Ny lägenhet...

Wiii! Jag har första tjing på en lägenhet på Gärdet!

Har inte prata så mycket om det men jag har under den senaste månaden varit på jakt efter en större lägenhet och nu kanske jag har hittat den. En tvåa på Gärdet. Ska dit och kolla på den inom dom närmsta dagarna. Ser den okey ut så tar jag den...
Det var Hedhamre, Gärdet eller stan som gällde om jag skulle flytta. Skulle aldrig kunna flytta till exempelvis Framnäs eller Blomkransen. Dom platserna känns för avlägsna från allt jag vill vara nära.

Vi får se hur detta slutar...Nu ska jag ta tag i städningen i den lägenhet jag fortfarande bor i, som jag skjutit upp i flera dagar.

*rock on*

Lyssnar på: Volbeat - Mabellene I Hofteholder // Plumb - In My Arms // President Roadkill - This Is Going To Hurt

Foton...

Bilder från våran hemsida från helgens match:



Jag framför motståndarnas mål! Vad och när sjutton var jag där uppe och sprang?! Jag e juh back



Tillbaka på rätt position *smile* "Flyttar" på motståndarna så Mia ska få fri sikt

Många fler bilder och fakta på våran hemsida

*rock on*



Afrikansk dans...

I morse vaknade man av att det var snöstorm och hela världen bestod av snödrivor och oplogade vägar, då blir man verkligen motiverad till att jobba. Hela dagen bestod av att pulsa i snö. Jag som är sååå förtjust i snö! (väldigt ironisk)

Såg fram emot att få träna innebandy sen på kvällen å ha lite kul, plus att prova mitt knä. Gjorde illa det i helgens match, men som tur var verkade det inte vara speciellt allvarligt, lite blå och öm idag bara.
Såg även fram emot att vi skulle få en "special tränare" idag.

Men så besvilken man skulle bli *suck*

Tränaren var en dansinstruktör, hon skulle håll i ett pass Afrikansk Dans med oss *jippie* Humöret som redan var lågt åkte ner genom golvet.
Instruktören var totalt överenergisk och bara föör mycket. Blev trött av att bara se henne.
Som "tur var" innebar dansen väldigt mycket böjda knän och sånt som inte var bra för mitt knä, så jag gick och satte mig direkt på läktaren.
Jag var på så dåligt humör och tyckte det var så korkat och slöseri med tid! Har juh nästan varit bättre med vad som helst utom dans!
Vi tränar två gånger i veckan och då vill jag träna inte slösa bort min tid när jag kunde gjort nåt vettigt.

Dansen började, alla stod i en ring och hoppade och skuttade omkring. Det var väl lite roligt att kolla på Hakkim som körde sitt egna race annars så var det bara trist. Dom lekte afrikaner som spelade på bongotrummor, bar vatten och plockade ute på fälten *herregud* Så Meningslöst! Jag behöver träna på att skjuta, inte hoppa runt.
Efter några minuter kom Tessan, sen klev Hanna, Sassa och Åsa av...alla tyckte samma sak..Efter nästan en timme klev Emma av och var på det absolut sämsta humöret jag sätte henne på. Efter det åkte hon och jag hem, kändes meningslöst att stanna kvar.

Visst...tanken bakom allting var jätte bra, men Afrikansk dans?! *hallå* Ta nåt vettig/roligt nästa gång! Om det blir nån nästa gång...

Alla som höll ut och körde hela passet ska ha beröm. Det var strongt gjort!
Jag hade nog vägrat även om mitt knä inte gjort ont. Vill jag dansa så går jag på Tranan eller Folkan, inte till A-hallen en måndagkväll och leker indian!

Nu hoppas jag det blir innebandy på onsdag iaf!

*rock on*

Fullt upp...

Den här veckan har varit full med saker att göra från morgon till kväll, alla dagar. Har varken funnits tid till att blogga, måla eller nån annan fritids sysselsättning.

Måndag:
Invigning av nya Hästshopen på travbanan med skumpa och god mat. Allt vart gratis men tyvärr fick det bli alkoholfritt för mig och emma. Efter det: Träning

Tisdag: Trav på Bollnäs. Steamer "gris-galopperade"och utgick, och ska nu kastreras på måndag *Äntligen!* Cowboy blev sur och slutade åtta. Han skulle ha varit fyra iaf om han inte tjurat ihop. Så det var en trist kväll men hela dagen var katastrof, bara massa stess.
Värst av allt ändå var att ettåringen som vi fick in förra veckan, slog omkull sig inne i boxen så illa att vi misstäker att hon brytit höften/bäckenet! Hon skulle få prova att ha sele på sig för första gången, men när hon kom in i boxen fick hon panik och halkade omkull...Fy sjutton vad dåligt jag har mått, känns som om det var mitt fel eftersom det var jag som satte på henne selen. Hoppas verkligen ingenting är brytet...men hon har iaf bara blivit bättre och piggare. Idag (torsdag) gick hon nästan helt haltfritt på benet. Får se i morgon hur det ser ut. Hoppas, hoppas verkligen att det inte är nåt allvarligt...

Onsdag:
Träning...så trööött.

Torsdag:
DM-Match mot Alfta. Vi vann med 9-2! Otroligt skönt och väldigt rolig match att spela, men nu är jag slut i kroppen. Egentligen så var jag seg redan under spelet också, fötterna och vaderna värker och ömmar. Får se hur det kommer att gå på lördag då vi möter IBC Hernösand. Dom ligger näst sist i tabellen så vi borde ha goda chanser att ta tre på poäng...

I morgon är det äntligen fredag och helg igen...Längtar efter att få sova ut, utan att vakna av väckaklockan!
Det blir kanske Bålsta i helgen efter matchen..*smile*

*rock on*



Mjölksyra...

Jag har mjölsyra från topp till tå, alla muskler. Ryggen värker, knäna gör ont, det strammar i vader å senor... Kan hålla på länge med att gnälla om hur sliten jag är, men det känns som om det är med all rätt!

Igår åkte vårat lilla lag upp till Sundsvall för att spela match. Vi var lite kort om folk vilket gjorde att Johan valde att låta backarna spela non stop...vilket betyde att jag och Jossan fick spela hela matchen!!
Vi gjorde två byten varje period. Så det blev inte mycket vila på dom där 60 minuterna. Tack och lov så backade deras lag hem väldigt mycket och föll in i vårat tempo vilket gjorde det lite lätter för oss att orka.

Trots att vi hade större delen av spelat så lyckade dom leda med 2-0 efter två riktiga skit mål. Båda kom när det var rörigt å grötigt framför mål. mer tur än skicklighet.
Efter 17 minuter lyckades jag spräcka nollan åt oss med ett skott från mittlinjen, och en minut senare slog Lillen i 2-2 sen var det klart i princip även om det stod 3-2 till oss länge.
När slutsignalen ljöd ledde vi med 6-3! Ännu en härlig seger!

Men vad sliten men är idag! Försökte springa av lite mjölsyra på träningen idag...vet inte om jag lyckades.

Förutom matchen så var helgen riktigt trevlig den också. Kristoffer och Lule kom upp på fredag kväll och stannade till Söndag. Massa film, god mat och trevlig sällskap...synd att tiden går så fort när man har roligt...

Måste nog sova nu om jag ska orka i morgon. Det kommer att bli en långdag på Bollnästravet, jag ska sela ut Steamer och Cowboy på tävling. Hoppas det går bra bara...

*rock on* 

Insider...

Jag kollade på Insider på TV3 igår kväll och blev så extremt upprörd! Det bara bubblade innombords och jag kunde inte somna före klockan tolv bara för att jag var så arg!
Det handlade om sjuka, äckliga, skadade människor som våldför sig på hästar, och andra djur för den delen...
Jag kan inte förstå hur man kan bli tänd av att våldföra sig mot en annan levande varelse, så jävla sjukt!

Avsnittsinfo från Insiders hemsida:

"På morgonen den 17e november 2007 fann Catrine Doverholt i Hede, Dalarna, sin dotters ponnysto Silver svårt skuren. Någon hade under natten varit inne i stallet och stoppat in ett vasst föremål i ändtarm och vagina som skurit sönder henne inuti. Silver avlivades några timmar senare på djursjukhuset Strömsholm. Sadister som skadar eller dödar hästar runt om i Sverige är ett snabbt ökande problem.

 

 Under de sex första åren på 2000-talet har närmare 200 hästar drabbats. Det är en markant ökning jämfört med 90-talet då totalt ett 50-tal hästar drabbades. Oftast är det ston som råkar illa ut, och en vanlig skada är skärskador kring slidan. Problemet är ofta epidemiskt med flera drabbade hästar i samma område. Under 2000-talet har Dalarna haft ett antal fall som skakat trakten kring Hedemora och Avesta. Alltifrån anmälningar om tidelag på höns och hästar, till knivskärningar och att någon stoppar in träpålar i hästarnas vaginor.

 

Under 2008 har attacker rapporterats från olika delar av landet, bl. a. i Västergötland, Jämtland, Värmland, Östergötland och Sörmland. Polisen löser sällan sadisternas attacker på hästar, men i fallet med ponnystoet Silver finns det bevismaterial som pekar mot en viss person. Fotavtryck utanför stallet, och DNA i form av sperma som återfanns i Silvers box, ledde polisen till familjen Doverholts grannes 42-åriga bror. Mannen hade vid tiden för brottet varit på besök hos brodern i Dalarna. Rättegång mot 42-åringen hålls i december. 

 

Så sent som i augusti skedde en ny knivskärning i Dalarna, den här gången i Hedemora. Någon skar ett långt snitt på 15-åriga dressyrhästen Mille när han stod i stallet. Polisanmälan gjordes men ingen utredning påbörjades. Detta är inget ovanligt då brottet normalt är lågprioriterat med låg straffskala."

 

Den anklagade 42-åringen intervjuades i progammet och verkar total blåst! Han sa att han var tvungen att runka minst två gånger per dag och att nån smygit sig in och tagit kondomer eller papper från under hans säng och smetat ut det i stallet för att sätta dit honom. Hur jävla långsökt är inte det?! och hur äcklig är han om det ligger massa använda kondomer under hans säng?!
Dom hittade även matchande sågspån i hans byxfickor vilket han inte kunde förklara...
Karln har tidigare blivit dömt för misshandel två gånger men anser att han är oskyldig i båda fallen. Den ena gången spöade han sin fru när han trodde att hon var otrogen, vilket han anser sig ha rätt till! Och den andra gånger handlar om när han säger att han "råkat" knuffa in en tjej i buskarna. Låter det som en smart och trevlig kille?! Fy fan.. ju mer han pratade juh mer korkad blev han i mina ögon.
Dom sa han hade fru och barn...
Sånna människor förtjänar inte att leva. Jag är inte för dödstraff, men när man njuter av att skada andra är det nåt allvarligt galet fel i huvudet på dom, och dom har förverkat sin rätt till att leva!

GAHH! Vad arg jag är!
Jag hoppas verkligen att det blir straffändring och att dom inser allvaret i det här...

Alla dessa vackra hästar...

*rock on*

Låt den rätt komma in...

Vilken helg det har varit. Det har inte blivit mycket sömn inte.
Jag skulle visseligen lägga mig tidigt i fredags kväll men Emma kom förbi en sväng och hon kom inte härifrån förän halv ett. Inte för att det gjorde nåt, jag har nog inte gått och lagt mig nåt tidigare annars heller...

Väckarklockan ringde strax efter sex så då var det bara att kliva upp och åka till stallet för att jobba. Allt flöt på bra och det gick fort att jobba. Inga problem nånstans och Janne hade till och med fodrat frukost när jag kom dit.

När det var klart fick man stressa hem för att hinna med bussen till Sundsvall. Det var dags att möta Ankarsvik i innebandy. Tolv rullade vi från Bollnäs sporthall. Jag var inte nå taggad just då, bara trött och seg. Fick sova nästan hela vägen upp. Hade önskat att det var en längre resa för jag sov så gott.

Men bara man kommer ut på plan igen så glömmer man genast allt och allt känns bara roligt igen. Matchen började och vi spelade hyffsat bra och med lite tur så ledde vi med 3-1 efter första perioden. Allt kändes bra när vi gick ut inför andra men vi tappade allt spel vi någonsin haft, vi slutade spela som ett lag och ingenting fungerade. Vi tappade till 3-3! Vi hade tur att det inte blev mer mål till dom...
Det var många bistra miner i omklädningsrummet i pausen...men efter det kom vi ut som ett nytt lag på planen och vi ägde större delen av sista perioden. 8-3 vann vi matchen med! Jag gjorde ett av målen! : Följde med Sigge och Vickan upp framför mål och fick en fin pass av Sigge så det var bara att skjuta i mål. Det var en av dom roligaste perioderna den här säsongen, vi spelade väldigt fin innebandy stundtals.
Det kändes så skönt att få vinna! På bussresan hem blev det lite öl och många skratt.

När vi kom hem gick jag, Emma och Frida på Folkan och dansade till Hudikbandet Två Backar Läsk. Jag hade planerat att gå hem tidigare men hade så roligt att vi blev kvar till dom stängde *smile*
Men i morse var jag inte så kaxig när jag skulle upp och jobba...men det gick bra iaf. Hästarna var snälla idag.

Resten av dagen blev det bara att slappa och vila. Kollade på film med Frida, Emma hos Urban nu ikväll. Vi såg filmen "Låt den rätte komma in". Jag har vela sett den länge, mycket för att det är vampyrer *smile* och sen håller jag på att läsa boken, vilken jag tycker är rätt bra. Rå och äcklig ibland med bra...men filmen är juh aldrig lika bra som boken så jag hade inte så höga förväntningar, plus att den fått jätte bra betyg och blivit nominerad till flera priser vilket aldrig brukar vara ett bra tecken...och så var det även den här gången *suck* Det var inte mycket som stämde med boken, och massor av saker bara svischade dom förbi och lämnade oförklarade. Har man inte läst boken tycker jag det borde vara svårt att hänga med, till exempel får du aldrig nån förklaring vilka vissa människor är. Dom bara dyker upp och försvinner lika fort. Många viktiga saker har dom hoppat över och det fattas stora bitar i storyn, som tex att han återuppstår efter att han trillat ner från hustaket och att Eli egentligen heter Elias osv... Vilket gör att man bara blir irriterad när man ser den.
Det är synd för det har verkligen kunnat vara en jätte bra film men så blev det tråkigt nog inte...

Nu är det dags för ännu en ny vecka iaf...inget roligt inplanerat. Får se vad som kan komma att hända.

*rock on*

Barnslig...


...Så sant

*rock on*

4 am forever...



"And I'd wish the sun would never come
It's 4 AM and you are gone
I hope you know you're letting go
It's 4 AM and I'm alone
"


-Lostprophets

*rock on*

Hell-day...

Åh vilken fruktansvärd dag det har varit, eller egentligen så har hela veckan börjat katastrof *suck*
Först så gick det som det gick i helgen...blev mer tårar än på länge.

..och igår när jag var upp till Östersund var Fröjdson pissdålig. Han såg ut som en miljon och på två steg tog det tvärslut. Misstänker att det är en halsinfektion.
Alla dessa jävla halsinfektioner! Vi har aldrig haft så mycket problem med det som vi haft den här sommaren-hösten. Hoppas Mark har svarat på behandlingen och ska bli frisk nu...

..Sen idag hände en olycka och jag flög ur vagen för första gången på alla år jag kört häst! Var ut med "min" tvååring som jag kört hundra gånger och aldrig har varit några problem med. Nu hade hon vilat i nästan en vecka pga av att hon blev styken från tävlingen på pga av vädret och att det inte gått att köra på flera dagar pga snön..så hon var väldigt pigg. På vägen hem fick hon flipp och började dra åt sig rumpan och innom några sekunder slog hon för fullt. Hon blev bara mer och mer skrämd för varje gång hon slog. Jag såg bakhovarna och magen på henne flera gånger *rysa*
Hjälpte inte hur mycket jag drog i nån av tömmarna eller hojtade på henne. Det kändes som en  evighet men det gick nog på bara några sekunder, tillslut fick hon ena tömmen mellan bena och då var det i princip kört. Hon fick total panik och jag halvt flög/ kastade mig ur och landade på mage i snön. I vilt sken såg jag henne försvinna bort... *suck*
Vilken mardröm det var. Var livrädd jag skulle hitta henne med bryten nacke nere i gropen eller påkörd av en bil ute på vägen..
Men hon hittade vägen hem även om hon var för förvirrad för att fångas på en gång.
Otroligt nog och tur i oturen fick ingen av oss nå skador, eller jag lär nog få några blåmärken och hon lär nog var lite sliten ett tag fram över. Ett hjul på vagen gick sönder plus tömmarna men det var allt. Förhoppningsvis får hon inga psykiska mén av det här. Vissa hästar går aldrig mer att köra efter att dom kommit lösa, dom blir för rädda...
Hoppas verkligen det inte blir nå mer...

Nu ska jag dra ett täcke över mig och inte komma fram förän i morgon.

*rock on*



Halloween...

Jag skriver inget inlägg om gårdagens bravader, jag låter fotografierna tala för sig själva *smile*
Men hursom helst så var det en lyckad och rolig kväll. Hoppas att alla tyckte det

Kolla in alla bilder från kvällen här:

HALLOWEEN



Jag, Emma och Frida!

Men det var gårdagen och nu är det dags för en ny vecka. Jag ser inte fram emot det över huvudtaget..har inget att se fram emot. Ska kliva upp 04.40 för att åka till Östersund på lunchtrav med Fröjdson i morgon *suck*
Och inte har jag nå vinterdäck på bilen än heller sen jag har varit väldigt oense med min far *suck*
Bara för att jag inte vågade köra bilen med sommardäck på glashala vägar med ett bälte som inte fungerar som det ska *suck*
Får se hur det går...

*rock on*

RSS 2.0