Plumb...

Så vacker låt från en av världens bästa tv-serier:

Cut - Plumb

"But I do not want to be afraid
I do not want to die inside just to breathe in
I'm tired of feeling so numb
Relief exists I found it when
I was cut"


Livet suger...
Orkar inte med mer just nu. Skyddsvallarna klara inte mycket mer. Små händelser får vallarna att börja svaja. Livet är bra orättvist på många fronter...Svårt att se nåt ljus i allt mörker *suck* Ta aldrig nån eller något förgivet..

Nu blir det match mot Ankarsvik...

*rock on*

Mina skräck favoriter...

Det här var svårare än vad jag trodde; att ta fram mina fem favorit skräckfilmer, eller rättar sagt dom fem stycken som skrämt skiten ur mig!
Några har gjort så jag haft svårt att sova på flera dagar, man har sett mystiska skuggor i ögonvrån och inbillat sig en massa *hehe*

Varje söndag brukade vi kolla på skräck förr om åren, nu är det lite mer varierat, men fortfarande film varje söndagkväll. Bästa tiden på helgen nästan.

Ett av kriterierna för att få vara med på just den här listan är att det ska vara en "skrämsel film", inte en blod och splatter film som tex Saw och Hostel. Inte eller någon "stab-film" i stil med Scream eller Halloween. Sen vägrar jag att se zombi-filmer!! Fy sjutton för zombis, det är nog dom värsta monstrerna! Inga gamla klassiska skräckfilmer är med heller alla är från åren mellan 2000-2010

Så här kommer dom:

1) The Decent (Instängd)
Herrejävlar! Ett kompisgäng med tjejer som bestämmer sig för att klättra i grottor. Bara det hade räckt! Grottor är otrevliga platser. Trånga, mörka och läskiga utrymmen, och så slänger vi in lite otäcka blodtörstiga monster på det. Monstrerna såg fruktansvärda ut! Vita och äckliga.. Hade hög puls genom hela filmen och satt med kudde framför ansiktet mesta hela tiden. Kommer aldrig gå i närheten av någon grotta.
Finns några liknade filmer, ex The Cave men den här är klart den bästa.

2) Paranormal Activity
En lågbudget film utan häftiga specialeffekter, bara ren och skär skräck!

Ett par tror att deras hem är hemsökt av någon slags ande så dom bestämmer sig för att försöka fånga det på film. Varje natt händer det något och hela tiden trappas det upp och blir värre och värre..

Det är en film som verkligen sätter igång fantasin. Ibland händer det inte så mycket i filmen men ens egen hjärna jobbar på högvarv och man sitter och skrämmer upp sig själv så det blir tio resor värre! Så fort klockan börjar sakta ner vet man att snart kan det hända nåt och pulsen stiger direkt.

Tydligen ska det finnas olika alternativa slut..

Jag sov på soffan, med lystet på och Kenny Startfighter på TVn, så rädd var jag! *haha*

 

3) White Noice

Efter den här filmen får jag panik så fort jag hör brus och ljud från högtalare och tv-apparater! Riktigt scary även om storyn hade kunnat varit lite bättre.

 

4) The Amityville Horror

En film om en familj som bosätter sig i ett hus där det skett fruktansvärda mord. En hel familj utplånades.. Efter ett litet tag så börjar pappan i huset bete sig konstigt och dotter börjar se människor. Sakta men säkert trappas det hela upp. En verklig nagelbitare. Påminner en hel del om The Shining. Både psykologisk och blodig. En av dom få filmer som verkligen är baserad på verkliga händelser..

 

5) The Others

En spökhistoria som utspelar sig under andra världskriget. En kvinna lever ensam tillsammans med sina ljuskänsliga barn i ett mörklagt hus. Märkliga saker börjar ske, och dom anar att dom inte är ensamma.. En psykologisk film som verkligen snurrar till det i huvudet! En rejäl twist. Obehaglig och vacker.


 

Man skulle kunna räkna upp hur många filmer som helst..men dom här har etsats sig fast mest av dom alla.

Har ni inte sett dom, SE DOM! Gärna med en kudde i närheten och trevligt sällskap *smile*


*rock on*


Dåliga, mycket dåliga filmer...

Det finns dåliga filmer och det finns dom som är ruskigt dåliga!
Under alla filmkvällar har det passerat en hel del sånna. Filmer där man funderar hur dom ens kunde få börja producera med tanke på det totalt värdelösa manuset, eller dom kassa skådespelarna, eller värdelösa specialeffekterna. Tänkte jag skulle skriva ner min topp fem lista just nu, ifall man skulle råka glömma bort och så andra kan undvika. Det alla dom här filmerna har gemensamt, förutom att vara dåliga då, är att vi kolla klart på hela filmen. Inga filmer här som man stängt av efter fem minuter eller liknande
Så här är listan:

1) Devil's Prey!
2001 kom denna fantastiska film. En klassisk "mördar highschool-ungdomar" film..trodde vi. Storyn är helt urvattnad och man kan förutspå varenda scen. Det är sterinljus, satanister och offerbord överallt. Så fort kamerakillen verkade ha tråkigt så zoomar han in på ett par nakna bröst, och sånna fanns det många av. Helt utan anledning så zoomas det in för att sedan återgå till storyn, till och med killarna i gänget som annars uppskattar sånt tyckte det var skumt.
Varför vi såg klart den här filmen vet jag inte än idag.

2) Sherdil
Jag säger bara: TÖNTIG! Spelar ingen roll att det är en barnfilm. Den är så töntig och löjlig att det blir pinsamt. Teletubbies har mer stake än den här filmen! Svenskar är så otroligt dåliga på att göra film. Blir så överspelat, överdramatiskt och bara pinsam.

3) Eternal
En lesbisk vampyr film, eller det har kunna varit. Då har den nog varit bättre, nu blir det bara en fjantig story. Manuset i sig har kunna varit bra: Elizabeth Bathory, en grevinna från 1500-talet, behöver sitt skönhetsbad i unga kvinnars blod för att fortsätta var ung och vacker. Men ännu en gång känns det som det är ett manus som bara skrevs för att gubbarna skulle få se lite nakna bröst.

4) The Final Destination 4
Hade dom inte råd med specialeffekter? Hade dom inte råd med någonting? Så fruktansvärt dålig! Blod som sprutar i västa "Evil Ed stil". Jag är lättskrämd, men inte en enda gång under filmen steg pulsen *suck*

5) The Village
En är blind, en är förståndshandikappad, en annan är helt nerkärad och whiped. Allt detta i en liten mystiskt by som omringad av en läskig skog med mystiska varelser i...Jisses.
Det hade kunnat gå, men när man får se varelserna blir den bara dålig och den sista halv timmen är bara plågsam. M. Night Shyamalan har verkligen inte lyckats gjort en bra film. Sjätte Sinnet är nog den enda som är okey. Resten är bara pinsamma. Jag vet inte om han försöker överraska tittaren eller om han bara får slut på ideér.


Som sagt finns det fler katastrof filmer men dom här ligger på min topp fem lista just nu, kanske finns det någon jag har förträngt. Sen finns det ju filmer som knappt är värd att nämnas tex Crossroads, Hitch mfl, eller allt annat som liknar romantisk komedi. Sånt ger mig bara klåda!
Kul att göra en lista, kanske ska lista dom bästa skräckisarna sen. Man har juh sett några vid det här laget *hehe*

*rock on*
The Cove...

Igår kväll såg jag en fruktansvärd film: The Cove..
En dokumäntär som handlar om delfinslakten i Taiji, Japan.

Tydligen så äter man inte delfinkött i Japan, pga av den höga kvicksilverhalten, men trots det slaktas över 20 000(!!) delfiner varje år. Hur går det ihop?
Från början i filmen verkar ingen veta nåt och allt är hemligt, med en regering som gör allt för att mörklägga och få jaga alla valar helt fritt.
Delfiner ses bland annat som ett skadedjur där nere, som äter upp fisk för fiskarna. Det resonemanget känner man igen: sälar och vargar här hemma.

Det är mycket här i världen man inte har en aning om, rätt otäckt egentligen om man börjar tänka efter.

I den här dokumäntären fokuserar man som sagt på en liten vik i Taiji. En vik som färgar vattnet med blod när fiskargubbarna är klara med sitt. Så fruktansvärt när man ser blodet rinna ut mot havet! Hur man så kallblodigt kan döda ett annat djur..
Ständigt förvånas man över hur otroligt grymma vi människor kan vara.. En film som måste ses, men med en stark varning för fruktansvärda bilder! Får inte blunda för det här.

Det är tur att det finns människor som Richard O´Barry och resten av teamet som kämpar för förändring.


*rock on*

Bubbel, Relax och Party...

På lördagen tillbringade vi flera timmar i Relaxavdelningen på Sporthallen. Så himla skönt att få bubbla, umgås och dricka öl.. var ut och slängde oss i snön en gång också *hehe*

Efter det gick nästan alla på Picasso och käkade innan vi fortsatte festen hemma hos mig. Jag vet inte hur många vi var exakt men vi har nog aldrig tidigare varit så många i min lägenhet på en och samma gång iaf!
Bilder från i lördags (NiZses bilder):

 

Dagen efter var inte lika rolig: chips, burkar och glas över allt. Tur att man fick lite städ hjälp av Frida och Einar.

Trots en sen kväll, somnade strax efter fyra någon gång, vaknade jag utvilad och ladda inför söndagens match. Det blev seger igen: 7-2!

Börjar känna att formen är på väg tillbaka på plan, känns skönt. Lita massage så blir det här bra *smile* Nu leder vi serien igen!

 

*rock on*


Alla Hjärtans dags present...

Det här låg innan för min dörr när jag kom hem från travet igår kväll:

 

Innut i låg det två såna här:

 

 

men vem är det ifrån??

 

Känner inte igen handstilen riktigt..plus att det är nån som vet vart jag bor..och det är ingen som har råkat nämnt nåt heller...

Det är iaf nån som känner mig väldigt väl! *ler*

Gissar på Erica eller nån i innebandy laget *hmm* Eller är jag helt fel ute..

Hur som helst blev jag glatt överaskad och strålande glad! Tusen tack!! Ska använda dom på söndagens match *smile*

 

*rock on*


Pulkaåkning...

Ikväll åkte jag, Erica, Frida, Gugge och Källänge till Nabban i Alfta och åkte pulka! Jäklar vad kul det var! Man blev som barn på nytt, även om jag inte är så vuxen annars heller *hehe*
Jag hämtade min gamla snowracer från Rengsjö, den är i princip lika gammal som mig! Vilket glid det var på den, kom ända ner på isen.
Mellan åken så grillade vi Tillmans korv och myste runt elden. Snön singlade fint ner runt oss, men på slutet tror jag alla hade mer snö innan för kläderna än var det var på backen *smile*

Perfekt en tråkig tisdag som denna. Nu blev man på bra humör igen, trots många dåliga nyheter. Vänner är bra att ha ibland*ler*

Hade kameran med men tyvärr tjurade den i kylan och det blev inte så många bilder, och dom 4 gruppbilderna vi tog försvann pga det kassa batteriet *sucka* Hoppas det blir fler gånger.

*rock on*

Min sadel...

Så är det snart dags att inviga min nya fina montésadel. Kommer nog kännas lite läskigt i början även om jag är hyffsat van att rida i korta stigläder.

 

På tordag gäller det igen, får se om Fiffan är på bettet då också..

 

*rock on*


Från 7:e himlen och ner...

Fan fan fan *suck* Så less på livet...

Det enda som varit bra den här helgen var att Turbo slutade trea ännu en gång i fredags. 13 500:- fick han för det. Han är duktig min pärla. När han försvinner så slutar jag med hästar...

På lördagen åkte vi till Sollefteå och lirade innebandy. Trots att vi vann matchen med 13-4 så kändes det inte som en seger efteråt...vet inte varför. Är bara less och har inget sug att spela längre. Känner mig helt ur form. två utvisningar lyckades jag dra på mig också *suck*

Efter det gick vi på Tuppens, inte så mycket folk men jag fick äntligen dansa. Längtat efter det. Allt var rätt kul tills det blev dags för den sista halvtimmen.. Mitt hjärta fladdrade då upp till sjunde himlen innan det föll handlöst ner och gjorde ett magplask på källargolvet...Det ligger nog fortfarande kvar vid stora baren *suck*

Att de alltid ska vara så komplicerat med känslor...sitter å lyssnar på depprock nu och tröstäter godis.
Söndag eftermiddag och jag vill inget hellre än att bara försvinna iväg någonstans. Jag måste ha semester..

Alone - Heart

Från 1987, ett av världens grymmaste band!*rock on*

En dag på jobbet...

Nu på slutet har det känts tungt att jobba. Hatar att frysa! Men idag följde Sanna med mig ut när jag skull rida Torinos Mali (Malin) på åkern. Sanna hade med sig sin Nikon, blev några fina bilder *smile*
Ibland har jag världens bästa jobb!


 
Jag vill också ha en systemkamera!! Såå mycket snö också!

*rock on*

Helg och Spökhus...

Jag hinner knappt med mitt liv! Varför går tiden så otroligt fort? Redan tisdag...

Om nån missade det så vann vi mot serieledarna Ankarsvik i helgen med 6-0!! Helt underbart skönt, men det var en tuff match trots dom siffrorna..
Helgen i övrigt var helt okey: Engmans Kapell på fredagen och M.I.D på lördagen. Hände inget utöver det vanliga, eller jo det gjorde det ju! När Johan skulle skjusta hem oss från Tranan på fredagen sa han att han skulle ta en "genväg" och började köra ut ur stan, mot Kilafors, totalt fel håll...Vi försökt lista ut vad han höll på med, utan att vara i närheten...Inte förän vi svängde av vägen in på en mindre grusväg förstod vi vart vi var på väg: SPÖKHUSET!

Jag har varit där en gång tidigare och även då klev jag inte ur bilen! Efter alla skrcäfilmer har man lärt sig ett och annat. Det finns jätte många historier om det där huset, tex man får bara gå in om dörren är öppen, gå inte upp på vinden osv..
Dock har jag aldrig hört att det hänt något övernaturligt där, mer än att folk blir livrädda, men varför leka med elden?
Önskade dock att jag haft kameran med mig. Hittade inga bra bilder på det på internet...Huset ser verkligen ut som hämtat ur en skräckfilm! *ryser* 

Det var skönt att komma hem tillslut iaf *smile* och Johan jobbar tydligen där ute och behövde en häftpistol..

*rock on*

RSS 2.0