Seg-Söndag....

Söndag...snart måndag.
Trött och hela kroppen värker. Man är lite sliten efter många sena nätter, hårt innebandy spel och förkylningar.
Hostade i natt så jag inte kunde sova *suck* Hoppas det ger med sig snart.

Utöver det så har det varit upp och ner...
Vi förlorade semifinalen i DM mot Hudik-Björkberg, med ett jävla noll. Det heter så från och med nu, inte 1-0 utan ett jävla noll. Så otroligt surt. Vi spelade så bra men lyckas inte göra mål. Så har det sett ut dom senaste matcherna. När ska det släppa?

Efter det blev det julfest med innbandyn på Hertsjö gården. Det var riktigt trevligt men jag kom aldrig igång. Var inte på nåt strålande partyhumör, men maten och underhållningen var jätte bra. Vi bjöds på potatisgratäng och kyckling. Trubaduren spelade mycket gamla låtar, många som man kunde sjunga med i, vilket vi också gjorde. Det är kul att damerna håller fanan högt i föreningen *smile*
Men vid tolv var jag nöjd och vela åka hem och vid ett fick jag och Emma äntligen skjuts ner till Bollnäs.



-[Jag och Jossan på Julfesten]-
Mer foton på Pixbox

Sov inte många timmar i natt, låg mest och hostade. Det enda jag har gjort i dag som var någorlunda vettigt var att diska...

På kvällen gick jag och Frida på bio. Vi såg filmen Twilight. En film som jag ett fram emot att se i över ett år...
Den var riktigt bra, även om det var mer en romantisk film än en vampyr film. Det enda som riktigt störde mig var lite små grejer som att vampyrer inte syns i speglar och att det inte syntes till en enda huggtand i hela filmen. En riktig vampyr ska ha huggtänder iaf enligt mig.
Åh vad jag också vill ha en vampyr! *smile*
Det ska bli intressant att läsa böckerna nu, böckerna brukar juh alltid vara mycket bättre...


Måndags i morgon och det dags för två dagars jobb innan jag åker ner till Bålsta för att fira nyår...hoppas det blir trevligt.

*rock on*

Juldagen...

Det var jätte kallt ute när jag åkte till jobbet på Juldags morgonen. Istället för -1, som tv4 vädret lovat, var det -15 grader!
Jag hade lovat Frida och Linn att åka trilla men då såg det inte lovande ut...

Vid tolv tiden hade iaf temperaturen sjunkigt till bara 8 minusgrader så vi bestämde oss för att köra ändå.
Fröjdson var glad och pigg att få komma ut och röra på benen.
Vädret var kanon och solen strålade medan vi satt under filtar på trillan medan Fröjdson skrittade med taktfasta steg framför oss samtigt som bjällrorna pinglade. Det var mysigt värre.



Pixbox

När vi var klar i stallet åkte vi hem för att byta om och göra oss i ordning. Jag hade ingen biljett eller nåt så jag visste inte vart jag skulle...men sånt brukar lösa sig *smile*

Först hamnade jag på en förfest uppe på Ren, men jag kände på engång när jag kom in innan för dörrarna att det där inte alls var "mitt folk". Alla jätte fin kläda med slips och så, killarna satt i köket och tjejerna satt i vardagsrummet och pimplade vin. Alldeles för mycket plus i kanten för min smak... Så jag drog efter ca 20 minuter, det kröp riktigt i skinnet på mig.

Hamnade då på förfest upp på Granberg hos Thoms. Hade så sjukt roligt! Trots att det bara var jag, Thoms, Harrysson å Ljung. Allt var nästan som förr i tiden. Lirade lite Guitar Hero och kollade på gamla kort...
Vid halv elva drog vi ner till Tranan. Jag lyckades få köpa Långens biljett, fast jag hade inte behövt någon biljett...det var ingen kö, men det var alldeles perfekt med folk där inne. Lagom mycket, lagom fullt över allt och massa kändisar.
Hittade Fredrik och dom på dansgolvet å röjde med dom, drack en massa öl, sen stod jag med Einar och röjde till M.I.D. Shit! Det var också nostalgi! Dom var riktigt bra!
Jag hade så jäkla kul hela kvällen, vela verkligen inte att det skulle ta slut!
Fick många komplimanger igår också, från olika personer. Vet inte riktigt vad jag gjort som såg annorlunda, men bra var det tydligen *haha* Man fick en självförtroendeboost när man fick höra man var snygg å såg bra ut, måste försöka hålla i det här nu *haha*
Men det är juh alltid trevligt med beröm...

Var hemma nån gång innan tre och måste ha slocknat som en stock med tanke på hur många missade samtal och sms jag hade, men vaknade dagen efter och var oförskämt pigg.

Men ikväll blir det lugnt...har juh DM-slutspel i morgon! Håll tummarna att det går bra...

*rock on*

Lyssnar på: Mötley Crüe

Julafton 2008...

Så har ännu en jul kommit och gått.
Det här julen blev en av dom bästa på senare år..Julafton såg precis ut som den har gjort dom senaste 24 åren av mitt liv.
Tydligen hade jag varit ganska snäll då jag fick många paket!
Innehållet i paketen bestod av:

-En Ipod från brorsan! Lite chockad jag blev när jag öppnade paketet men väldigt glad!
-4 böcker: Brisingr, Om Jag Kunde Drömma, Ljudet Av Ditt Hjärta, När Jag Hör Din Röst
-Spaspots, lampor att ha i badrummet
-Vinterkängor, rånarluva och strumpor till jobbet
-Pengar...såklart.
-3 Kinderägg! Nostalgi på hög nivå!
-Armband
-Underkläder
-Prydnadsfigurer



En bra och trevlig julafton. Pappa fick en Mackmyra Whiskey av mig och bror som han aldrig tänker öppna, bara titta på *haha* Mamma verkade nöjd med sina paket också. Brorsan som inte hade önskat sig någonting fick trots allt många paket och dom största av alla.
Jag var hemma i Bollnäs vid elva tiden, rejält trött och inte nå laddad inför morgondagen...men det skulle det bli ändring på.

*rock on*

Konstnären...



Hittade en gammal teckning hemma hos mamma och pappa som jag gjort nån gång under 1990! Då var jag alltså runt sex år! Roligt att hitta sånna gamla saker och minnen. Ganska impad *haha*

*rock on*

Dan före dan...

Det är bara några timmar kvar till Julafton börjar. Jag sitter hemma hos mor och far. Hade tänkt att sova här i natt. Har klätt granen i dag och slagit in alla paket till i morgon. Känner mig ganska lugn, tror att allt är fixat och klart. Det enda tråkiga är att jag kommer att jobba hela julen *suck* Hade varit skönt att få vara ledig nån dag men får tänka att jag får jobba bort all julmat istället då så jag kan äta ännu mer *hehe*

Har redan konstaterat att bror kommer att få dom två största paketen i år, och det blir nog ingen bil i år heller för min del om dom inte har lyckats gömt den riktigt bra *smile* Två eller tre böcker kommer jag att få iaf. Kunde juh inte undgå att känna på dom lite när jag la iordning paketen under granen.


-[Årets gran, katterna har redan varit och dragit i glittret och rivit ner julgranskulorna, därför den ser lite risig ut. Får se hur länge den får stå]-

I morgon ser dagen ut som så att jag åker och jobbar på morgonen vid sex och sen är det bara hem och göra sig iordning och efter det kommer folket och maten serveras. Sen är det fika och vila som gäller innan det blir dags för paket öppning vid sex-sju tiden på kvällen.
Hoppas på en trevlig kväll och dom har till och med lovat snö!

Wish you a metal christmas and a headbanging new year!

*rock on*

The Dirt...



Jag köpte en julklapp till mig själv förra veckan, en bok. Tyckte jag förtjänat den efter allt slit å stess.

Egentligen var jag ute och handlade dom sista julklapparna åt mamma när jag hittade den. Boken var The Dirt, en biografi om rockbandet Mötley Crüe.

Sen jag öppnade den har jag inte kunnat släppa den.  Fängslad från första meningen. Man blir berörd på många sätt...chockad, äcklad, ledsen, road. Det är ett under att dom fortfarande lever. Man blir även inspirerad av deras vilja att lyckas nå sina mål, inget kan stoppa dom att ta sig dit..
Man behöver inte gilla Mötley Crüe för att läsa den. Rekommenderar den verkligen...ska skynda mig att läsa slut på den!


*rock on*



Lyssnar på: The Offspring - You're Gonna Go Far Kid // Shindown - What A Shame // The Darkness - Christmas Time

Slutkörd...

Dygnets 24 timmar och veckans sju dagar räcker inte till för att jag ska hinna med att göra allt jag behöver, vill och måste göra *suck*
Jag är ständigt stressad, men samtidigt så får jag skylla mig själv. Skulle kunna välja bort nåt men jag vill juh göra allt, plus att nu när det är december händer det juh extra mycket saker...

Förra helgen så var det juh full rulle med match mot Hudik/Björkberg som vi lossade med 3-2. Det sved rejält..Vi gav bort seger till dom. Vaknade inte förän det stod 3-0 till dom men då var det försent...

Måndag hade vi också match. Då mötte vi Söderhamn i sista DM matchen innan slutspelet, den vann vi med 3-1. Vi spelade hyffast men hade svårt att få in bollen i mål, det har varit genomgående dom senaste matcherna...hoppas det lossnar till DM iaf.

Tisdagen bjöd på julbord på Växbo krog. Farmor fyllde år, och alla tidigare år har hon bjudigt på mat hemma hos sig, men nu blev det på Växbo Krog istället. Jag måste säga att jag belv lite besviken på maten, hade förväntat mig mycket mer för 450:-( kostade nånting sånt för en person) Potatisen var katastrof! Den var så salt att den inte gick att äta:P Sen var det typ kalvkött överallt, som tydligen är deras delikatess vilket jag inte gillar nåt speciellt. Efterrättsbordet var väl bäst av allt men dom hade inte riktig Ris a'la Malta vilket var tråkigt.
Det var inte speciellt mysigt där inne heller, fint och stil rent men mysfaktorn i lokalen där men åt var lika med noll. Annars är juh Trolldalen ett av dom finaste ställerna i hela Hälsingland. Vi hade iaf ganska trevlig, jag var mest grinig för jag var så hungrig.

På onsdagen stressade jag ner på jobbet och köpte dom sista julklapparna. Skulle ha köpt nåt mer till mamma annars är jag klar med den biten iaf. Efter det var det innebandyträning som gällde.

Torsdag var den stora städ och tvätt dagen *suck* Tråkigt men nödvändigt. Allt borde vara klart för vad Jul och Nyår innebär iaf.

På fredagen åkte jag på trav med Mark upp till Bergsåker. Vi startade i lopp nio och efter en ganska tuff öppning i dimman så fick han dödens. Strålade! eller inte*Suck* Han slutade oplacerad,  sämre än vad han borde ha varit även om han gick i dödens...så det blir veterinären på måndag. Tänk om hästarna kunde prata istället...

Lördag morgon ringde väckarklockan sex. Halv åtta satt jag på bussen med resten av laget på väg upp till Östersund på dubbelmöte. I första matchen mötte vi Östersund IBC (serieledarna) där vi fick oss en fin lektion i hur man spelar innebandy, väldigt duktiga tjejer. Möter man ett duktigt lag svoder det inte lika mycket att förlora...
På kvällen hade lekledaren Linnea fixat massa roliga lekar och mitt upp i alltihopa dök Bollnäs/Hertsjös egna lilla luciatåg upp som bestod av Sigge och Vickan. Dom hade gjort om alla lucia låtar och alla i laget fick en egen vers. Vi skrattade så tårarna rann!
Efter det var alla slutkörda och vi slumrade sött.

Så blev det söndag morgon. Även den här dagen började tidigt. Nio skulle vi åka med bussen! Ingen sovmorgon alls.
Matchen började elva mot Krokom och vi var taggade att vinna, men som vanligt tog det ett tag innan vi fick in bollen i mål, men sen ramlade det iväg. När slutsignalen gick stod det 5-0 på tavlan till oss. Sweet! Säsongens första nolla. Riktigt skönt med en seger och ännu skönare att få åka hem.

Nu börjar julveckan och jag vet just nu inte hur jag kommer att jobba i jul men vill jag vara ledig på nyår så kommer jag bli tvungen att jobba mycket, men det gör väl inte så mycket när jag ändå inte kan supa nåt speciellt eftersom vi har DM i helgen... Önskar mig ett guld mest av allt, men i år kommer det bli ruskigt tufft!

Det var den senaste veckan i korthet...så mycket som händer nu.

*rock on*

Kreativ....

I made this... *lite nöjd*




Jag fick två hyacinter igår på jobbet från Ingrid, våran hästmassör. Hon hade tänkt att göra en egen julgrupp och ge bort men inte haft tid så nu fick vi dom bara som dom var i sin lilla plastkruka.
Jaha hur gör man nu då? tänkte jag som inte är speciellt huslig av mig eller som inte förstår mig på blommor, men något var jag tvungen att fixa i ordning...

Så med lite mossa å grejer så blev det så här...blev rätt så nöjd med mig själv även om det inte är så avancerat *smile*

Så här mycket julkänsla var det längesen jag hade, ser faktiskt fram emot julen. Det var det längesen jag gjorde...

*rock on*

Volbeat...

I mars 2009 ska jag och Emma på Volbeat! Wiii! Vad roligt!
Hittade biljetterna av en slump. Trodde att allt var slutsålt men på Skrikhult fanns det kvar. Även om jag planerat att gå på en annan konsert med All That Remains istället så vägde det här tyngre.
Efter julafton kanske man har råd med båda *hehe*

Alla som vill haka på så är det bara att göra det, än så länge fanns det biljetter kvar iaf...



Maybellene I Hofteholder - Volbeat


Allsångs låten #1! Framför allt på E4:an *haha*

*rock on*

Bakfull...

I dag har jag varit yr värre. Jag minns inte sist jag var så här bakis. Brukar inte bli det men jag har en känsla av att allt beror på mjölkdrinkarna å snapsarna jag blev bjuden på igår *hehe* men trevlig var det iaf.
Maten och uppträdande var jätte bra med allt vad det innebar. Är för trött för att berätta allt som hände...

Idag är det 19 årsedan syrran dog.......

*rock on*

Fullt ös...

Efter en totalt värdelös vecka där Cowboy blivit såld och åkt till Malta, ettåringen fick åka upp till Gud. Där fuxjäveln nästan sparkade ner mig för att hon är så galen och hysterisk. Då Fröjdson tvärnitade på upploppet ännu en gång *suck*
Hela den här veckan har varit kass och full med dåliga nyheter..var på så dåligt humör så jag inte orkade träna i onsdags, plus att jag var öm i nacken sen fuxludret nästan förstört min hjälm, plus att jag sträckte mig i ljumsken när jag halkade i den blöta snön.
Igår hade jag sett framemot att åka till Bergsåker med min pärla Mark och med min tvååring till passhäst, Queen Turbo.
Det blev inte riktigt som jag tänkt mig och Mark fick ett riktigt tufft lopp trots att han helst skulle få ett lugnt "rygglopp" Så mitt på upploppet fick han mjöklsyra och stumnade till en 6:e plats, men man kan inte begära så mycket mer. Han gick 16,7 i första starten på två månader...nästa gång tar vi dom!

Queen skötte sig riktigt bra. Andra starten i sitt tvååriga liv och hon klev i väg fint från sitt springspår. Ulf letade sig ner till planket med henne. Ett varv kvar till mål fick hon en galopperande häst framför sig som hon klev runt utan några större problem. På upploppet blev även hon trött men hon höll sin fart hela vägen. Hon är inte nå hårt jobbad och skulle egentligen gått i vinterträning så det var nästan förväntat. Huvudsaken var att hon skötte sig och hon sänkte även sitt rekord med en hundradel. Det blev en bra erfarenhet för henne att få åka på en ny bana och tävla vilket hon klarade galant, plus att hon fick 5000:- för sin 6.e plats.

Tur Peter hörde av sig några gånger och hade lite snack i positivt tänkade. Det behövdes verkligen den här veckan. Var väldigt låg ett tag...*suck* Vissa andra bryr sig juh inte...

Nu är det lördag iaf och snart är det samling till helgens match. Derby mot Alfta! Sist vann vi ganska klart men mycket kan förändras...Ska bli kul iaf.
Efter det är jag bjuden på Julshowen på Höghammar Hallen tillsammans med jobbet. Då ska jag inviga min ny klänning! Ser framemot den här dagen iaf och hoppas den blir bättre än veckan som var...

*rock on*

Nykter...

Favoritlåten just nu:


Sober - Pink

"...I don't wanna be the girl who has to fill the silence...
The quiet scares me 'cause it screams the truth
Please don't tell me that we had that conversation
When I won't remember, save your breath, 'cause what's the use?

Aahh, the night is calling
And it whispers to me softly, "come and play"
Aahh, I am falling
And if I let myself go, I'm the only one to blame

I'm safe
Up high
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain
Inside
You're like perfection
But how do I feel this good sober?..."


Videos är inspelat i Stockholm av min favoritregissör Jonas Åkerlund. Helt klockren just nu...

*rock on*

Klänningen...



Jag är så himla nöjd *smile* Den kommer passa perfekt till Julshowen i helgen! Och kanske den får följa med på Nyår också...

*rock on*

Tidsbrist...

Ännu en helg har gått och ännu en måndag...
Lördagen och söndagen bara flög förbi. Jag jobbade hela helgen plus att på lördagen spelade vi match uppe i Sundsvall, vilket gjorde att det blev ganska intensivt.

Till matchen då: Vi mötte Klockarberg i Njurundahallen. Hallen kändes väldigt liten och det ekade otroligt mycket där inne. Det var svårt att höra varandra på plan.
Motståndarna pressade på hela tiden och spelade i stort sätt "man man" hela tiden, vilket var väldigt trist. Vi hade större delen av matchen men hade väldigt svårt att sätta bollarna i mål.
Vi ledde länge och det kändes säkert men lite slarv i försvaret och helt plötsligt stod det 2-2! Vi pressade på och försökte få in bollen i mål men det var hela tiden nån stolpe, ribba eller nåt liknande som var i vägen.
När det var två minuter kvar av matchen hände det:
Mia i vårat mål fick tag i bollen och laddade för ett rejält utkast...mitt framför henne gick en motspelare med ryggen mot som inte var så intresserad av att flytta på sig. När Mia slängde iväg bollen träffar hon tjejen rakt i bakhuvudet och dommaren blåser i pipan direkt. Så med mindre än två minuter kvar av matchen lyckas vi få powerplay! Spänningen var intensiv.
Tiden rullade iväg fort och vi hade ett par farliga chanser men bollen vela inte in i mål helt enkelt!
Tio sekunder kvar av matchen kändes det som det var klart...10, 9, 8, 7...den tickade iväg...Vi på bänken ropade för fulla halsar på bänken! Då lyckas Tessan fiska fram bollen bakom mål och passa upp till Sassa som löper in och knackar upp en backhand rakt i krysset! Med bara 2 SEKUNDER kvar!! 
Vi jublade och hoppade ut på plan som om det varit SM-Final i Globen! Jäklar vilken skön seger det var.

Hemresan gick bra trots snöslask, is och en bakhjulsdriven BMW.
När jag kom hem var det bara att byta om och gå iväg på förfest och efter det Sport In. Ett bra slut på en lång dag.

Söndagen bestod också av jobb *suck* Det tog en halv timme extra att jobba för att jag var så trött..
På eftermiddagen åkte jag och Frida ner på Julskyltningen på stan. Det var väldigt mysigt trots att det inte fanns en gnutta snö på baken. Jag köpte äntligen klänningen som jag har trånat efter i över tre månader! (bild kommer)
Köpte även knäckäpple som jag har längtat efter hela året. Det var precis så gott som jag minns det, så saftigt och sött. Måste göra sånna själv till julafton!
Efter det åkte vi till sporthallen för att kolla på när herrarna lirade match mot Wallvik. Vi gick när dom ledde med 13-1. Det slutade med att dom vann med hela 29-2! Snacka om utklassning, roligt att det går bra för herrarna igen.
Vid halv sex åkte vi ner för att se vem som skulle bli Bollnäs Lucia i år. En av tjejerna från vårat lag var nominerad: Matilda.
Dom kom med häst och vagn och tågade sen upp på gamla Tingshustrappan med ljus och kransar. Stora delar av vårat lag var där i publiken. Dom sjöng lucia sången och sen skulle Lucian utses...Det blev Matilda! Vi jublade i publiken innan jag var tvungen att stressa iväg till Take Off där jag skulle träffa resten av familjen för att äta mat och fira mamma som fyllde år. Det var också trevligt värre även om jag ätit godare Plankstek.
Kvällen avslutades med film tillsammans med Emma och Frida. Vi såg Eden Lake, väldigt obehaglig *ryser*

Som sagt så var helgen otroligt intensiv, och alla kommande helger i december kommer vara lika fullbokade. Ibland önskar jag den här månaden kunde vara över så det kunde bli lugnt igen...får hoppas det blir roligt iaf.
Nu är John Blund här igen. lär väl sova så man orkar med tisdagen också.

*rock on*

RSS 2.0