dörren hemma...Borta bra men hemma bäst!
...mer bilder på Pixbox senare...

*rock on*

RSS 2.0