Förtrollad...

Varje söndag kväll kollar jag och Frida på film, eller först kollar vi på One Tree Hill och sen film efter det. Det är standard nu. Man frågar inte ens längre om man ska utan tar bara för givet.
Det är en bra avslutning på helgen!
Dom senaste veckorna har vi nästan enbart kollat på skräckfilm med blandade recentioner. Jag är juh väldigt lätt skrämd som dom flesta vet, även om jag vet att mördaren står bakom dörren eller nåt måste jag ha en kudd i bredskap i fall att... *ler*

Men förra helgen hittade vi på en riktig lågvattens film. I klass med DEVILS PREY som är den absolut sämsta film jag sett, ever.
Det stod skräck på omslaget och verkade helt okey...Sen vi har sett nästan varenda film på hyllorna måste man leta bland dom filmer som inte är med på topplistorna, ibland blir det bra ibland inte...
Filmen hette iaf HACK! och handlade om ett gäng ungdomar som åker på en "studie-resa" till en ö där det blir ett par filmfanatiker...
Så fort filmen rullade igång insåg vi att det borde ha stått ett stort B framför filmen eller åtminstonde komedi!
Hela filmen var en enda parodi med inslag av bla motorsågsmassakern och Hannibal Lecter.
Det var var väldigt lite blod och jag behövde inte ducka bakom kudden en enda gången vilket är ett uselt betyg för en skräckfilm. Hade vi läst på IMDB innan vi lånade den så hade vi garanterat inte tagit den, men vi fick oss ett gott skratt iaf *haha*
Har man inget bättre för sig kan man alltid kolla på någon av dom två filmerna.

Den här söndagen hade vi större lycka med filmvalet. Vi valde bort skräckfilmerna och tog FÖRTROLLAD, Åhh vilken undebar film! En sån absolut "feel good" film. Vi satt och smilade oss igenom hela. Gillar man Disney filmer måste man bara älska den. Helt klart en film som måste ses. Frida lånade hem den och skulle kolla en gång till på den *ler*
Tänk om livet kunde vara lite mer saga och inte så allvarligt jämt...men i morgon är det måndag igen å dags för jobb, sån är livet.

*rock on*
 

Ur Ljusnan...

Ur fredagens Ljusnan:

"Simb Mark som svarade för en femstjärning insats. Hingsten fick öppna tufft från tillägg och tog över ledningen efter 450 meter. Nu blev man utmanade till slut men hästen sträckte på sig på klasshästens sätt och vann på 1.16,9 /2160 på ett sätt som lovar mycket gott inför framtiden"

Tror aldrig Ljusnan skrivit så positivt någon gång tidigare. Jag har bojkottat Ljusnan den senaste tiden sen jag anser att dom i princip bara skriver om bandyn och fotbollen. Det är ytterst sällan någon annan sport får ta stor plats på sidorna.
Oftast är det bättre att köpa andra tidningar eller söka på internet om man vill ha reda på någonting.
Som innebandyn tex har det inte stått ett ord om på hela säsongen. Någon enstaka gång om Alftas Herrar men inte varenda match och när DM spelades i Hudik stod det inte en rad om det vilket det gjorde förra året åtminstonde...
men det var kul iaf att dom uppmärksammade det här iaf. Får hoppas att dom fortsätter på den här linjen.

*rock on*

Lyssnar på: The Used - The Bird And The Worm // Dead By April - Losing You // Takida - Score


Simb Mark...

Äntligen är det fredag kväll. Jag har varit så otroligt trött hela veckan. Gäspat mest hela dagarna så tårarna runnit. Misstänker att det kan ha nåt att göra med förra helgen *smile*

 

I går blev det sent också. Vi var till Gävle på trav. Jag selade ut Mackan i lopp nio och Beate selade ut Malin i lopp 4.

 

Det här skulle bli Marks första start sen han lyckades göra sig illa i hagen. Alla förberedelser hade gått bra och trots startnummer 13 såg det bra ut. Såg verkligen fram emot att få åka. Skönt att komma iväg, särskilt nu när det var bra väder, plus att det är skönt att slippa vara hemma.

 

Kvällen rullade på och Malins lopp gick iväg. Tyvärr satt hon fast med sparade krafter och blev utan pengar, så det var lite surt men hon gick iaf 15.7 vilket var en bra tid.

 

Mark skulle ut och värma till lopp fem så jag började sakta men säkert göra honom klar. Blir så nervös och rastlös när jag inte har nåt att göra, men sen blir hästarna nervös om dom står med grejorna på sig för länge så det gäller att tajma så bra som möjligt.

Eftersom det var ett lärlingslopp så skulle Peter som jobbar hos Thomas Lönn köra åt oss. Det är alltid Ulf Eriksson som har kört Mark, en enda gång har en annan kusk kört och det var Björn Goop på Solvalla och då blev det galopp och den enda 0:an Mark har i sin rad...

Så jag var lite nervös hur det skulle gå men Peter är en duktigt kusk och en av dom bästa lärlingarna häromkring.

 

Värmingen var inte allts bra... Mackan sprang och drog ett bakben och såg nästan halt ut. Han brukar dra det lite grann men nu var det värre... Alla var bekymrade...

Men eftersom han blev bättre och bättre ju längre han värmde så körde vi på.

När han kom in stallet så kände jag igenom honom ordentligt och kunde inte hitta nåt att anmärka på, torra fina ben, men trots det var jag nervös...Tänk om...

 

Det blev dags för start och allihop hängde på staketet i defileringen och kollade varenda steg han tog, men det såg bra ut: Han sprang där med öronen framåt och såg jätte lycklig ut, kunde bara skratta åt honom då.

 

Starten gick och han kom iväg bra. Peter körde framåt direkt och efter 450 meter satt han i ledningen efter km tiden 1.15.5. Han såg grym ut när han passerade oss. Inför sista sväng började hästarna röra på sig i fältet och hästen i dödens började närma sig, men Peter vek bara fram spöet för att Mackan skulle svar och sticka iväg. 1.13.5 avslutade dom de sista 500 metrarna och Mark VANN med 1.5 längd! Vad jag älskar den där hästen, är så stolt över honom!

Man studsar fram på moln efter ett sånt där lopp, ingenting annat spelar någon roll och livet känns så lätt.

Klappade om honom ordentligt sen när han kom in i stallet igen.

Jag fick ett vårdar-pris som bestod av ett presentkort på Travshopen, sen fick jag även blombuketten av Peter som han fick. Så det var extra kul, det är inte så ofta som hästskötaren får pris.

 

Håller tummarna att han får vara hel och fräsch för då blir det V75 snart!

 

image79
Mackan med Ulf vid förra segern på Östersund

*rock on*


Utmanad...

Emmapemma utmanda mig så det är klart man antar den...

 

Tre namn du går under:

1. Sara

2. Roosen

3. Puman



Tre saker som skrämmer dig:

1. ORMAR!

2. Döden

3. Flyga



Tre saker du har på dig:

1. Mjukis byxor

2. Svart linne

3. Tofflor



Tre sanningar:

1. Jag är beroende av socker...Coca-Cola!

2. Jag vet inte vad jag vill med mitt liv

3. Jag har sjukt mycket döskallar i min lägenhet



Tre saker jag verkligen vill ha:

1. Ett lyckligt liv

2. En egen häst

3. Ett eget företag


Jag utmanar Frida S, Walle och Näslund...

 

*rock on*


Globen...

Herregud vilken helg!

Jag är så trött och sliten. Har inte sovit många timmar och fötterna värker efter alla timmars dans...

 

Vid elva kom vi ner till huvudstaden och promenerade då först till systemet och sen till hotellet. Vädret var strålande och humöret på topp!

Vi fick inte checka in i rummen före klockan tre så vi fick ställa in väskorna i ett väldigt överfullt väskrum.

Sen drog jag och Emma på stan med kontokorten i högsta hugg. Här skulle handlas. Vi gick till Skopunkten först av alla affärer. Där det blev jackpot direkt: 3 par skor till mig och tre till Emma. Efter det blev det H/M i någon timme med många fynd.

Vid tre drog vi tillbaka till hotellet för att få våra rum innan vi drog ner på Kungshallen för att käka underbart god kinamat.

 

När vi var mätta och belåtna drog vi hem till hotellet för att göra oss i ordning och börja festa.

Vi skulle träffa Fredrik och hans polare på kvällen.

Dom dök upp vid åtta tiden sen drog vi till en krog i närheten av hotellet som hette 360. Det var ett ganska litet ställe, med alldeles lagom mycket folk. Vi röjde på dansgolvet hela kvällen. William kom också dit och hängde med oss.

Shiit vad sthlm:arna raggade på mig den kvällen! Vissa såg väl visserligen inte så bra ut men lite kul var det *hehe*

Åhh vad fötterna gjorde ont efter alla timmar i högklackat.

Sista gången jag kollade på klockan var hon fyra... sen minns jag inget mer förens jag vaknade vid nio på morgonen. Äntligen var det dags för en av helgens höjd punkter: hotellfrukosten!

Så himla gott!

Efter det var det bara att ta sig samman, duscha och bege sig mot Globen och finalerna.

Finalerna var väldigt spännande och svängiga, både damernas och herrarnas.

I damernas final möttes IKSU och Balrog, där IKSU vann med 5-3 sen möttes AIK och Warberg i herrarnas. Efter oavgjort efter fulltid och sudden blev det dags för straffar där till slut Warberg stod som segrare.

Efter matcherna gick vi traditionsenligt till Röda Kvarn och käkade mat.

 

Klockan var ganska mycket när vi kom hem till hotellet igen och började göra oss i ordning. Vid tiotiden dök Kickan och Vickan upp sen drog vi till Annexet och efterfesten elva.

Årets efterfest var en av dom tråkigaste vi varit på, tyvärr, mest pga att dom spelade så tråkig musik och att det tog drygt lång tid att få en öl i baren.

Det var inte som jag hade tänkt mig...men men...synd att Berggren och gänget inte kom dit, då hade stämningen kanske höjts lite iaf.

Minns inte riktigt när vi drog därifrån men vi tog tunnelbanan iaf och gick på Donken innan vi somnade.

Vaknade jätte tidigt med en tom känsla i kroppen. Det var söndag och det var slut...

 

Vi tröst-shoppade innan vi tog bussen hem. Det var trist att åka tillbaka, tillbaka till verkligheten, men ändå skönt att komma hem till Bollnäs och lägenheten...även om tomheten fanns kvar *suck*

Ett år tills nästa gång...Men hur som helst var det en jätte lyckad helg!

Plånboken var nog mest glad över att få komma hem. Borde vara nykter i ett par månader nu som det känns men känner jag mig själv rätt blir det Hela Huset Gungar i helgen *hehe*

För alla bilder från helgen gå in på Pixbox

*rock on*

 Bollnäs på bloggkartan.se

Så var det dags...

I morgon bär det av. Klockan åtta sätter jag och Emma oss på bussen på väg ner till Stockholm!
Som jag längtar!

Jätte trött just nu och hoppas att jag har packat allt. Jag har en ovanligt liten väska med mig och allt har fått plats i den så jag är lite orolig...men jag har även med mig en ryggsäck och en handväska också *smile*

Kommer nog att få träningsvärk i morgon. Det var ovanligt hårt på träningen idag. Vi började med lite skottövningar på ena sidan och på den andra körde vi tester. Testet gick ut på att man skulle löpa från en kon nere i hörnet bakom mål och sen upp till en linge där bollarna låg, skjuta på mål, springa ner, vända och upp igen. 10 Bollar låg uppradade på en linje.
Jag hatar såna där tester, blir så nervös...men det var bara att bita ihop och köra. Dom första fem gick bra sen började det bli jobbigt. På dom två sista vändorna hade jag sån otrolig mjölksyra i benen. När jag äntligen gick i mål slängde jag mig på golvet och det kändes som om hjärtat skulle hoppa hur bröstkorgen.
Måste säga att jag var ganska nöjd med mig själv: Av tio skott satt alla på mål utom ett och det blev två mål. Klart godkänt.
Testet var så klart personligt, men när Johan läste upp tiderna så hade jag den bästa tiden! Blev lite glad då *smile*
Om jag inte minns helt fel så gjorde jag testet på 1.13 eller 1.14, men det var väldigt jämt med tiderna överlag.
Kul men jobbigt...efter det så spelade vi resten av tiden.

Fick klart idag också att det blir cup i Tumba den 3-4 maj! Allt är betalt och Pecka skulle boka hotell nu. Kul med en cup så här på våren när serien och allt annat är klart.

Lär nog gå och sova nu. Klockan närmar sig halv tolv...Kameran och MP3 är laddade.
Stockholm i morgon! Weeeeiii!

*rock on*

Snickarbyxor...

Äntligen är det vår, på riktigt! Förutom att alla fåglar börjar komma tillbaka så såg jag årets första fjäril idag.

Jag älskar våren! Det är den bästa tiden på året. Då har man så mycket att se framemot som komma skall.

Jag blir på så otroligt bra humör och energin bara flödar när solen skiner och snön tinar bort. Det är så härligt å se Kung Bore dö och tina bort. Hatar kyla...

 

Kanske beror det på alla vårkänslorna *hehe* men vad grymt snyggt det är med grabbar i snickarbyxor!

Det slår allt annat från Polisuniformer, Brandmän, kostymer mm.

Blå smutsiga snickarbyxor och en simpel t-shirt är klockrent.

Hade senast den diskussionen med Frida och Tobbe på Sport In i helgen. Frida höll med mig på den punkten och Tobbe var förvånad att det var så *smile*

 

Kanske beror det på att det är snickare på jobbet just nu. Dom håller på att lägga nytt tak på hela stallet...

Förra veckan var dom två äldre karlar, runt 35-45, men den här veckan hade dom med sig en tredje kille, runt 25 si så där...Han ser jäkligt bra ut i sina snickarbyxor *smile*

Han skulle nog se bra ut i vanliga kläder också tror jag...väldigt snygga armar...Tackar solen för att den kom och värmde idag så det blev t-shirt väder *smile*

Vet inte vart han kommer ifrån än, inte från Bollnäs iaf...Trevliga är dom allihopa. Kul med lite extra folk i fikarummet.

 

Annars var det längesen man hade någon på jobbet att spana på. Det är isf när man åker på tävlingar man har chansen att möta nå snygga människor, och dom är inte så många men det finns några få som ser riktigt bra ut. Bergsåker har nog snyggaste lärlingen *smile*

 

Det är nog vårkänslorna det beror på skulle jag tro. Trots att livet i princip ser likadant ut som det gjorde för några månader sen så känns allt mycket lättare och roligare.

I helgen drar ju jag och Emma till Stockholm också för att kolla på SM-finalerna i Innebandy i Globen! Ser fram emot det nåt otroligt! Hoppas det blir en bra helg...

 

*rock on*

 

Lyssnar på : Refused - New Noise //  Poets Of The Fall - Ultimate Fling // Panic At The Disco - Nine In The Afternoon

 

--> NiZse: Men visst det var ett snyggt omslag eller hur? *smile*


Toyyan...

En sorgens dag...

 I fredags fick jag körförbud på Toyyan...vilken sorg!

Hon gick inte igenom besiktningen sist, många fel men värst var det väl med bromsarna...det är lite konstigt att dom är slitna när jag nästan aldrig använder dom. *hehe*

 

Igår åkte jag iaf till Rengsjö och bytte bil, från min till farfars bil. Det var riktigt vemodigt när jag körde in henne i det mörka garaget och vred om nykeln...

Jag hoppas verkligen det går att laga henne. Roligare bil att köra får man leta efter.

 

Farfars bil är en mörkblå KIA -97. Den ser ut och beter sig som en pensionärsbil *suck* Den är trög och ser allmänt tantig ut, tråkig...plus att du måste trycka på nån knapp för att den ska starta och den knappen får man nöta med i 10 minuter innan man lyckas. Skulle man behöva en snabb flyktbil skulle man vara körd om man tänker åka KIA!

Men värst av allt är att det INTE finns någon radio! Jag dör utan musik! Utan musik på högsta volym i bilen på mornarna kommer jag att somna vid ratten.

 

Jag ska göra allt jag kan för att få Toyyan lagad igen!

 

image73
Toyyan och Jenny i Somras

 

*rock on*


Värdelöst...

I sommar hade jag två saker att se fram emot här i Bollnäs: Den nya Rockweekend och Brännbollsyran.

 

Men SJÄLVKLART har dom lagt dom på precis samma datum!! Helt jävla otroligt!!

 

Så jäkla svårt ska det väl inte vara att komma överens om datum som passar båda två?

Jag vill verkligen gå på båda sakerna men nu verkar det omöjligt...

Var in på båda hemsidorna nu ikväll och kollade datum, dubbel kollade också för att vara helt säker, men tydligen händer allt i Bollnäs den 18-19 juli... *suck*

 

Förra året löste det sig riktigt bra när den dåvarande Bollnäs Festivalen sammanföll med Yran.

På torsdagen var det festival, på fredagen lirade vi brännboll och sen på kvällen gick vi på festivalen och på lördagen var det bara Brännbollsyran som gällde. En fördel var juh också att det gick att ta sig med cykel mellan dom båda ställena.

Det var nog den roligaste helgen på hela 2007!

Som tur var hade dom lyckats lagt alla banden vi vela se på torsdag och fredag...hade tex Takida legat på lördagen har det blivit jobbigare...

 

Men nu vet jag inte hur man ska göra...vill juh gå på båda *suck*

Nu när Rockweekend blir ute i Kilafors Herrgård också finns det inte så stor chans att åka i mellan *suck*

Vad gör man?

 

*rock on*


När man har tråkigt...

Ibland när jag har tråkigt, eller inte orkar göra nåt vettigt...




...är det tur att det finns mycket roligt på internet!


 

*rock on*


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Dimmig helg...

Vaknade tidigt i morse och mådde inte som någon prinsessa. Man mådde som man förtjänade men jag skyller allt på NiZses bål. Den var knappast gjord på saft och frukterna var nästan inte ätbara, det var bara sprit i dom. Alla som känner mig vet hur flummig jag kan blir på sprit också *hehe*

 

Shit vilken kväll det var överhuvudtaget!

Allt började med förfest hemma hos NiZse och hon bjöd på Dildoparty! Jag måste erkänna att jag var lite nervös när jag cyklade dit (första cykelturen för i år också!) Visste inte vad som väntade och vad som skulle hända riktigt...

Men efter några glas bål så var man på G *hehe*

Tjejen som kom hade en resväska full med dildos, piskor, latexlakan ja gud vet allt vad hon hade med sig.

Efteråt hade vi en diskussion om varför så många saker föreställer djur, kaniner och delfiner mm Lite skumt kan man tycka.

Kvällen fortsatte med ölspel innan vi drog ner på stan. Jag och Frida cyklade ner på Sportbaren och kollade läget innan vi drog vidare på Tranan.

Fulla som ljus båda två *hehe*

Det är lite dimmigt efter det men jag minns att det var ganska lite folk men dom få som var där räckte för att jag skulle ha trevligt iaf. Såg knappt till Frida och gänget där inne. Dansade några låtar med dom i början sen hamnade jag vid spelautomaterna och puben. Pratade bort hela kvällen. Den bara flög fram och plötsligt så stängde dom. Vela inte att kvällen skulle ta slut, hade så kul! Synd att jag tappade bort lite folk bara. Måste bjuda igen Daniel senare och tacka för drinken.

På väg hem hade jag nästan glömt bort att jag cyklat ner och vart jag hade ställt den hade jag helt glömt bort men det löste sig tillslut, den stod utanför Sportbaren där jag lämnat den *hehe*

 

Har bara flummat hela dagen nu. Käkat kina mat och sen kollat på film med Frida och flummat ännu mer. Suger att det är måndag i morgon. Hoppas på bra väder och sol. Är inte laddad för någonting just nu, är bara väldigt rastlös just nu, men måndagen är oundviklig hur mycket man än försöker undvika den och kämpar emot...

 

*rock on*

 

Lyssnar på: Renegade Five - Running In Your Vains...på repeat!



Saknar...

Fredagnatt...klockan står just nu på tio i tolv men innan jag är klar med det här inlägget så är hon säkert en bra bit över spöktimmen.

 

I går träffade jag Näslund för första gången på hur länge som helst. Sist jag träffade henne var hon här på en snabb visit från Sthlm, minns dock inte när det var...längesen iaf.

 

Så grymt kul att träffa henne igen!

Saknar henne ganska ofta här hemma...Vi gjorde ju det mesta ihop. Var stadigast både på plan och Tranan *hehe* Backjävlarna...

Så det blev ganska tomt när hon flyttade ner, men hon verkar glad iaf och det är huvudsaken.

Ska se till att jag åker ner och hälsar på som jag har lovet nu...flera gånger *suck*

 

Fler stycken av "de mina" bor på annan ort, vilket är trist men desto roligare blir det när man äntligen träffas.

 Förutom Malin då så har vi Jenny i Örebro, Celie i Frankrike, Fredrik i Sthlm...Maria som när jag sist pratade med henne bodde i England. Therese som bor i Sandviken. Emma och Lena har vi på annan ort också...Joel i Gbg, osså såklart Johan i Malmö.

Kan säkert ha missat någon men hjärnan börjar bli trött.

 

Har dåligt samvete att jag inte hör av mig tillräckligt ofta, men jag tänker er väldigt ofta ska ni veta!

Stackars Jenny som jag har lovet att hälsa på i 4 års tid men inte lyckats än. F?låt *sucka*

Men som tur är kommer hon hem till Bollnäs titt som tätt.

Sen har vi Celie i Frankrike då. Vad tänker du med?! Kunde du inte hitta en kille i Sverige åtminstone?! Jag som hatar att flyga och vägrar flyga själv...

Tänkte försöka planera in några semester dagar där nere iaf. Måste se om det är så bra som hon säger där nere...

 

Just nu, för tillfället, så duger Bollnäs väldigt bra för mig. Man kan klaga och säga vad man vill om Bollnäs men det kommer alltid att vara hemma hur mycket man än vrider och vänder på det.

 

"It's not where you've been... it's where you're Bound."
-Bound 1996

*rock on*

Ljusnan...

På måndagen kom reportaget om stallet och Mark. Jätte bild på mig och honom! Enda felet med artikel var att dom hade lyckats bytt namn på mig, från Sara till Emma. Roos stämde iaf. Så jag har fått heta Emma ett par dagar nu *haha*

 

Ur Ljusnan:
image72

Mark startar igen på Bergsåker på fredag. Litet fält men väldigt tufft motsånd. Får se hur det går men jag är nöjd bara han sköter sig.

*rock on*


RSS 2.0