Filmrecension...

Söndagskvällen bjöd på två filmpremiärer.

Först ut såg vi rysaren THEM:

 

Filmen utspelar sig i Rumänien. Ett ungt franskt par, Clementine Sauveur och Lucas Meclev, flyttar dit för att jobba. Självklart flyttar dom in i den största vanskötta villan långt ut i skogen. En villa som får Spökhuset på Grönalund att se ut som ett välskött radhus på Ren.

Paret bor där i några månader innan dom plötsligt en natt vaknar av mystiska ljud. När dom går för att undersöka ljuden märker dom att deras bil har blivit flyttad...sen börjar skräck jakten.

 

Filmen är väldigt mörk, inga specialeffekter eller massa blod. Ett rätt skönt avbräck mot alla extrema äckelfilmer som tex Hostel och Saw. Them är en mer psykologisk film. Man ser inte mycket, alla springande steg och knackningar får håren att resa sig på en. Rysningar av att inte veta vad det är för någonting.

Filmen innehåller alla klassiska skräckscenario och har man sett en hel del skräckfilmer så är det inte så svårt att räkna ut vad som kommer att hända i nästa scen.

Fem extra plus poäng till mig också som gissade rätt på vad/vilka som skrämmer paret.

 

image5

 

Men trots det så var det en rejält omskakande film. Frida skrek hjärtskärandes en gång i början av filmen så grannarna lär ha börjat fundera och jag var tvungen att kliva upp ur soffan två gånger. Kunde helt enkelt inte sitta still *hehe*

 

Filmen sägs bygga på verkliga händelser och nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla upp de, men ingenstans verkar det finnas nå fakta. Inte på engelska iaf.

På filmens hemsida visas det även ett klipp från TV som sägs vara den döda Clementines syster som vädjar om tips efter parets försvinnande, men vem skulle gå med på nåt sånt?

På en sida stod iaf följande text:

"Them makes the claim to be based on a true story, although one has been unable to find any English-language sources that give details about the incident. One suspects that the filmmakers are doing something akin to what The Texas Chain Saw Massacre did, which claimed to be based on fact but had so little resemblance to actual incidents that it had to be considered an almost complete fiction."

Citat hämtat från http://www.moria.co.nz/index.htm


image6

Men hur som helst så var det en helt sevärd film som får $$$ av 5 möjliga *ler*

 

Frida for hem efter Them, men jag behövde något att lugna nerverna med så det fick bli en animerad pingvin film. Även om den var bra så hjälpte den inte till 100 %.

Det är ganska mycket konstiga ljud i ett hyreshus, höjde volymen stereo hoppas hoppades att John Blund skulle komma fort nog.

 

*rock on*


Lyssnar på: Heart - Crazy On You // Entwine - Still Remains // Pennywise -Who's On You're Side


...Jag tror nästan att Crazy on you skulle kunna få vara "öppnings låten" i filmmusiken, om mitt liv var en film*ler*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0